PDP konferencija poziva dizajnere, ilustratore, fotografe da učestvuju u izložbi "Upijanje"

#11 PDP konferencija

Tema ovogodišnje PDP konferencije pod nazivom “Apsorpcija” ističe činjenicu da se sve što gledamo, slušamo, konzumiramo i proživljavamo reflektuje kroz naš rad.

Učesnici konferencije će pored predstavljanja svog autorskog opusa publici predstaviti i sve uticaje koji se ogledaju u njihovom stvaralaštvu i šta je to što ih je oblikovalo kao autentične autore. Kroz ovogodišnji program konferencije postaviće se i pitanje konzumacije sadržaja i njegov uticaj na razvoj pojedinca.

PDP konkursi za mlade autore i ove godine

I ove godine, PDP konferencija poziva dizajnere, ilustratore, fotografe i druge vizuelne stvaraoce da učestvuju na izložbi grafičkih radova i fotografija na temu: Absorption / Upijanje.

Konkurs je internacionalnog karaktera, otvoren za sve zainteresovane svih obrazovanih profila, a organizatori se posebno raduju učešću mladih i studenata svih nivoa studija (Bsc., Msc., PhD.). Krajnji rok za prijavu radova je 15. jul 2019. godine. Svaki autor može konkurisati sa najviše tri grafička rada, tri pojedinačne fotografije i dve serije fotografija.

PDP (Print, Design, Photography) je konferencija kreativnih medija koja već 11 godina okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja i radionica edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora.

Multidisciplinarni program PDP konferencije svake godine obuhvata predavanja, radionice, audio-vizuelne performanse, radionice i predstavljanje autora i radove sa PDP konkursa za dizajnere, ilustratore i druge vizuelne stvaraoce. Od osnivanja do danas, ulaz na PDP konferenciju je u potpunosti besplatan za sve posetioce. Više informacija kao i sve propozicije učešća možete pronaći zvaničnom sajtu.