3AP MeetUp sredinom februara o važnim tehnikama eksploatisanja u programiranju

3AP MeetUp

Kompanija 3AP organizuje još jedno okupljanje sredinom februara, a svi polaznici imaće priliku da se upoznaju na koji način funkcioniše 'buffer overflow' i koje su to tehnike eksploatisanja u programiranju.

Predavač na okupljanju biće Marko Nembrini – backend developer u poslednje četiri godine, koji je između ostalog bio osnivač IT security startapa xorlab.com. Tema o kojoj će Marko govoriti nosi naziv: Hacking fundamentals: buffer overflows.

Obezbedite mesto na vreme

Meetup će biti podeljen u tri dela. Prvi deo podrazumeva objašnjavanje osnova termina buffer overflow i zašto isti predstavlja fundamentalnu tehniku eksploatisanja. Drugi deo okrenut je direktnije ka korisnicima, koji će biti u prilici da na svojim laptop računarima isprobaju u praksi naučene lekcije sa pomenutog predavanja.

Treći i poslednji deo sa sobom donosi primere znatno naprednijih tehnika eksploatisanja, kao što su: e.g. heap corruption, return to libC, ROP chains i mitigation bypasses. Iz organizacije napominju da su prijave za meetup obavezne zbog ograničenog broja mesta, dok će predavanje biti održano na engleskom jeziku.