15. Weekend media festival o inovacijama, marketingu i tehnologiji

15. Weekend media festival

Organizatori Weekend Media Festivala pod sloganom #SAMODOĐI, najveće regionalne konferencije, predstavili su teme i najistaknutija imena Weekend.15 događaja. Okupljanje stručnjaka i entuzijasta iz sveta medija, komunikacija i poslovnog sveta donosi raznovrstan sadržaj iz različitih područja kao što su IT, muzika, mediji i inovacije.

“Aktuelni trendovi, inspirativni govornici i opuštena atmosfera koja podstiče intenzivno druženje obeležiće i 15. Weekend u Rovinju. Ove godine imamo zaista raznovrsne teme koje prate promene u društvu, pa ćemo tako govoriti o WEB 3.0, metaversumu, jednorozima budućnosti, TikToku, disrupciji inovacija, ali i kulturi otkazivanja. Željno iščekujemo odličan zajednički provod i stvaranje novih Weekend uspomena jer i zabave sigurno neće nedostajati”, istakao je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala i Pepermint agencije.

Za posebnu dozu zanimljivih, edukativnih sadržaja i poučnih izlaganja, između ostalih, pobrinuće se izraelski novinar i publicista Yossi Melman – jedan od najvećih stručnjaka na području špijunaže i međunarodne sigurnosti koji je napisao niz bestselera o Mosadu i Izraelskoj službi unutrašnje bezbednosti Šin Bet.

Iz digitalnog sveta dolazi Nikola Dešković, revolucionar koji je prvi uspešno postavio online prodaju automobila u Evropi, a Vuk Vuković, jedan od vodećih hrvatskih makroekonomista govoriće o vrućoj jeseni i recesiji u sledećoj godini. Dobroj posećenosti 15. po redu Weekend Media Festivala doprineće i odličan večernji program, a prvo ime koje su organizatori otkrili je Konstrakta, trenutno najveća regionalna zvezda.

Obezbedite vaše mesto na vreme

Celokupan događaj upotpuniće Golden Drum festival koji će se ove godine održati u sklopu Weekenda. Ovaj međunarodni kreativni festival svake godine nagrađuje najbolje ideje, najuspešnije kreativne timove te vešte pojedince koji su efikasno oživeli inovativne ideje i tako ostavili svoj trag u oglašivačkoj industriji, a ovogodišnja glavna tema festivala je Rebuilding Connection.

Među brojnim cenjenim profesionalcima koji će učestvovati u Rovinju biće Fabio Seidl, direktor za globalni kreativni razvoj u kompaniji Meta odgovoran za kampanje širom sveta za renomirane brendove kao što su Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger i Quest.

Zatim, tu je i Jason Romeyko, svetski izvršni kreativni direktor i upravni partner kompanije Serviceplan International proglašene nezavisnom mrežom godine u Kanu 2022. Na raspolaganju publici biće i Ghada Wali, osnivačica i kreativna direktorka Wali’s Studio (Egipat) i TED globalni govornik, višestruko nagrađivana dizajnerka koja je razvila arapski font koji je izabran kao jedno od 100 najboljih grafičkih dizajnerskih dela na svetu.

Između ostalih važnih događaja na Weekend.15 biće i proglašenje pobednika Food Tech start-up takmičenja u organizaciji Infobipa, Maistre i Peperminta, a koje je najavljeno na Weekend Food Festivalu u maju. Svi zainteresovani startapi još uvek mogu da se prijave ovde.

Sve informacije i najnovije vesti o Weekendu možete pronaći ovde, a sve novosti saznajte i putem službenih Instagram i Facebook kanala.