DIONE Radionica o rešenjima za pametnu poljoprivredu

DIONE Radionica o rešenjima za pametnu poljoprivredu

DIONE projektni tim (finansiran od strane Evropske komisije pod okriljem H2020 programa za istraživanje i inovacije pod ugovorom o grantu broj 870378), poziva vas da učestvujete  na radionici – Pametni monitoring poljoprivrede u okviru Zajedničke poljoprivredne politike Evropske unije (SMART agricultural monitoring within the CAP umbrella and beyond).

Šta je cilj radionice?

Radionica ima za cilj da prikaže i promoviše DIONE set alata – spremnog za tržište i jedinstvenu fuziju inovativnih tehnologija u cilju poboljšanja monitoringa poljoprivrede. Štaviše, radionica nastoji da podstakne saradnju i razmenu ideja i iskustava između budućih korisnika alata, tehničkih lica, agro eksperata i naučnika, kao i da otvori diskusiju u vezi sa operativnim, poslovnim i tehničkim aspektima monitoringa poljoprivrede.

Za koga je predviđena DIONE radionica?

DIONE tim poziva agencije za agrarna plaćanja, sertifikacione kuće, poljoprivredne konsultante, zvaničnike iz ministarstava, igrače iz industrije osmatranja Zemlje putem satelita (da istraže DIONE poslovnu ponudu) i sve one aktere od kojih se zahteva da se pridržavaju modernizovane Zajedničke poljoprivredne politike (eng. CAP) i drugih propisa u vezi sa poljoprivredom.

Događaj predviđa okupljanje svih gore navedenih aktera iz Evropske Unije i zemalja kandidata, koji su analizirali trenutno stanje praćenja poljoprivrede u svojim zemljama, sagledavajući sektor modernizovane CAP regulative u eri inovativnih tehnologija i rešenja. Više informacija nalazi se na zvaničnom sajtu, a za sve one koji budu planirali da prisustvuju radionici, učešće je besplatno.