Naredni Endava Meetup o upotrebi C++ programskoj jezika u različitim industrijama

Endava Meetup

Radi širenja mreže lokalnih IT profesionalaca sa različitim tehničkim znanjima, koji žele da podele svoja iskustva i interesovanja, kompanija Endava je u saradnji sa ICT Hub pokrenula niz okupljanja koji su osmišljeni kao priče iz "prve ruke".

Četvrta priča u nizu vezana je za upotrebu C++ programskog jezika u raznim tipovima tzv. embedded uređaja, industrija i domena. Svi koji budu prisustvovai događaju imaće priliku da se detaljnije upoznaju sa korišćenjem C++ jezika u programiranju različitih mikrokontrolera, razvojnih ploča, single board kompjutera, industrijskih PC računara, kao i o  upotrebi ovog programskog jezika u automobilskoj i svemirskoj industriji.

Polaznici će se upoznati i sa time kako i gde se C++ koristi u programiranju kompjutera koji jednako uspešno kontrolišu i jednostavne i kompleksne elektro-mehaničke uređaje, a biće pokrivene i osnove hardvera, kao i principi kontrole i automatizacije.

Prijavite vaše prisustvo na vreme

Predavači koji će podeliti svoja iskustva u ovoj oblasti su Slobodan Dmitrović i Ana Stojanović. Slobodan je software developer sa godinama iskustva sa različitim tehnologijama i programskim jezicima, a glavno interesovanje mu je pored razvoja softvera i softverske arhitekture, upravo moderni C++.

Nakon što je radio u Jugoistočnoj Aziji i Kini, sada se kao Senior Applications Management Engineer fokusirao na razvoj softvera za Windows i Linux operativne sisteme. Sa druge strane, svoju karijeru programera, Ana je započela u Nišu razvijanjem igara u Unity3D platformi. Dodatne veštine stekla je kao mrežni administrator, radeći dve godine na Elektronskom fakultetu u Nišu, a nakon što je pohađala i Cisco kurs za računarske mreže, pravu ljubav je našla u C++ programskom jeziku i sada radi kao Junior C++ Developer.

Svi koji su zainteresovani za ovaj događaj, mogu se na vreme prijaviti putem zasebne Gugl forme koja je već sada otvorena.