Globalni EPAM akvizirao novosadski startap Vivify Ideas

Globalni EPAM Systems akvizirao novosadski startap Vivify Ideas

Od 1. juna, novosadski Vivify Ideas deo je globalne 'software development' kompanije EPAM Systems. Pored unapređenja usluga, cilj ove akvizicije je edukacija i zapošljavanje IT stručnjaka iz Srbije.

U saopštenju koje su dali za medije, iz EPAM-a ističu da su se na ovaj korak odlučili iz želje da svoj tim upotpune kvalitetnim kadrom iz polja digitalne transformacije, mašinskog učenja, veštačke inteligencije i web developmenta. Pored toga, EPAM u domaćoj kompaniji Vivify Ideas vidi partnera sa kojim će stvarati, razvijati i jačati zajednicu vrsnih IT stručnjaka u celom regionu. Milan Habijanac, direktor EPAM Srbija, ovom prilikom je izjavio:

Zadovoljstvo nam je da poželimo dobrodošlicu Vivify Ideas timu u naš globalni tim, kao i u EPAM Srbija. Cilj nam je da kroz integraciju prigrlimo izuzetan preduzetnički duh i poznavanje end-to-end platformi koje Vivify Ideas poseduje, te proširimo prisustvo EPAM-a, kako u Srbiji tako i na celom Balkanu.

Startap kultura koja je razvijena u Vivify Ideas, kao i briga, kako za svoje zaposlene, tako i za klijente, savršeno se poklapaju sa vrednostima po kojima je EPAM prepoznatljiv.

U planu nam je da kroz saradnju Vivify Ideas i EPAM Srbija, u Srbiju donesemo projekete za vodeće svetske kompanije, a sa njima i primenu najnovijih tehnologija u Cloud, Big data, Gaming, Commerce i drugim industrijama.

Udruženi, planiramo da proširimo kancelarije i Akademiju u gradovima u regionu, uključujući i naše trenutne lokacije u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu.

Primarni plan saradnja sa obrazovnim ustanovama

Novosadski Vivify Ideas je software development kompanija osnovana 2013, koja danas broji oko 150 zaposlenih različitih senioriteta. Saradnjom sa Novosadskim univerzitetom ali i osnivanjem sopstvene Akademije, najveći fokus u svom dosadašnjem radu stavili su upravo na razvoj kvalifikovanih stručnjaka iz širokog spektra IT oblasti. Povodom pripajanja EPAM-u, Nedeljko Damjanović, direktor Vivify Ideas istakao je:

Ovo je sjajna prilika, kako za naše zaposlene, tako i za ceo region. Radujemo se što će naši talenti postati deo Epam tima. Udruženi, moći ćemo da učinimo mnogo više za naše klijente širom sveta, a za naše zaposlene, otvoriće se nove, uzbudljive mogućnosti.

EPAM planira da, zajedno za Vivify Ideas, u saradnji sa univerzitetima i obrazovnim ustanovama, edukuje i razvija vrhunski IT kadar u Srbiji, ali i da kontinuirano širi svoj tim. Više informacija o otvorenim pozicijama, uslovima i mogućnostima zapošljavanja možete saznati putem njihovog zvaničnog sajta.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Intervju

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Novost

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Novost

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.