Microsoft razvojni centar u Srbiji poziva studente da se prijave za Bubble Cup 14 takmičenje u programiranju

Bubble Cup 14 takmičenje u programiranju

Microsoft razvojni centar u Srbiji poziva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se prijave na međunarodno takmičenje u programiranju “Bubble Cup 14”. Kvalifikacije za ovogodišnje takmičenje će trajati od 27. aprila do 1. juna, a finale je planirano za kraj septembra.

Timovi za učešće moraju da se sastoje od najviše tri studenta ili tri srednjoškolca. Svi članovi u studentskom timu moraju pohađati isti univerzitet, ali mogu studirati na različitim fakultetima. Timovi srednjoškolaca mogu se formirati od učenika iz različitih škola.

Bubble Cup je timsko takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka koje se organizuje još od 2008. godine. Za cilj ima povećanje popularnosti programiranja među učenicima i studentima, promovisanje timskog rada, kao i da privuče talentovane mlade programere iz zemlje i regiona.

U finale takmičenja plasiraće se timovi srednjoškolaca i studenata koji u kvalifikacionoj online rundi reše određeni broj zadataka prema jasno definisanim kriterijumima. Prijave će biti otvorene i nakon početka kvalifikacija, do 20. maja na bubblecup.org, gde se nalazi i više informacija o samom događaju.