Endava otvara 80 novih pozicija u Beogradu, Kragujevcu i Čačku

Endava otvara 80 novih pozicija u Beogradu, Kragujevcu i Čačku

Ova kompanija je nastavila da zapošljava tokom čitavog perioda pandemije, a nakon akvizicije Comtrade Digital Services Business, potreba za talentima još više raste.

Endava je početkom godine imala više od 520 ljudi u Beogradu, a zajedno sa Comtrade Digital Services danas broji preko 750 inženjera u Srbiji – od kojih se više od 80 nalazi u Kragujevcu i Čačku. “Na ovim lokacijama stabilno raste broj stručnjaka u oblasti IT-ja, a time i prilika za njihovo angažovanje”, navodi se u saopštenju.

Tim povodom oglasio se i Remi Savu, Delivery Unit Manager u Beogradu, koji je izjavio sledeće:

Profesionalnost naših timova i njihova posvećenost da uvek nude najbolju uslugu omogućili su nam da budemo pored naših klijenata kroz ovogodišnji težak ekonomski kontekst. Bili smo dobro pripremljeni da brzo reagujemo i pomognemo našim kupcima da se prilagode novom okruženju.

Naša ponuda usredsređena na digitalizaciju, automatizaciju i agilnost, i veliki broj klijenata koji posluju u mnogim industrijama i pokrivaju mnoge tehnologije, omogućavaju nam da pružimo raznolike mogućnosti našim kandidatima.

Konkursi su otvoreni i za tehničke i za netehničke kadrove

Sa druge strane, Srđan Atanasijević, Director of Software Engineering and Delivery Operations u Kragujevcu, tom prilikom istakao je da kompanija tradicionalno održava saradnju sa Prirodno-matematičkim fakultetom u Kragujevcu, Fakultetom inženjerskih nauka u Kragujevcu, kao i sa Tehničkim fakultetom u Čačku. “Ovakva saradnja između univerziteta i kompanija, u vidu novih akademskih programa, zajedničkih istraživačkih projekata, seminara i prezentacija, ima direktni uticaj na budućnost učenja i razvoja zaposlenih, koji će stečenim znanjem i veštinama biti spremni da odgovore na potrebe kompanija”, naveo je on i dodao:

Naši vodeći stručnjaci angažovani su kao predavači iz privrede na Master 4.0 programu Univerziteta u Kragujevcu i predmetima koji pokrivaju oblast softverskog inženjerstva na fakultetima. Kao rezultat uspešne saradnje sa fakultetom u Čačku, 2018. godine je u tom gradu otvorena kancelarija, dok kroz saradnju sa Univerzitetom u Kragujevcu podržavamo osnivanje prvog Instituta informacionih tehnologija u Srbiji.

Kako iz Endave navode, većina zaposlenih radi od kuće, a sve aktivnosti u vezi sa regrutovanjem, onboarding-om i obukom se odvijaju isključivo online. Lista otvorenih radnih mesta se nalazi na career stranici ove kompanije, a kompanija traži Java programere, testere, DevOps inženjere, C++ programere, Scrum Master-e, Data inženjere, Frontend programere, zaposlene u HR administraciji i specijaliste za komunikaciju.


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Propustili ste

E-commerce

Lansiran ecommerce4all – nova platforma za podršku razvoja e-trgovine

Mnogi poslovni podaci i informacije vezane za poslovanja e-trgovine od danas su zvanično dostupni na prvoj regionalnoj platformi za e-trgovinu pod nazivom 'E-commerce for all – ecommerce4all.eu' koja je već sada dostupna u Srbiji.

Intervju

Kako su srednja škola i prvi iPhone usmerili Vladimira ka karijeri ‘mobile software’ arhitekte

Dolazak u IT industriju može da krene iz više životnih pravaca. Međutim, kada se još u školskom periodu interesujete za računare i rad na njima, velika je verovatnoća da će buduća karijera biti vezana za tehnologiju. Svoju priču u dolazak u svet IT-ja i kompaniju Levi9, otkriva nam Vladimir Pavlović koji je Mobile Software arhitekta.

Novost

Britanski Paysend najavio otvaranje kancelarije u Beogradu nakon $125 miliona investicije

Još jedna inostrana kompanija koja je prepoznala domaći tehnološki talenat.

Office Talks Podcast

Šta traže ruske IT firme u Beogradu?

Tri meseca od početka sukoba u Ukrajini vidimo veliki broj IT firmi i programera koji su odabrali upravo Beograd za svoju novu bazu. Kako ove promene na tržištu utiču na lokalni kadar i da li dolazi do skoka cene programera? O ovim temama razgovaramo u 96. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije – širi se na Evropu i SAD

Strong Network, srpsko-švajcarski startap dobio je investiciju vrednu 5,1 miliona evra kako bi ubrzao svoje širenje na teritorije Evrope i SAD-a. Rundu investiranja predvodio je OpenOcean zajedno sa Wingman Ventures fondom.

Kolumna

Decentralizovane autonomne organizacije (DAO) – izazovi i perspektive

Džon Lenon je u pesmi 'Power to the people' sumirao koncept slobode i omogućavanja građanima da odlučuju o političkim i društvenim prilikama. Ove ideje stare su koliko i prve teorije o uređenju društva.