Global Game Jam dolazi u Niš, oprobajte se u izradi video igre

Global Game Jam

Svi zainteresovani gejmeri, programeri, ljubitelji igara, jam-ova i hakatona će imati priliku da se oprobaju u izradi video igre na zadatu temu.

Tema ostaje u tajnosti do samog početka Global Game Jam-a, kada će biti objavljena u celom svetu, u isto vreme. Global Game Jam se održava na preko 600 lokacija u preko 100 zemalja širom sveta, a cilj događaja je da okupi sve ljubitelje, sa ili bez developerskog iskustva, kako bi gejming zajednica u Srbiji i svetu nastavila da raste.

Iako možda nemate formiran tim, ali želite da budete deo globalnog gejming događaja, prijavite se i Univerzitet Metropolitan će vam dodeliti tim sa kojim ćete raditi. Svi timovi će imati čak 48h da kreiraju svoju video igru, a nakon isteka vremena, imaće priliku da predstave svoje finalne ideje.

Tokom trajanja Jam-a prijavljeni će na raspolaganju imati i mentore sa Univerziteta Metropolitan, koji će im pružati pomoć u izradi rešenja, a na samom početku događaja biće održane radionice namenjene takmičarima koji nemaju iskustva u kreiranju video igara. Prijave su otvorene do 02. februara. Više informacija o GGJ-u i sam link za prijave nalaze se na sledećem linku.