Lansiran ecommerce4all - nova platforma za podršku razvoja e-trgovine

Lansiran ecommerce4all – nova platforma za podršku razvoja e-trgovine

Mnogi poslovni podaci i informacije vezane za poslovanja e-trgovine od danas su zvanično dostupni na prvoj regionalnoj platformi za e-trgovinu pod nazivom 'E-commerce for all – ecommerce4all.eu' koja je već sada dostupna u Srbiji.

Imajući u vidu zemlje Zapadnog Balkana, naša zemlja se nalazi na vodećoj poziciji prema zastupljenosti online kupovine u populaciji, u ovom pogledu iza se nalaze Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Regionalnu internet platformu razvija Makedonska asocijacija za e-trgovinu kao glavni implementator u saradnji sa E-commerce Asocijacijom Srbije i drugim partnerima CEFTA regiona.

Regionalna ekspanzije makedonske platforme Ecommerce4All od danas će biti dostupna u našoj zemlji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, u Crnoj Gori, Moldaviji i Severnoj Makedoniji. Korisnici iz regiona moći će besplatno da koriste regionalnu web platformu za e-trgovinu od kojih je već dostupan prvi od pet modula – modul “E-commerce Data”.

Modul predstavlja stanje e-trgovine na CEFTA tržištima kroz statističke i druge podatke (interaktivni grafikoni stanja e-trgovine na svakom tržištu i poređenja e-kupaca, UNCTAD B2C indeks e-spremnosti – trgovina i drugi relevantni Eurostat podaci), informacije koje se odnose na spremnost zemalja za obavljanje poslova e-trgovine, informacije o tome koliko često, koliko i gde kupci kupuju onlajn, itd.

Ovi podaci mogu pomoći kompanijama da unaprede poslovanje na svojim lokalnim tržištima, ali što je još važnije, oni mogu koristiti njihovom planiranju proširenja na druga tržišta u CEFTA regionu. Pored ovog modula, platforma će u budućnosti biti nadograđena sa još četiri modula. Prva tri modula pokrivaju ključne aspekte poslovanja u e-trgovini, kao što su regulacija, e-plaćanja i isporuka.

Cilj je unapređenje međunarodne saradnje u e-commerce sektoru

Štaviše, platforma će biti obogaćena još jednim dodatnim modulom – pričama o uspehu sa svakog tržišta. Svaki od ovih modula će sadržati relevantne informacije specifične za svako od CEFTA tržišta, kao i tutorijale, priručnike, dokumente u vezi sa temama i video prezentacije. Povodom lansiranja nove platforme u regionu, oglasila se i Marija Pasuljević, direktorka ECS koja je tom prilikom istakla sledeće:

Kako je naša zemlja jedna od vodećih zemalja na polju online trgovine u CEFTA regiji, zaista smo srećni što učestvujemo u lansiranju platforme “Ecommerce4all”, koja na jednom mestu okuplja sve relevantne i ključne informacije potrebne za digitalno poslovanje.

Razvoj ove platforme i njenih alata, pomaže našim korisnicima da pronađu sve neophodne informacije i bolje razumeju e-trgovinu, što je jedna od najvažnijih stavki pored međusobne regionalne saradnje CEFTA regije. eCommerce Asocijacija Srbije radi na osnaživanju digitalnog ekosistema i implementaciji svetskih trendova digitalnog poslovanja.

Razvoj platforme “Ecommerce4All” podržava projekat Otvorenog regionalnog fonda za spoljnu trgovinu koji implementiraju Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) u ime Evropske unije i Nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Cilj je unapređenje međunarodne saradnje koja promoviše regionalni i lokalni ekonomski razvoj i podržava autonomnu implementaciju politika usklađenih sa EU koje imaju za cilj balansiranje regionalnog razvoja zemlje. Fond ima za cilj da unapredi sprovođenje reformske agende za trgovinu i konkurentnost u CEFTA regionu u skladu sa zahtevima procesa približavanja EU.

Web platforma je dostupna na engleskom i lokalnom jeziku za svako tržište, a više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Intervju

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.