Finticipate vol.2

Finticipate vol.2: Šta se sve stvarno dešava u dinamičnom fintech svetu Jugoistočne Evrope?

Jedna od najvećih regionalnih fintek konferencija u Jugoistočnoj Evropi "Finticipate vol.2 - SEE Fintech Forum", u organizaciji kompanije New Angles Consulting, održaće se 15. juna 2023. godine u Operi i teatru Madlenianum u Beogradu, kao i putem Zoom platforme.

Finticipate vol.2 će po drugi put okupiti neka od vodećih domaćih i međunarodnih imena fintek scene: provajdere BNPL-a i open-banking rešenja, kompanije koje se bave izradom rešenja digitalnog identiteta i tokenizacijom, platne platforme, kripto menjačnice, web 3 i AI rešenja, kao i predstavnike tradicionalnih finansijskih tržišta, banke i regulatore.

Analiziraće se aktuelni izazovi i trendovi, prikazati postojeći uspešni biznis modeli, raznovrsna tehnološka rešenja i nove ideje regionalnih startapa. Kraj 2022. godine i početak 2023. pokazao se posebno izazovnim za kompanije koje uvode finansijska i tržišta kapitala u budućnost. Od prevara i hakovanja, do inflacije i finansijske krize, fintek scena je bila izložena izazovima koji su ozbiljno testirali izdržljivost njihovih biznis modela, tehnoloških rešenja, kao i raspoloženje investitora.

Regulatori, čini se, unedogled odlažu već pripremljena zakonska rešenja kako bi, bar delimično, sustigli galopirajuće inovacije, dok neka već primenjena, postaju zastarela. Ipak, ne treba zaboraviti da fintek rešenja, ne samo da modernizuju način pružanja finansijskih usluga, već ih čine dostupnijim, bržim i jeftinijim za mnoge. Ona su tu da ostanu, samo je pitanje koji modeli i rešenja će se pokazati najizdržljivijim. Saznajte kakve koristi i izazove donosi fintek revolucija i šta se zaista događa na fintek sceni Jugoistočne Evrope.

Učite od stranih i domaćih stručnjaka iz fintek industrije

Forum će otvoriti Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije. U uvodnoj sesiji posvećenoj regulatornim pitanjima u oblasti finteka govoriće Dragana Stanić, viceguverner Narodne banke Srbije, Zorica Kalezić, viceguverner Centralne banke Crne Gore, predstavnik Grupe Svetske Banke, kao i drugi predstavnici regionalnih centralnih banaka.

Ostali učesnici konferencije: međunarodni i regionalni igrači fintek tržišta, startap kompanije, preduzetnici, srednje i velike kompanije, inovatori, banke, regulatori, finansijski eksperti, neobanke, fintech i blockchain asocijacije, investicioni fondovi, finansijske institucije, i tehnološke kompanije poput Payoneer, Blik, ZWEBB Fintech, Ipification, Finspot, Red Acre Ltd., DL Capital Patners, WMEP, Nextesy, EWPN, FinTech Poland, Blockchain Alliance Europe, Slovenački Poslovni Klub, itd.

Cena kotizacije iznosi €420 + PDV, a online kotizacija je €99 + PDV. Broj mesta je ograničen, te ne propustite da se registrujete na vreme. Za više informacija o govornicima i registraciji posetite zvanični sajt konferencije, pozovite broj telefona + 381 11 409 0532 ili pošaljite imejl na adresu office@finticipate.com.

Da biste bili u toku sa najnovijim informacijama Finticipate Foruma, konferenciju pratite i na LinkedIn, Instagram i Facebook kanalima kompanije New Angles.