Endava otvara 80 novih pozicija u Beogradu, Kragujevcu i Čačku

Endava otvara 80 novih pozicija u Beogradu, Kragujevcu i Čačku

Ova kompanija je nastavila da zapošljava tokom čitavog perioda pandemije, a nakon akvizicije Comtrade Digital Services Business, potreba za talentima još više raste.

Endava je početkom godine imala više od 520 ljudi u Beogradu, a zajedno sa Comtrade Digital Services danas broji preko 750 inženjera u Srbiji – od kojih se više od 80 nalazi u Kragujevcu i Čačku. “Na ovim lokacijama stabilno raste broj stručnjaka u oblasti IT-ja, a time i prilika za njihovo angažovanje”, navodi se u saopštenju.

Tim povodom oglasio se i Remi Savu, Delivery Unit Manager u Beogradu, koji je izjavio sledeće:

Profesionalnost naših timova i njihova posvećenost da uvek nude najbolju uslugu omogućili su nam da budemo pored naših klijenata kroz ovogodišnji težak ekonomski kontekst. Bili smo dobro pripremljeni da brzo reagujemo i pomognemo našim kupcima da se prilagode novom okruženju.

Naša ponuda usredsređena na digitalizaciju, automatizaciju i agilnost, i veliki broj klijenata koji posluju u mnogim industrijama i pokrivaju mnoge tehnologije, omogućavaju nam da pružimo raznolike mogućnosti našim kandidatima.

Konkursi su otvoreni i za tehničke i za netehničke kadrove

Sa druge strane, Srđan Atanasijević, Director of Software Engineering and Delivery Operations u Kragujevcu, tom prilikom istakao je da kompanija tradicionalno održava saradnju sa Prirodno-matematičkim fakultetom u Kragujevcu, Fakultetom inženjerskih nauka u Kragujevcu, kao i sa Tehničkim fakultetom u Čačku. “Ovakva saradnja između univerziteta i kompanija, u vidu novih akademskih programa, zajedničkih istraživačkih projekata, seminara i prezentacija, ima direktni uticaj na budućnost učenja i razvoja zaposlenih, koji će stečenim znanjem i veštinama biti spremni da odgovore na potrebe kompanija”, naveo je on i dodao:

Naši vodeći stručnjaci angažovani su kao predavači iz privrede na Master 4.0 programu Univerziteta u Kragujevcu i predmetima koji pokrivaju oblast softverskog inženjerstva na fakultetima. Kao rezultat uspešne saradnje sa fakultetom u Čačku, 2018. godine je u tom gradu otvorena kancelarija, dok kroz saradnju sa Univerzitetom u Kragujevcu podržavamo osnivanje prvog Instituta informacionih tehnologija u Srbiji.

Kako iz Endave navode, većina zaposlenih radi od kuće, a sve aktivnosti u vezi sa regrutovanjem, onboarding-om i obukom se odvijaju isključivo online. Lista otvorenih radnih mesta se nalazi na career stranici ove kompanije, a kompanija traži Java programere, testere, DevOps inženjere, C++ programere, Scrum Master-e, Data inženjere, Frontend programere, zaposlene u HR administraciji i specijaliste za komunikaciju.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Analiza

Prevare na Internetu naša su svakodnevica – a sada je obogaćena i crypto prevarom koju promovišu domaći YouTuberi

Internet je slobodno mesto i vremenom je postao do te mere slobodan da već par godina unazad ne možemo da razlikujemo istinu od laži i prevaru od realne situacije.

Propustili ste

Novost

Održan prvi sastanak frilensera i države: Situacija je kompleksna i pregovori se nastavljaju

Počeli su pregovori predstavnika vlasti i frilensera, a danas je održan prvi sastanak na kome će se odlučivati o zahtevima koje su u proteklim mesecima državi uputili frilenseri.

Ekskluzivno

E-uprava ekskluzivno za Netokraciju otkriva zašto prati kako građani koriste njene usluge

Kako tačno funkcioniše ova platforma i da li (i zašto) prati ponašanje svojih korisnika?

Startapi i poslovanje

Deceniju kasnije i Centili platformu za digitalna plaćanja koristi 4 milijarde korisnika dok se kompanija sprema za novo poglavlje

Prvi put na Netokraciji predstavljamo kompaniju Centili koja je nastala iz Infobipa, koja u Beogradu zapošljava 50 inženjera i koja aktivno posluje na 80 tržišta širom sveta. Centili ovih dana obeležava 10 godina poslovanja, a sa menadžmentom razgovaramo o daljim planovima i procesu reorganizacije.

Tehnologija

Šta nam je sve od tehnoloških novina doneo ovogodišnji digitalni CES?

I ove godine najveći globalni sajam potrošačke elektronike CES oduševio je sve ljubitelje gedžeta i tehnike, dokazavši da za tehnološki napredak jednostavno nema granica.

Novost

Vučić: Ne pregovara se o tome da li će frilenseri da plate porez ili ne – već od kada

Predsednik se ponovo izjasnio po pitanju frilensera i najavljenih protesta.

Društvene mreže

Facebook u 2020. izbrisao 1,3 milijarde naloga radi suzbijanja lažnih informacija

Full Fact, britanska nezavisna organizacija za proveru informacija i nezavisni partner Faceboka, sprovela je istraživanje glavnih izazova sa kojima se suočavaju 'fekt-čekeri širom sveta prilikom pronalaženja i provere informacija koje se pojavljuju na ovoj društvenoj mreži.