Globalni EPAM akvizirao novosadski startap Vivify Ideas

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Globalni EPAM Systems akvizirao novosadski startap Vivify Ideas

Od 1. juna, novosadski Vivify Ideas deo je globalne 'software development' kompanije EPAM Systems. Pored unapređenja usluga, cilj ove akvizicije je edukacija i zapošljavanje IT stručnjaka iz Srbije.

U saopštenju koje su dali za medije, iz EPAM-a ističu da su se na ovaj korak odlučili iz želje da svoj tim upotpune kvalitetnim kadrom iz polja digitalne transformacije, mašinskog učenja, veštačke inteligencije i web developmenta. Pored toga, EPAM u domaćoj kompaniji Vivify Ideas vidi partnera sa kojim će stvarati, razvijati i jačati zajednicu vrsnih IT stručnjaka u celom regionu. Milan Habijanac, direktor EPAM Srbija, ovom prilikom je izjavio:

Zadovoljstvo nam je da poželimo dobrodošlicu Vivify Ideas timu u naš globalni tim, kao i u EPAM Srbija. Cilj nam je da kroz integraciju prigrlimo izuzetan preduzetnički duh i poznavanje end-to-end platformi koje Vivify Ideas poseduje, te proširimo prisustvo EPAM-a, kako u Srbiji tako i na celom Balkanu.

Startap kultura koja je razvijena u Vivify Ideas, kao i briga, kako za svoje zaposlene, tako i za klijente, savršeno se poklapaju sa vrednostima po kojima je EPAM prepoznatljiv.

U planu nam je da kroz saradnju Vivify Ideas i EPAM Srbija, u Srbiju donesemo projekete za vodeće svetske kompanije, a sa njima i primenu najnovijih tehnologija u Cloud, Big data, Gaming, Commerce i drugim industrijama.

Udruženi, planiramo da proširimo kancelarije i Akademiju u gradovima u regionu, uključujući i naše trenutne lokacije u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu.

Primarni plan saradnja sa obrazovnim ustanovama

Novosadski Vivify Ideas je software development kompanija osnovana 2013, koja danas broji oko 150 zaposlenih različitih senioriteta. Saradnjom sa Novosadskim univerzitetom ali i osnivanjem sopstvene Akademije, najveći fokus u svom dosadašnjem radu stavili su upravo na razvoj kvalifikovanih stručnjaka iz širokog spektra IT oblasti. Povodom pripajanja EPAM-u, Nedeljko Damjanović, direktor Vivify Ideas istakao je:

Ovo je sjajna prilika, kako za naše zaposlene, tako i za ceo region. Radujemo se što će naši talenti postati deo Epam tima. Udruženi, moći ćemo da učinimo mnogo više za naše klijente širom sveta, a za naše zaposlene, otvoriće se nove, uzbudljive mogućnosti.

EPAM planira da, zajedno za Vivify Ideas, u saradnji sa univerzitetima i obrazovnim ustanovama, edukuje i razvija vrhunski IT kadar u Srbiji, ali i da kontinuirano širi svoj tim. Više informacija o otvorenim pozicijama, uslovima i mogućnostima zapošljavanja možete saznati putem njihovog zvaničnog sajta.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.