Forum Kreativna Evropa 2019 - Beograd

Forum Kreativna Evropa 2019 – Beograd

Forum Kreativna Evropa u toku novembra održaće se u Beogradu, a učesnici će ovaj put razgovarati o tome na koji način projekti i modeli organizovanja u kulturi mogu da podstiču saradnju, boreći se protiv mržnje, stereotipa i različitih oblika društvene nejednakosti.

Deo Foruma u Beogradu biće posvećen panel diskusiji „Kritičko mišljenje i digitali imunitet“, a čiji će učesnici biti Ana Mirković, direktorka Instituta za digitalne komunikacije, Jelisaveta Lazarević, rukovodilac projekta u AFA Asocijaciji za afirmaciju žena, Marko Mudrinić, direktor medija Netokracija, a razgovor će moderirati Maja Zarić iz Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Nakon toga, Miloš Stojiljković Rolović, socijalni preduzetnik, predstaviće mogućnosti podrške predstavnicima audiovizuelnog i multimedijalnog sektora sa fokusom na razvoj video igara.

Inače, program Foruma u Beogradu održava se od 7. do 8. novembra, koji dolazi nakon Niša i Novog Sada. Organizatori zainteresovane mole da potvrde svoje učešće na vreme zbog ograničenog broja mesta na mail maja.zaric@kultura.gov.rs. Više informacija moguće je pronaći na zvaničnom sajtu Kreativne Evrope.