‘For The Win’ konferencija

‘For The Win’ konferencija

Beograd ponovo, na nekoliko dana, zahvaljujući For The Win konferenciji postaje jedno od ključnih čvorišta evropske game dev scene, i upoznaje svoju rastuću zajednicu sa kolegama iz šireg regiona, i čitave Evrope.

Pod sloganom New Meeting Point of the European Game Dev Community, ove godine održava se novo izdanje konferencije, zakazano za 25. i 26. maj 2023, a koje su kao partneri prepoznale vodeće domaće i svetske kompanije kao što su GoogleEpic GamesTwo Desperados i 3 Lateral, čiji će predavači govoriti na događaju, ali i brojni drugi partneri.

Konferencija će okupiti predstavnike velikog broja relevantnih gejming asocijacija, uključujući UKIE, European Game Developers Federation i IGDA, kao i predstavnike iz Finske, Turske, Francuske, Severne Makedonije, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Albanije i drugih zemalja. Natasha Skult (Global Chair, IGDA), Jari-Pekka Kaleva (EGDF / Neo Games), Shahneila Saeed (Head of Education, UKIE) i Güven Çatak (Bahçeşehir University / BUG Lab) su među prvim najavljenim govornicima, dok će imena njih još 30 biti objavljeni tokom naredna dva meseca.

Veza lokalne zajednice i lidera evropske game dev industrije

Očekuje se učešće blizu 300 učesnika iz više od 15 zemalja – profesionalaca kompanija i studija, edukatora, predstavnika civilnog sektora, državnih institucija i drugih aktera sektora inovacija i kreativnih industrija. Kao i prošle godine, ovaj profesionalni događaj je besplatan za učesnike, ali i otvoren isključivo po pozivu organizatora ili nekog od partnera.

Izuzetak će biti studenti koji pohađaju nastavu vezanu za domen produkcije video igara u Srbiji, za koje će biti upriličen poseban programski modul u okviru projekta Shift 2 Games u saradnji sa domaćim kompanijama, kao i njihovim fakultetima i višim školama.

Za gejming profesionalce, u fokusu će biti programski modul Gamecamp x AppHub koji će predstaviti Google, zatim keynote predavanja, okrugli sto posvećen odnosu obrazovnog sektora i gejminga, kao i brojna iskustva iz razvijenih evropskih ekosistema. Profesionalci koji rade u industriji imaće priliku da tokom događaja zakažu besplatne konsultacije sa ekspertima iz različitih domena koji dolaze iz mreže članova i partnera SGA.

U aprilu prošle godine, Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) uspela je da realizuje međunarodnu stakeholder & b2b konferenciju For the Win!, sa blizu 200 učesnika iz 15 zemalja i time stavila Beograd i Srbiju na evropsku mapu relevantnih događaja i ekosistema vezanih za industriju video igara.

Kroz celodnevni program u Kinoteci, keynote predavanja i prateće programe, profesionalci iz industrije, stejkholderi i drugi partneri imali su prilike da razmene iskustva, a lokalna zajednica da uđe u direktnu interakciju sa liderima evropske industrije, na domaćem terenu. Za više detalja o ovogodišnjem programu pratite zvanični sajt i druge kanale SGA.