Ello (da, taj Ello) vraća se u život kao iPhone aplikacija

Ello (da, taj Ello) vraća se u život kao iPhone aplikacija

Kratki naziv Ello je verovatno poznat određenom broju ljudi, međutim ne baš u dobrom svetlu obziorm da je postao sinonim za neuspeli projekat ili društvenu mrežu koja će teško zaživeti. Ipak, ‘borba’ se ne sme završiti sa predajom, a u to su nas uverili ljudi iz Ello-a koji su predstavljanjem iPhone aplikacije stvorili novu nadu da ova društvena mreža zaživi u potpunosti.

Ello

Što se tiče aplikacija za Android i Windows Phone, one su planirane za neki od meseca koji su pred nama, što može samo uticati na veću popularnost ove društvene mreže. Povodom ove vesti, oglasio se i CEO Ello-a, Paul Budnitz koji je istakao kako nova aplikacija donosi nove i dodatne mogućnosti, čineći tako ovaj servis znatno kompletnijim i pogodnijim za korisnika nego što je to ranije bio slučaj.

Kako prenosi The Verge, Paul je takođe dodao da korinsici mogu pristupiti mreži bez prethodnih poziva, te da je Ello sada mnogo otvoreniji za primanje novih članova kao i pronalaženja željenih osoba. Iako su ranije na ovoj društvenoj mreži postojale samo dve mogućnosti (pisanje statusa i praćenje ljudi), dolaskom aplikacije za iOS pojavile su se i ostale opcije koje treba da čine jednu društvenu mrežu, a neke od njih su pisanje komentara, stavljanje većih fotografija, zatim video snimaka kao i zvučnih fajlova sa Soundcloud-a.

Monetizacija, kao ključ za opstanak

Svi već znamo koji “Golijati” vladaju na polju društvenih mreža, te da je Ello samo mali “David” na dinamičnom borbenom polju koje oblikuje tržište. Međutim, svoje pravo da se izbore i ostanu pri vrhu imaju i drugi, a jedan od boljih planova za to jeste pokušaj da se određeni sadržaj naplati.

Iako iz Ello-a trenutno nemaju nameru da plasiraju reklamni sadržaj, plan je ipak da se korisniku ili brednu omogući postavljanje sadržaja koji će se pojaviti na feed-u, putem koga se lako može kliknuti i na kraju kupiti određeni proizvod. Ovakvu vrstu sadržaja korisnici mogu videti samo ukoliko pratite određene ljude.

Ello za iPhone je dostupan na AppStore prodavnici i može se već sada besplatno preuzeti. Ipak, ostaje da se vidi hoće li veliki planovi zaposlenih u pomenutoj društvenoj mreži doneti neke rezlultate u budućnosti, i da li će se Ello ucrtati na mapi uspešnih projekata koji su u potpunosit zaživeli.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Zabava i zanimljivosti

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.