Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd 2021

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd 2021

Četrnaestu godinu zaredom Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd organizuje projekat 'Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd 2021'. Projekat se sastoji iz dva dela, takmičarskog i edukativnog. 

U okviru takmičarskog dela projekta biće održana lokalna runda Evropskog BEST inženjerskog takmičenja, a pobednici će dobiti priliku da se takmiče u regionalnoj i finalnoj rundi. Inače, takmičenje EBEC Beograd namenjeno je studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu, timskog je karaktera i obuhvata dve kategorije: timski dizajn i studiju slučaja.

Timski dizajn je kategorija u kojoj se od timova zahteva da pomoću ponuđenog materijala i alata konstruišu prototip zadate namene,  koji zatim prezentuju pred stručnim žirijem.

U kategoriji studija slučaja, zadatak timova je da osmisle i prezentuju rešenje zadatog inženjersko-menadžerskog problema, koje ocenjuje žiri. Najbolji timovi iz obe kategorije kvalifikuju se za učešće na regionalnoj rundi takmičenja EBEC Alpe-Balkan, koja će se održati u Ljubljani. Pobednici ove runde obezbeđuju plasman u finalnu rundu – EBEC Final, koja će biti održana u Madridu.

Edukativni deo projekta, koji će se ove godine održati u online formatu, sastojaće se od niza radionica i treninga koji će studentima pomoći da razviju i unaprede veštine neophodne za njihovu buduću inženjersku karijeru.

Takođe, biće održan i online Sajam inovacija, na kome će biti predstavljeni neki od aktuelnih projekata iz sveta inženjerstva. Sajmu će moći da prisustvuju svi zainteresovani.

Prijave za učešće na “Beogradskim danima inženjera” su otvorene od 20. februara do 5. marta na sajtu ebec.best.rs, gde možete pronaći i više informacija o projektu.