Kupovina i prodaja organske hrane dostupna uz OrganicNet

Kupovina i prodaja organske hrane dostupna uz društvenu Internet tržnicu – OrganicNet

'Social marketplace' za organsku hranu koji je prethodnih meseci razvijao novosadski Eton Digital, od danas je konačno dostupan kupcima i prodavcima takvih namirnica u Srbiji. OrganicNet svojim korisnicima nudi širok izbor organskog voća i povrća koje je moguće poručiti direktno putem Interneta, a novosadsku ekipu na razvoju samog projekta podržala je i Evropska unija - grantom od 134.000 evra namenjenim za podsticaj poljoprivrede.

o1

Malo stvari može zameniti ukus svežeg voća i povrća, a kao zemlja sa velikim iskustvom u agrokulturi, sve je veći broj onih proizvođača koji se okreću premium segmentu i tako nude isključivo organske, “rukom birane” namirnice.

Ovaj trend prepoznala je i novosadska kompanija Eton Digital čiji je tim radio na kreiranju i razvoju društvene tržnice koja sa jedne strane korisnicima omogućava kupovinu organske hrane, a sa druge – proizvođačima da plasiraju svoje proizvode putem ovog servisa i tako dosegnu do onih kupaca koji su im prethodno bili geografski nedostupni.

E-trgovina za organske namirnice

Od danas, OrganicNet dostupan je svim kupcima i proizvođačima organskih namirnica u Srbiji. U razgovoru za Netokraciju, marketing menadžer ovog servisa, Dragana Grbić, izjavila je kako proizvođači organske hrane sada mogu lako da kreiraju sopstvenu online prodavnicu i to u svega nekoliko poteza:

Uz OrganicNet, proizvođači mogu da postave svoje proizvode, detaljnije opišu način proizvodnje, izaberu načine preuzimanja proizvoda, i prilože sertifikate koje poseduju, dok kupci mogu da poruče proizvode i dogovore se o isporuci. Sertifikacione kuće takođe imaju mogućnost da kreiraju svoj profil i opišu svoje usluge kao i da dodaju standarde kompanije i aplikacione formulare.

org
OrganicNet pruža jednostavnu trgovinu namirnicama organskog porekla uz detaljan opis svakog od proizvoda, te proizvodni proces.

Grbić dodaje kako kupovina na samoj platformi poseduje i Uber-like metod ocenjivanja, te da je zasnovana na poverenju i reputaciji koji se grade vremenom. U prevodu, što ste bolji prema vašim kupcima, to će i oni biti zadovoljniji vašom uslugom te vas nagraditi boljom ocenom. Ista je stvar i sa korisnicima koji naručuju hranu. I pored direktnog kontakta sa proizvođačima, kupci sada mogu sami da se uvere u istinitost porekla organskog proizvoda, direktnim uvidom u svaki od sertifikata koje izdaju nadležne institucije.

Podrška stigla iz Evropske unije

Iz Eton Digitala kažu da je ovo prvi interkompanijski startap na kome je tim radio, a za koji su se odlučili nakon niza godina rada na klijentskim projektima vezanim za kreiranje različitih platformi društvenog karaktera. Štaviše, razvoj OrganicNet-a podržao je i nemački akcelerator FInish koji je projektu dodelio bespovratan grant u iznosu od 134.000 evra, a koji je podržan od strane Evropske unije kao deo projekta za promociju i podsticaj poljoprivredi.

soskic
Svaki od proizvođača ima svoj profil na kome kupci mogu videti ukupne ocene, ali i proizvode koje taj prodavac ima u ponudi.

Pored trgovinskog aspekta, OrganicNet nudi i različit edukativni sadržaj namenjen proizvođačima organske hrane i onima koji žele da se bave ovom vrstom poljoprivrede. Ovo je ujedno i social aspekt same platforme, budući da proizvođači mogu lako da razmenjuju iskustva i podele dobre prakse o različitim namirnicama.

I kao društvena tržnica i platforma za deljenje znanja, OrganicNet je posvećen promovisanju organskog pokreta i zdravog načina života. Platforma je besplatna za kupce, dok je za proizvođače besplatna prvih 6 meseci posle čega se naplaćuje mesečna članarina.

Za kraj, Dragana ističe kako servis prvo kreće u Srbiji, ali da je tržnica od prvog dana zamišljena kao globalan projekat, kao i da širenje na druga tržišta možemo očekivati već krajem godine. OrganicNet dostupan je svim kupcima i proizvođačima organske hrane.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći EasyPass nudi privatne časove za sve učenike — a dodatnu zaradu za nastavnike

EasyPass platforma domaćih osnivača profesore i nastavnike širom Srbije povezuje sa učenicima, povećavajući im broj zakazanih časova, samim time i mogućnost dodatne zarade. A, učenicima su dostupni privatni časovi iz svih predmeta.

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Sponzorisano

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.