Besplatan Endava meetup posvećen mašinskom učenju i upotrebi podataka

Endava Meetup: Machine Learning Model Interpretability & Explainability

Radi širenja mreže lokalnih IT profesionalaca sa različitim tehničkim znanjima, koji žele da podele svoje iskustva i interesovanja, kompanija Endava nastavlja sa serijom okupljanja. Ovoga puta obradovaće sve profesionalce i ljubitelje Data Science-a i Machine Learning-a.  

Razvoj složenih modela poboljšava tačnost ili efikasnost u rešavanju  poslovnih problema, dok se obično krajnja transparentnost zbog kompleksnosti zanemaruje. Da bi se povratilo poverenje poslovnih i tehničkih korisnika u rezultate dobijene primenom AI/ML (VI/MU) rešenja, značajan je svaki iskorak u unapređenju intrepretacije i razumevanja samog modela, kao i poboljšanju prikazivanja i tumačenja rezultata.

Dinamika meetup-a će biti takva da će na početku biti predstavljeni jednostavniji modeli (sa rezultatima koje je lako interpretirati), a nastaviće se sa sofisticiranijim tehnikama, kao što su “variable importance” i SHAP. Nakon toga, planirana je otvorena diskusija u vezi sa ograničenjima tumačenja modela u raznim oblastima mašinskog učenja.

Prisustvo je besplatno za sve zainteresovane

Meetup Machine Learning Model Interpretability & Explainability, namenjen je ne samo profesionalcima u oblasti Machine Learning-a ili Data science-a, već i svima kojima je ova tema interesantna.

Domaćin ovog meetup-a biće Gabriel Preda, Data Scientist u Endavi. Gabriel ima veoma impresivnu biografiju. Dok je radio kao istraživač, doktorirao je na temu kompjuterske elektromagnetike. Još pre 20 godina radio je na ill-posed inverse problems in NDT” problemima, tj. na rešenjima koja bi danas mogla da se zovu rešenjima mašinskog učenja. Takođe, dugo je bio uključen u razvoj softvera, a radio je čak i kao Program Manager. Poslednjih godina fokus mu je na Data Science-u.

Iz organizacije napominju da je prisustvo događaju besplatno ali je zbog ograničenog broja mesta, potrebno na vreme popuniti prijave.