Hackathon in The Port 2019: Za najbolju video igru obezbeđena nagrada od €3.000

Hackathon in The Port 2019

Softverska kompanija Logate i digitalna zajednica Crne Gore Digitalizuj.Me organizuju hakaton koji okuplja programere, projekt menadžere, UX/UI i grafičke dizajnere, kao i sve ostale ljubitelje tehnologije.

Ovogodišnji događaj čiji je zvanični partner Serbia Game Association je u duhu gejminga, pa je i tema hakatona kreiranje kompjuterskih igara. Prvog dana događaja, pre početka samog takmičenja, publika će imati priliku da posluša stručna predavanja upravo iz ove oblasti, i na taj način se dodatno pripreme za izazov koji ih čeka.

Predavanja će biti održana u okviru celodnevne konferencije pod nazivom „Interakt“. Konferencija je novitet koji organizatori uvode od ove godine, a koja ima za cilj okupljanje, širenje znanja i umrežavanje između ljubitelja tehnologije.

Osam izabranih timova (dvoje do četvoro ljudi po timu) sa celog Balkana, mogu da iskoriste sve što tehnologija danas dozvoljava i naprave rešenje koje će inkorporirati zahteve postavljenog zadatka. Detalji zadatka biće poznati prvog dana takmičenja. Najbolje rešenje očekuje novčana nagrada u iznosu 3.000 evra, koju je obezbedio sponzor nagrade, banka Societe Generale Montenegro.

Novčana nagrada i za drugoplasirani tim

Pored toga, pobednike očekuje i predstavljanje u revijalnom delu startap takmičenja u okviru Spark.me konferencije, jedne od najvećih tehnološko-marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja će se takođe održati u marini Porto Montenegro, 25. i 26. maja tekuće godine.

Novčana nagrada očekuje i drugoplasirani tim, i to u iznosu od 1.000 evra, koju je pripremila kompanija SAGA CG. Sponzor događaja je i kompanija Crnogorski Telekom, koja već tradicionalno podržava ovu manifestaciju i njenu realizaciju. Prijave za takmičenje su otvorene do 8. maja 2019. godine, a takmičari moraju biti stariji od 18 godina.

Osim za osam takmičarskih timova, organizatori su otvorili prijave i za prisustvo konferenciji Interakt. Poziv je otvoren za sve one koji žele da čuju i nauče više o gejming industriji, povežu se sa ljudima sličnih interesovanja i budu deo ovogodišnje gejming manifestacije – bez obzira na to da li učestvuju na Hakatonu.

Učešće na konferenciji je besplatno, a više informacija o predavačima, temama i prijavi nalazi se na zvaničnoj web stranici hakatona i konferencije. Prijave za konferenciju traju do 17. maja, a broj mesta je ograničen.