Globalni EPAM akvizirao novosadski startap Vivify Ideas

Globalni EPAM Systems akvizirao novosadski startap Vivify Ideas

Od 1. juna, novosadski Vivify Ideas deo je globalne 'software development' kompanije EPAM Systems. Pored unapređenja usluga, cilj ove akvizicije je edukacija i zapošljavanje IT stručnjaka iz Srbije.

U saopštenju koje su dali za medije, iz EPAM-a ističu da su se na ovaj korak odlučili iz želje da svoj tim upotpune kvalitetnim kadrom iz polja digitalne transformacije, mašinskog učenja, veštačke inteligencije i web developmenta. Pored toga, EPAM u domaćoj kompaniji Vivify Ideas vidi partnera sa kojim će stvarati, razvijati i jačati zajednicu vrsnih IT stručnjaka u celom regionu. Milan Habijanac, direktor EPAM Srbija, ovom prilikom je izjavio:

Zadovoljstvo nam je da poželimo dobrodošlicu Vivify Ideas timu u naš globalni tim, kao i u EPAM Srbija. Cilj nam je da kroz integraciju prigrlimo izuzetan preduzetnički duh i poznavanje end-to-end platformi koje Vivify Ideas poseduje, te proširimo prisustvo EPAM-a, kako u Srbiji tako i na celom Balkanu.

Startap kultura koja je razvijena u Vivify Ideas, kao i briga, kako za svoje zaposlene, tako i za klijente, savršeno se poklapaju sa vrednostima po kojima je EPAM prepoznatljiv.

U planu nam je da kroz saradnju Vivify Ideas i EPAM Srbija, u Srbiju donesemo projekete za vodeće svetske kompanije, a sa njima i primenu najnovijih tehnologija u Cloud, Big data, Gaming, Commerce i drugim industrijama.

Udruženi, planiramo da proširimo kancelarije i Akademiju u gradovima u regionu, uključujući i naše trenutne lokacije u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu.

Primarni plan saradnja sa obrazovnim ustanovama

Novosadski Vivify Ideas je software development kompanija osnovana 2013, koja danas broji oko 150 zaposlenih različitih senioriteta. Saradnjom sa Novosadskim univerzitetom ali i osnivanjem sopstvene Akademije, najveći fokus u svom dosadašnjem radu stavili su upravo na razvoj kvalifikovanih stručnjaka iz širokog spektra IT oblasti. Povodom pripajanja EPAM-u, Nedeljko Damjanović, direktor Vivify Ideas istakao je:

Ovo je sjajna prilika, kako za naše zaposlene, tako i za ceo region. Radujemo se što će naši talenti postati deo Epam tima. Udruženi, moći ćemo da učinimo mnogo više za naše klijente širom sveta, a za naše zaposlene, otvoriće se nove, uzbudljive mogućnosti.

EPAM planira da, zajedno za Vivify Ideas, u saradnji sa univerzitetima i obrazovnim ustanovama, edukuje i razvija vrhunski IT kadar u Srbiji, ali i da kontinuirano širi svoj tim. Više informacija o otvorenim pozicijama, uslovima i mogućnostima zapošljavanja možete saznati putem njihovog zvaničnog sajta.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Novost

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Intervju

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Sponzorisano

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.