Globalni EPAM akvizirao novosadski startap Vivify Ideas

Globalni EPAM Systems akvizirao novosadski startap Vivify Ideas

Od 1. juna, novosadski Vivify Ideas deo je globalne 'software development' kompanije EPAM Systems. Pored unapređenja usluga, cilj ove akvizicije je edukacija i zapošljavanje IT stručnjaka iz Srbije.

U saopštenju koje su dali za medije, iz EPAM-a ističu da su se na ovaj korak odlučili iz želje da svoj tim upotpune kvalitetnim kadrom iz polja digitalne transformacije, mašinskog učenja, veštačke inteligencije i web developmenta. Pored toga, EPAM u domaćoj kompaniji Vivify Ideas vidi partnera sa kojim će stvarati, razvijati i jačati zajednicu vrsnih IT stručnjaka u celom regionu. Milan Habijanac, direktor EPAM Srbija, ovom prilikom je izjavio:

Zadovoljstvo nam je da poželimo dobrodošlicu Vivify Ideas timu u naš globalni tim, kao i u EPAM Srbija. Cilj nam je da kroz integraciju prigrlimo izuzetan preduzetnički duh i poznavanje end-to-end platformi koje Vivify Ideas poseduje, te proširimo prisustvo EPAM-a, kako u Srbiji tako i na celom Balkanu.

Startap kultura koja je razvijena u Vivify Ideas, kao i briga, kako za svoje zaposlene, tako i za klijente, savršeno se poklapaju sa vrednostima po kojima je EPAM prepoznatljiv.

U planu nam je da kroz saradnju Vivify Ideas i EPAM Srbija, u Srbiju donesemo projekete za vodeće svetske kompanije, a sa njima i primenu najnovijih tehnologija u Cloud, Big data, Gaming, Commerce i drugim industrijama.

Udruženi, planiramo da proširimo kancelarije i Akademiju u gradovima u regionu, uključujući i naše trenutne lokacije u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu.

Primarni plan saradnja sa obrazovnim ustanovama

Novosadski Vivify Ideas je software development kompanija osnovana 2013, koja danas broji oko 150 zaposlenih različitih senioriteta. Saradnjom sa Novosadskim univerzitetom ali i osnivanjem sopstvene Akademije, najveći fokus u svom dosadašnjem radu stavili su upravo na razvoj kvalifikovanih stručnjaka iz širokog spektra IT oblasti. Povodom pripajanja EPAM-u, Nedeljko Damjanović, direktor Vivify Ideas istakao je:

Ovo je sjajna prilika, kako za naše zaposlene, tako i za ceo region. Radujemo se što će naši talenti postati deo Epam tima. Udruženi, moći ćemo da učinimo mnogo više za naše klijente širom sveta, a za naše zaposlene, otvoriće se nove, uzbudljive mogućnosti.

EPAM planira da, zajedno za Vivify Ideas, u saradnji sa univerzitetima i obrazovnim ustanovama, edukuje i razvija vrhunski IT kadar u Srbiji, ali i da kontinuirano širi svoj tim. Više informacija o otvorenim pozicijama, uslovima i mogućnostima zapošljavanja možete saznati putem njihovog zvaničnog sajta.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpski Constellation lansira AimFox – sveobuhvatno rešenje za automatizaciju komunikacije na LinkedInu

AimFox je cloud-based aplikacija namenjena svima koji žele da se bave networkingom, prodajom, regrutingom ili bilo kojim procesima koji podrazumevaju 'jedan na jedan' komunikaciju sa odabranom ciljnom grupom.

Startapi i poslovanje

Payoneer istraživanje: Globalizacija je šansa za razvoj malih i srednjih preduzeća

Procenat očekivanog rasta prihoda malih i srednjh preduzeća ostvarenog od izvoza u Srbiji iznosi 12% u periodu od 2021. do 2023 - pokazuju rezultati istraživanja koja je sproveo Payoneer.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Propustili ste

Društvene mreže

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.

Internet marketing

Weekend Media Festival po 16. put u Rovinju, ovog puta sa fokusom na HR i veštačku inteligenciju

Weekend Media Festival, jedna od najvećih regionalnih konferencija posvećenih digitalnom marketingu, po 16. put će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra, sa potpuno novim i aktuelnim temama iz digitalnog sveta.

Karijere

Olja Vučićević Gaković: Srpski IT bio je prenaduvani balon koji je morao da pukne – i to je izdvojilo kvalitetne kompanije

Olja Vučićević Gaković ima impresivno poslovno iskustvo: od života i rada u Silicijumskoj dolini i saradnje sa kompanijama kao što su Google, Yahoo i IBM, do povratka u Srbiju i vođenja uspešnih IT kompanija. U intervjuu koji sledi, ona je sa nama podelila svoje mišljenje o srpskoj IT industriji - i zašto smatra da je kriza imala pozitivan uticaj na nju.

Kultura 2.0

Trudna Barbi i Ken Sugar Daddy – kako je Mattel forama na svoj račun prešao marketing igru?

Drugi deo svoje kolumne o filmu "Barbie" posvetila sam marketinškim strategijama kompanije Mattel koja je aktivno učestvovala u produkciji i realizaciji filma.