Od 4. februara startuju prijave radova za Effie takmičenje

Effie festival i trening

Prijava radova za ovogodišnje Effie takmičenje počeće 4. februara. Organizacioni odbor Effie Awards Serbia odobrio je listu od ukupno 18 takmičarskih kategorija, dok će se prvi Effie trening održati krajem ovog meseca.

Treći po redu Effie festival (Effie Awards Serbia) u organizaciji IAA Serbian Chapter održaće se, kao i protekle dve godine, u vremenskom intervalu koji obuhvata prvu polovinu godine (januar–jun). Reč je o festivalu koji je u Srbiji prvi put održan pre dve godine i koji se održava u 49 država širom sveta.

Effie nagrade su globalno priznate kao merilo efektivnosti komunikacija, odnosno kao one koje se dodeljuju kampanjama koje su postigle poslovne ciljeve ili ih premašile. Krajem prošle godine Upravni odbor IAA izabrao je novi Organizacioni odbor Effie Awards koji će rukovoditi Festivalom u naredne dve godine i odlučivati o najvažnijim pitanjima.

Članovi ovog odbora su istaknuti profesionalci u oblasti marketinških komunikacija. Ove godine učesnicima je na raspolaganju 18 takmičarskih kategorija (deset u okviru proizvoda i usluga i osam specijalizovanih kategorija). Svi zainteresovani mogu prijaviti marketinške aktivnosti sprovedene isključivo u periodu od 1. januara 2018. do 31. decembra 2018. Rok za prijavu radova je u odnosu na prethodnu godinu produžen za dve nedelje.

Prošlu godinu obeležila dodela zlatne Effie nagrade

Povodom predstojećeg festivala, oglasila se i Jelena Ivanović, izvršni direktor IAA Serbia, koja je tom prilikom istakla:

Organizatorima Effie Festivala širom sveta cilj je da među prijavljenim radovima bude što više kvalitetnih, uspešnih kampanja koje će precizno i sadržajno predstaviti svoje poslovne rezultate. Za Effie još od prve godine organizovanja vlada veliko interesovanje čitave struke i kako vreme odmiče podrška ovom takmičenju je sve veća, a to nam je kao nosiocima licence veoma važno. Effie pored takmičenja podrazumeva edukaciju i unapređenje tržišta, a to je jedna od najvažnijih misija IAA.

Prošla godina bila je vrlo uspešna za Effie Awards Serbia. Prvi put je dodeljen zlatni Effie, ali i dva srebrna i sedam bronzanih priznanja. Sve informacije o Effie Awards 2019 dostupne su na zvaničnom sajtu.