Vredne novčane nagrade za najbolja AI rešenja na AIBG takmičenju

AIBG takmičenje

U organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST Beograd, prvi put će se ove godine organizovati programersko takmičenje koje se bavi veštačkom inteligencijom - 'AIBG'.

Takmičenje je namenjeno svim studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Srbije, s ciljem da upotpune i pokažu svoje znanje iz oblasti veštačke inteligencije.

Uvidevši značaj i korisnost ovog takmičenja, BEST Beograd je odlučio da događaj, koji se već četiri godine za redom održava u Zagrebu, dovede i u Srbiju. Zadatak takmičenja je da za 20 sati svaki tim kreira svog inteligentnog agenta na osnovu zadate igre. Nakon isteka vremena koje je predviđeno za programiranje, nasumično se formiraju četiri grupe, nakon čega sledi grupna faza takmičenja.

Pravila nalažu da najbolji timovi nakon međusobnih borbi iz svake grupe prolaze u sledeću fazu takmičenja. Eliminacioni deo (knock-out faza) započinje ostajanjem četiri najbolja tima, koja se u daljem toku takmičenja bore za prvo mesto. Za timove koji osvoje prva tri mesta obezbeđene su vredne novčane nagrade.

Prijave traju od 5. do 30. novembra

Povodom predstojećeg takmičenja, oglasila se i Dragana Šindić, glavni organizator, koja je tom prilikom istakla:

Veliko nam je zadovoljstvo što se jedan ovakav projekat održava prvi put u Srbiji. Smatram da je ovo sjajna prilika za sve naše studente da kroz jedno izuzetno takmičenje pokažu svoje znanje, kreativnost i timski duh. Nadamo se velikom odazivu studenata, jer ovaj projekat pruža veliku mogućnost da na kreativan način ispolje svoje do sada stečeno znanje i da pored toga čak i nauče nešto novo.

Za takmičenje, koje će se održati 7. i 8. decembra u Naučno-tehnološkom parku, biće izabrano 12 timova od 3 do 4 člana, kao i pojedinci od kojih će kasnije biti formirani timovi. Svi zainteresovani studenti se za takmičenje mogu prijaviti od 5. do 30. novembra na zvaničnom sajtu događaja, na kojem se nalazi i više informacija.