Armada JS konferencija uz veliki broj učesnika i predavača osnažuje JavaScript zajednicu

Armada JS konferencija

ArmadaJS je prva JavaScript konferencija koja se organizuje u Srbiji sa ciljem da osnaži i dodatno edukuje JavaScript zajednicu uz pomoć korisnih predavanja i networkinga.

Sam program konferencije pokriće širok spektar tema vezanih za JavaScript kao jedan od najpopularnijih programskih jezika na svetu. Svoje znanje i bogato iskustvo sa publikom će podeliti 33 predavača iz inostranstva i iz Srbije kroz tri paralelne tematske trake u dva dana.

Povodom ovog događaja oglasio se i Marko Letić, direktor pomenute konferencije koji je tom prilikom za Netokraciju izjavio:

Ono što je sigurno, jeste da posetioci mogu da očekuju kvalitetniji događaj iz godine u godinu. Svakako bih želeo da se zahvalim našim sponzorima iz kompanija AVA, ComData, Vivify Ideas, Eryce, Exlrt, Purezeen, O’Reilly i Sketch što su izabrali nas kao partnere. Odmah nakon ovogodišnje konferencije krećemo pripreme za sledeću i garantujem da će nas posetiti još neka svetski poznata imena u svetu JavaScript-a.

Moram da kažem da smo dobili izuzetno pozitivne komentare time što organizujemo konferenciju u Novom Sadu. Do sada su obično događaji ove veličine bili predviđeni za Beograd i to je nešto što svakako želimo da promenimo. Trenutno nam je glavni fokus da ovogodišnja Armada JS konferencija prođe što bolje, ali sigurno je da ramišljamo o organizaciji sličnih događaja u nekim drugim mestima u Srbiji.

Early Bird karata i dalje ima u prodaji

Govoreći o značaju za lokalnu zajednicu i scenu, Marko dodaje da smo danas svedoci pojave sve više meetup grupa, ali jako malo njih pokazuje kontinuitet i istrajnost u čitavom procesu edukacije i povezivanja zajednice:

Sa Armada JS konferencijom želimo to da podignemo na jedan malo veći nivo i da pružimo našim ljudima direktnu komunikaciju sa nekim od najvećih imena u svetu JavaScript-a, kako u zemlji tako i u svetu. Želimo i da proširimo svest o open-source zajednici i načinima da se doprinese istoj.

Ljudi mogu da rade na razvoju nekih od najvećih softverskih projekata iz Novog Sada, a mi želimo da im pokažemo kako to da urade. Takođe nam je u cilju i da promovišemo kompanije koje koriste moderne tehnologije i prate svetske trendove u razvoju softvera, a imaju kancelarije u Srbiji.

ArmadaJS će okupiti preko 400 backend, frontend i full stack developera. Prodaja karata za konferenciju je već startovala, te i dalje važe super early bird cene. Više informacija o samom događaju, kao i o predavačima, moguće je pronaći na zvaničnom sajtu.