#EUzaTEBE hakaton: €5.000 za najbolja digitalna rešenja o EU donacijama u Srbiji

#EUzaTEBE hakaton

Kreativni, mladi poznavaoci digitalnih tehnologija imaće 48 sati da osmisle efikasna rešenja za brzo i pouzdano pronalaženje korisnih informacija o mogućnostima korišćenja EU donacija u Srbiji.

Glavni zadatak učesnika takmičenja biće da predlože pristupe, mehanizme ili aktivnosti za koje veruju da bi mogli uspešno promovisati mogućnosti i načine pristupa fondovima Evropske unije u Srbiji. Ukupni nagradni fond iznosi 5.000 evra za tri odabrana rešenja, dok su za prvoplasirano rešenje obezbeđena i posebna finansijska sredstva za sprovođenje tog poslovnog rešenja u delo.

Na ovom takmičenju mogu učestvovati isključivo timovi od najmanje četiri i najviše šest članova koji su spremni da razviju i sprovedu u delo predložena rešenja. Timovi će tokom 48 sati neprekidno raditi na predlogu rešenja, trudeći se da odgovore postavljenom zadatku. Predloženo rešenje može biti digitalni sadržaj (web ili mobilna aplikacija, pretraživač, dodaci za pretraživače, rešenja primenljiva na društvenim mrežama i drugo) ili može biti deo aktivnosti ili kampanje koje uključuju korišćenje digitalne tehnologije.

Pobedničkom timu petomesečna podrška ICT Hub-a

Tokom hakatona, učesnicima će biti na raspolaganju vrhunski predavači i mentori, iz delegacije EU i ICT Hub tima, a posebnu pažnju takmičari moraju posvetiti i pripremi za javni nastup (tzv. pitching).

Timu sa pobedničkim rešenjem biće na raspolaganju pet meseci da uz podršku ICT Hub tima sprovede svoj predlog u delo i olakša i približi snalaženje građana u brojnim mogućnostima korišćenja EU fondova u Srbiji. Iz organizacije napominju da su prijave otvorene do 6. maja 2019, a više informacija o događaju, uslovima i načinu prijave možete naći na zvaničnom sajtu EUhakaton.