Empple festival: Najbolje prakse u Employer Brandingu

Empple festival: Najbolje prakse u Employer Brandingu

U 106. epizodi Office Talks podcasta ugostili smo ekipu koja stoji iza Empple festivala - događaja posvećenog razvoju Employer Branding-a u regionu.

Naše gošće su bile Nikolina Božanović (Event Manager) i Angelina Simić (Event Marketing Manager) koje su nam predstavile kako će izgledati Empple festival ove godine, koje su to novine u odnosu na prethodnu godinu, kao i šta sve posetioci mogu očekivati od festivala.

Na početku epizode razgovarali smo o volontiranju za vreme studija, ljudima koje su upoznali na tom putu i zajednici koje su stvorili, da bi kasnije baš uz pomoć tih konekcija došli do prvih poslova u marketing i HR indstriji. Uz pomoć volontiranja Angelina i Nikolina upoznale su Katarinu koja je i idejni tvorac Empple festivala i HR kutka.

Ovo je ujedno bila i prilika da pričamo o samom Employer Branding-u, značaju kvalitetne EB strategije, o tome da li su u kompanije konačno shvatile važnost dobrog EB i kako treba pristupitu eksternom komuniciranju kulture i kompanijskih vrednosti. Tokom razgovora složili smo se da je iskren pristup, bez foliranja i laži najbolji prilikom predstavaljanja kompanije kao poželjnog poslodavca.

Inače, Empple festival se ove godine održava 6. i 7. oktobra i imaće globalno i lokalno izdanje, gde ćemo pored predavanja imati i case study za studente, predstavljanje EB istraživanja, networking i dodelu EB nagarada. Nagrade kao dodatni segment konferenijce se dodeljuju u čak 9 kategorija, a o pobednicima odlučivaće stručni žiri.

Ostanite sa nama do kraja i saznajte kako naše sagovornice vide sudbinu poslovnih konferencija u godinama koje dolaze i kako vide potencijalnu krizu zaposlavanja u IT industriji.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kojih 12 grešaka prave osnivači startapa?

U 181. epizodi Office Talks podkasta, ugostili smo Milenu Milić i Miljana Tekića koji su s nama analizirali prvi Garaža report i otkrili 12 najčešćih grešaka kojima domaći startapi odbijaju investitore!

Startapi i poslovanje

Garaža report: Greške kojima srpski startap osnivači odbijaju VC fondove

U razgovoru sa Milenom Milić analizirali smo razloge zbog kojih je došlo do stagnacije u rastu domaćih startapa, objavljene u reportu zajednice Garaža.

Kultura 2.0

Da li u jeku veštačke inteligencije zaboravljate “Kako vaš mozak radi”?

Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige "Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga".

Propustili ste

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!

Internet marketing

Anka Gorgiev: 95% novih proizvoda ne uspe, zato je tu neuromarketing da razume korisnike

DigiTalk konferencija u Zrenjaninu nam se bliži, a publika će pored mnogih predavača imati priliku da posluša predavanje Anke Gorgiev koja je stručnjak iz oblasti neuromarketinga, a sa kojom smo imali priliku da detaljno porazgovaramo u intervjuu koji sledi.