Deseti DIDS 2019 o procesima digitalizacije javnih servisa

#10 Dani Internet domena Srbije 2019

Ove godine konferencija se bavi nužnošću transformacije za opstanak u digitalizovanom svetu i nudi odgovore na pitanja kako uhvatiti korak sa promenama koje se svuda oko nas već dešavaju.

Slogan Dana Internet domena Srbije ove godine glasi “Digitalna transformacija je već počela”, te će u prvom bloku konferecije biti razmotreni procesi digitalne transformacije u domenu javnih servisa i države kao najvećeg pružaoca tih usluga. U drugom bloku tema će biti transformacija u privredi, na nivou multinacionalnih korporaciji, ali i u malim porodičnim preduzećima.

U okviru trećeg tematskog bloka razmatraće se transformacija Interneta kakav do sada znamo, uzrokovana sve masovnijom upotrebom nacionalnih pisama na globalnoj mreži. Tokom ovogodišnjeg DIDS-a fokus će biti stavljen na činjenicu da digitalna transformacija nije apstraktni tehnološki pojam, već proces koji aktivno menja naše živote, iako toga jako često nismo svesni.

Niste u mogućnosti da dođete? Obezbeđen je i prenos konferencije

Za publiku bi mogao da bude posebno interesantan drugi blok čija će tema biti transformacija u privredi. Nju će, iz različitih uglova komentarisati: Ilijana Vavan (generalna direktorka kompanije Kaspersky Lab za Evropu), Roland Hajdner (direktor finansija, A1 Digital), Aleksandar Blagojević (menadžer digitalne ekspoziture i podrške klijentima, Société Générale Banka Srbija), i Dragan Sajić (vlasnik i urednik portala Garden), moderator panela biće Radomir Lale Marković, suosnivač i direktor TAG medije. 

Kao i prethodnih godina, prisustvo konferenciji je besplatno, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Zvanične prijave za deseti DIDS 2019, počele su još juče a registracija se može obaviti na zvaničnom sajtu konferencije.

Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete konferenciji, kompletan program možete ispratiti uživo na YouTube kanalu RNIDS-a. Prenos počinje za deset dana: 

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj