Hakaton za srednjoškolce 4.0 - Netokracija.rs

Hakaton za srednjoškolce 4.0

Udruženje studenata informatike FONIS četvrti put zaredom organizuje programersko takmičenje, Hakaton za srednjoškolce. Takmičenje je namenjeno učenicima svih srednjih škola u Srbiji koje zanima svet informacionih tehnologija, koji žele da prošire svoja znanja i praktično ih primene.

Cilj Hakatona jeste da podstakne srednjoškolce da se bave programiranjem, kao i da se sa njim susretnu na malo drugačiji način nego na časovima u školi. Takmičenje je i ovaj put podržala kompanija Zühlke, kao generalni pokrovitelj hakatona.

Hakaton za srednjoškolce predstavlja programersko takmičenje na kome timovi imaju zadatak da za 24 časa kreiraju softversko rešenje na zadatu temu. Tokom rada, svi timovi će imati i podršku stručnih mentora, koji će biti tu za sva pitanja i nejasnoće, kao i da usmere takmičare.

Po isteku vremena za rad, svaki tim će prezentovati svoju ideju i rešenje pred stručnim žirijem, koji čine predstavnici partnerske kompanije i profesori sa Fakulteta organizacionih nauka. Žiri će na kraju odabrati tri tima koja su se pokazala kao najbolja, a za koje su spremne i nagrade.

Pre samog takmičenja, timovi koji prođu inicijalnu selekciju imaće priliku da prisustvuju radionicama koje će, pored alumni članova FONIS-a, držati i predstavnici kompanije Zühlke. Cilj radionica jeste da učesnici steknu neka nova znanja i još bolje se pripreme za sam hakaton.

Kroz ovaj projekat, organizatori žele da učenicima približe svet informacionih tehnologija i motiviše njihov dalji razvoj u ovoj oblasti, sve uz opuštenu atmosferu i druženje sa vršnjacima sličnih interesovanja. Prijave za učešće na Hakatonu su otvorene od 4. do 18. novembra na zvaničnom sajtu, gde možete naći više informacija o projektu.