Empple festival: Najbolje prakse u Employer Brandingu

Empple festival: Najbolje prakse u Employer Brandingu

U 106. epizodi Office Talks podcasta ugostili smo ekipu koja stoji iza Empple festivala - događaja posvećenog razvoju Employer Branding-a u regionu.

Naše gošće su bile Nikolina Božanović (Event Manager) i Angelina Simić (Event Marketing Manager) koje su nam predstavile kako će izgledati Empple festival ove godine, koje su to novine u odnosu na prethodnu godinu, kao i šta sve posetioci mogu očekivati od festivala.

Na početku epizode razgovarali smo o volontiranju za vreme studija, ljudima koje su upoznali na tom putu i zajednici koje su stvorili, da bi kasnije baš uz pomoć tih konekcija došli do prvih poslova u marketing i HR indstriji. Uz pomoć volontiranja Angelina i Nikolina upoznale su Katarinu koja je i idejni tvorac Empple festivala i HR kutka.

Ovo je ujedno bila i prilika da pričamo o samom Employer Branding-u, značaju kvalitetne EB strategije, o tome da li su u kompanije konačno shvatile važnost dobrog EB i kako treba pristupitu eksternom komuniciranju kulture i kompanijskih vrednosti. Tokom razgovora složili smo se da je iskren pristup, bez foliranja i laži najbolji prilikom predstavaljanja kompanije kao poželjnog poslodavca.

Inače, Empple festival se ove godine održava 6. i 7. oktobra i imaće globalno i lokalno izdanje, gde ćemo pored predavanja imati i case study za studente, predstavljanje EB istraživanja, networking i dodelu EB nagarada. Nagrade kao dodatni segment konferenijce se dodeljuju u čak 9 kategorija, a o pobednicima odlučivaće stručni žiri.

Ostanite sa nama do kraja i saznajte kako naše sagovornice vide sudbinu poslovnih konferencija u godinama koje dolaze i kako vide potencijalnu krizu zaposlavanja u IT industriji.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Pulsar istraživanje: Do sada uloženo €1,7 milijardi u ‘fintech’ startape na Balkanu

Uspešni 'fintech' startapi privlače investicije na balkanski region, što doprinosi ekonomskom rastu. Istraživanje ovog tržišta na Balkanu analizirao je Pavel Korolev, CEO Pulsar VC fonda.

Tehnologija

Heapcon 2024 o tehnološkim inovacijama koje oblikuju budućnost

Heapcon, vodeća međunarodna tehnološka konferencija u Balkanskom regionu, vraća se u Beograd sa još boljim sadržajem iz tech industrije.

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.