Švedski Embracer Group kupio domaći Mad Head Games

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Švedski Embracer Group kupio domaći Mad Head Games

Embracer Group AB (ranije THQ Nordic and Nordic Games Publishing) danas je zvanično akvizirao čak 12 novih studija, među kojima je srpski Mad Head Games.

Mad Head Games i njegov tim od 130 zaposlenih u kancelarijama u Beogradu i Novom Sadu pridružuju se Embracer Grupi preko njegovog izdavača Sabre Interactive. Mad Head Games će i dalje raditi kao nezavisni studio igara, uz kontinuirano vođstvo svoja tri srpska osnivača.

Između ostalog, studiji koje je ova švedska grupa kupila su sledeći: Thinking Ape Entertainment u Kanadi (82 ljudi), Nimble Giant Entertainment u Argentini (75 ljudi), Mad Head Games u Srbiji (130 ljudi), Snapshot Games u Bugarskoj (65 ljudi), 34BigThings u Italiji (28 zaposlenih) , Zen Studios u Mađarskoj (65 ljudi), IUGO Mobile Entertainment u Kanadi (86 ljudi), Purple Lamp Studios u Austriji (38 ljudi), Kuantic Lab u Rumuniji (390 ljudi), Coffee Stain North (22 zaposlena), Fliing Vild Hog u Poljskoj (260 ljudi) i Tihe igre u Engleskoj (30 ljudi).

Jasno je da je studio iz Srbije ovde jedan od najvećih, te da će ova akvizicija doneti nove benefite za studio Mad Head Games. Inače, jedanaest studija i PR agencija donose najmanje 1.273 novih zaposlenih u rastuće redove ove grupe, a sve to će uticati na povećanje zaposlenih na preko 5.000 osoba, piše VentureBeat.

Nastavlja se fokus studija na Unreal core igre

Povodom ove novosti, oglasio se i Nenad Tomić, suosnivač i CEO Mad Head Games-a koji je tom prilikom istakao:

Ljubav prema igrama spaja ljude, pogotovo u ovakvim vremenima. Zajedno – možemo postići više. Zajedno – stižemo dalje. U Embracer-u smo prepoznali moćnog saveznika koji deli našu strast i stratešku viziju, omogućavajući nam da otvorimo nove, uzbudljive prilike koje će nam pomoći da postanemo vodeći AA+ developer u regionu.

Što se tiče tehnologije, Mad Head Games će nastaviti svoj put ka potpunom fokusu na Unreal core igre i tako se truditi da postane lider u regionu jugoistočne Evrope u domenu AA+ core naslova. Uz to, ova akvizicija će ojačati prisustvo Embracer kompanije u istočnoj Evropi, dok Mad Head Games zvanično postaje prvi studio pomenute grupe u Srbiji.

Švedska kompanija sa sedištem u Karlstadu saopštila je da trenutno radi 135 projekata igara, u poređenju sa 118 u maju mesecu. Štaviše, Embracer je prodajom akcija 8. oktobra prikupio čak 661 milion dolara u gotovini što samo govori o snazi ove grupe.

Embracer Group očekuje da trinaest prisvojenih studija do 31. marta 2022. godina donesu između 100 i 120 miliona dolara, od čega bi čist profit bio oko 50 miliona dolara.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Mobilno

Mastercard omogućio korišćenje Google Pay servisa u Srbiji – za Android i WearOS korisnike

Trend beskontaktnog plaćanja pametnim telefonima odavno je postao zastupljen u razvijenijim državama Evrope ali i sveta. Sada je zahvaljujući zvaničnom dolasku Google Pay servisa u Srbiju korisnicima Mastercard platnih kartica omogućeno da plaćaju svojim pametnim telefonima ili satovima.

Propustili ste

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.

Novost

LotusFlare otvorio novu kancelariju u Beogradu sa ciljem da proširi programerski tim

Softverska kompanija LotusFlare sa sedištem u Silicijumskoj dolini otvorila je novu kancelariju u Beogradu, dok nastavlja da širi svoj tim u Srbiji i drugim lokacijama širom sveta.

Office Talks Podcast

Marketing za web 3.0 zajednicu

U 111. epizodi Office Talks podkasta ugostili smo Nikolu Jankovića i Nikolu Milinkovića iz kompanije Decenter. Sa njima smo razgovarali o kreiranju efikasnog marketinga u web 3.0 industriji, uz osvrt na važnost izgradnje jake web 3.0 zajednice.

Web 3.0

Kripto vodič: Kako da skalirate Ethereum uz ‘Zero knowledge’ metodologiju?

Na ovogodišnjoj Infobip Shift konferenciji, u okviru predavanja 'Scaling Ethereum with Zero-Knowledge magic' na Web3 stejdžu predstavljena su rešenja koja mogu da pojednostave i ubrzaju skaliranje na Ethereumu.