DaFED #57 - Baze podataka i izlazak iz kriznih situacija

DaFED #57 – Baze podataka i izlazak iz kriznih situacija

Nakon upešnog povratka na novosadsku IT scenu ovog oktobra, gde su oborili sve rekorde posećenosti i vratili dobru energiju u zajednicu - ekipa iz DaFEDa šalje nove vesti.

Novembarski događaj zakazan je za sredu, 2. novembar u 18h, u Amfiteatru centralne zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Tema su baze podataka – AWS i MySQL.

Dva veoma iskusna profesionalca – Bogdan Kecman i Goran Opačić će na novembarskom DaFED-u sa prisutnima podeliti svoja praktična znanja i iskustva u nepredviđenim situacijama.

Bogdan Kecman, koji se programiranjem bavi još od 1985. godine, radi system architecture design, network engineering, electronics/robotics/mechanotronics design i konsalting. Kecman, čovek koji ima odgovor na svako pitanje vezano za MySQL, zaposlen u MySQL timu u kompaniji ORACLE poslednjih 15 godina, na DaFED-u će prisutnima pričati na temu MySQL na koji niste navikli.

Koje su to tehnike i tehnologije korišćenja MySQL servera na način i u situacijama gde nikada ne bi očekivali MySQL? Kakva je veza mobilne telefonije i MySQL servera? Na ova, a verujemo i brojna pitanja iz publike Bogdan će dati odgovor iz svoje perspektive.

Kada su relacione baze u oblaku, sve deluje sjajno – ali, šta kada stvari ne idu po planu? Kako preživeti krah?

Odgovor na ovo pitanje publici će dati Goran Opačić, u IT zajednici poznat i kao AWS Data Hero, osnivač i direktor kompanije Esteh i lider AWS User group Belgrade.

Kroz priču o raspadu jednog produkcionog sistema u Amazon cloud-u, Goran će analizirati najveće rizike sa kojima se suočavaju svi koji pokušavaju da prebace svoje softvere i baze u oblak. AWS je najveći svetski cloud provajder; Aurora MySQL/Postgres je najbrše rastući servis u AWS-u i sve je savršeno ALI…

Za nastavak priče, moraćete da dođete na sam događaj!

Neizostavan i podjednako bitan deo DaFED-a je DaFTER – netvorking deo događaja gde ćete imati prilike da u opuštenoj atmosferi proširite svoju mrežu i ostvarite konekcije iz kojih je do sada, kako kažu, mnogo dobrih ideja proisteklo.

Prijavite svoje učešće na sajtu i vidimo se u sredu, 2. novembra 2022. u 18h.