Švedski Embracer Group kupio domaći Mad Head Games

Švedski Embracer Group kupio domaći Mad Head Games

Embracer Group AB (ranije THQ Nordic and Nordic Games Publishing) danas je zvanično akvizirao čak 12 novih studija, među kojima je srpski Mad Head Games.

Mad Head Games i njegov tim od 130 zaposlenih u kancelarijama u Beogradu i Novom Sadu pridružuju se Embracer Grupi preko njegovog izdavača Sabre Interactive. Mad Head Games će i dalje raditi kao nezavisni studio igara, uz kontinuirano vođstvo svoja tri srpska osnivača.

Između ostalog, studiji koje je ova švedska grupa kupila su sledeći: Thinking Ape Entertainment u Kanadi (82 ljudi), Nimble Giant Entertainment u Argentini (75 ljudi), Mad Head Games u Srbiji (130 ljudi), Snapshot Games u Bugarskoj (65 ljudi), 34BigThings u Italiji (28 zaposlenih) , Zen Studios u Mađarskoj (65 ljudi), IUGO Mobile Entertainment u Kanadi (86 ljudi), Purple Lamp Studios u Austriji (38 ljudi), Kuantic Lab u Rumuniji (390 ljudi), Coffee Stain North (22 zaposlena), Fliing Vild Hog u Poljskoj (260 ljudi) i Tihe igre u Engleskoj (30 ljudi).

Jasno je da je studio iz Srbije ovde jedan od najvećih, te da će ova akvizicija doneti nove benefite za studio Mad Head Games. Inače, jedanaest studija i PR agencija donose najmanje 1.273 novih zaposlenih u rastuće redove ove grupe, a sve to će uticati na povećanje zaposlenih na preko 5.000 osoba, piše VentureBeat.

Nastavlja se fokus studija na Unreal core igre

Povodom ove novosti, oglasio se i Nenad Tomić, suosnivač i CEO Mad Head Games-a koji je tom prilikom istakao:

Ljubav prema igrama spaja ljude, pogotovo u ovakvim vremenima. Zajedno – možemo postići više. Zajedno – stižemo dalje. U Embracer-u smo prepoznali moćnog saveznika koji deli našu strast i stratešku viziju, omogućavajući nam da otvorimo nove, uzbudljive prilike koje će nam pomoći da postanemo vodeći AA+ developer u regionu.

Što se tiče tehnologije, Mad Head Games će nastaviti svoj put ka potpunom fokusu na Unreal core igre i tako se truditi da postane lider u regionu jugoistočne Evrope u domenu AA+ core naslova. Uz to, ova akvizicija će ojačati prisustvo Embracer kompanije u istočnoj Evropi, dok Mad Head Games zvanično postaje prvi studio pomenute grupe u Srbiji.

Švedska kompanija sa sedištem u Karlstadu saopštila je da trenutno radi 135 projekata igara, u poređenju sa 118 u maju mesecu. Štaviše, Embracer je prodajom akcija 8. oktobra prikupio čak 661 milion dolara u gotovini što samo govori o snazi ove grupe.

Embracer Group očekuje da trinaest prisvojenih studija do 31. marta 2022. godina donesu između 100 i 120 miliona dolara, od čega bi čist profit bio oko 50 miliona dolara.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.