Endava otvara 80 novih pozicija u Beogradu, Kragujevcu i Čačku

Endava otvara 80 novih pozicija u Beogradu, Kragujevcu i Čačku

Ova kompanija je nastavila da zapošljava tokom čitavog perioda pandemije, a nakon akvizicije Comtrade Digital Services Business, potreba za talentima još više raste.

Endava je početkom godine imala više od 520 ljudi u Beogradu, a zajedno sa Comtrade Digital Services danas broji preko 750 inženjera u Srbiji – od kojih se više od 80 nalazi u Kragujevcu i Čačku. “Na ovim lokacijama stabilno raste broj stručnjaka u oblasti IT-ja, a time i prilika za njihovo angažovanje”, navodi se u saopštenju.

Tim povodom oglasio se i Remi Savu, Delivery Unit Manager u Beogradu, koji je izjavio sledeće:

Profesionalnost naših timova i njihova posvećenost da uvek nude najbolju uslugu omogućili su nam da budemo pored naših klijenata kroz ovogodišnji težak ekonomski kontekst. Bili smo dobro pripremljeni da brzo reagujemo i pomognemo našim kupcima da se prilagode novom okruženju.

Naša ponuda usredsređena na digitalizaciju, automatizaciju i agilnost, i veliki broj klijenata koji posluju u mnogim industrijama i pokrivaju mnoge tehnologije, omogućavaju nam da pružimo raznolike mogućnosti našim kandidatima.

Konkursi su otvoreni i za tehničke i za netehničke kadrove

Sa druge strane, Srđan Atanasijević, Director of Software Engineering and Delivery Operations u Kragujevcu, tom prilikom istakao je da kompanija tradicionalno održava saradnju sa Prirodno-matematičkim fakultetom u Kragujevcu, Fakultetom inženjerskih nauka u Kragujevcu, kao i sa Tehničkim fakultetom u Čačku. “Ovakva saradnja između univerziteta i kompanija, u vidu novih akademskih programa, zajedničkih istraživačkih projekata, seminara i prezentacija, ima direktni uticaj na budućnost učenja i razvoja zaposlenih, koji će stečenim znanjem i veštinama biti spremni da odgovore na potrebe kompanija”, naveo je on i dodao:

Naši vodeći stručnjaci angažovani su kao predavači iz privrede na Master 4.0 programu Univerziteta u Kragujevcu i predmetima koji pokrivaju oblast softverskog inženjerstva na fakultetima. Kao rezultat uspešne saradnje sa fakultetom u Čačku, 2018. godine je u tom gradu otvorena kancelarija, dok kroz saradnju sa Univerzitetom u Kragujevcu podržavamo osnivanje prvog Instituta informacionih tehnologija u Srbiji.

Kako iz Endave navode, većina zaposlenih radi od kuće, a sve aktivnosti u vezi sa regrutovanjem, onboarding-om i obukom se odvijaju isključivo online. Lista otvorenih radnih mesta se nalazi na career stranici ove kompanije, a kompanija traži Java programere, testere, DevOps inženjere, C++ programere, Scrum Master-e, Data inženjere, Frontend programere, zaposlene u HR administraciji i specijaliste za komunikaciju.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Ekskluzivno

NCR otvorio novu zgradu : 30.000 m² najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Beogradu vrednog $100 miliona

Donosimo vam ekskluzivne fotografije novog NCR tehnološkog kampusa koji je danas otvoren u prestonici, a u kojem će uskoro raditi više od 5.000 zaposlenih.

Startapi i poslovanje

Continentalovih četiri godine u Srbiji – direktor Saša Ćoringa o IT zajednici, subvencijama i daljem rastu

Prvi put od dolaska nemačkog Continentala u Novi Sad, razgovaramo o zapošljavanju i prilikama za razvoj visokostručnog kadra, proizvodima na kojima rade domaći inženjeri, kao i o daljim planovima kompanije za razvoj poslovanja u Srbiji.

Propustili ste

Karijere

Loš ‘offboarding’ može imati veoma loše posledice po kompaniju – i zato ne otpisujte bivše zaposlene

Zašto je važno imati dobro ustanovljen 'offboarding' proces kada zaposleni odlaze iz kompanije? Zato što nikada ne znate da li će u nekom trenutku odlučiti da se vrate i kakva će iskustva preneti prijateljima iz industrije.

Gaming

Život i rad Nikole Tesle i Mihajla Pupina oživljeni kroz video igre domaćih studija

Najbolji polaznici besplatnog obrazovnog programa Nordeus fondacije i letnje prakse Crater Training Centra napravili su dve igre o našim slavnim naučnicima i premijerno ih prikazali na izložbi u Muzeju nauke i tehnike.

Gaming

ITC Studio iz Niša je među pionirima razvoja VR igara u Srbiji – a do sada su izdali pet naslova na Steamu

O industriji razvoja igara često pišemo na Netokraciji, ali retko smo imali priliku da predstavimo timove koji se bave razvojem VR igara. ITC Studio iz Niša je upravo takav tim.

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Gaming

Fortuna Esports postaje regionalni predstavnik Trova za Balkan – sledi jačanje zajednice i brojni događaji

Streaming platforma za gejmere Trovo i domaći Fortuna Esports napravili su partnerstvo u sklopu kog ova domaća organizacija postaje predstavnik pomenute platforme za ceo Balkan.

Novost

Studio Kerber pokrenuo Kickstarter kampanju za razvoj svoje društvene igre – cilj je $6.000

Domaći tim koji razvija društvene igre Kerber Games pokrenuo je Kickstarter kampanju za svoju novu igru 'Final Challenge'.