Ello (da, taj Ello) vraća se u život kao iPhone aplikacija

Ello (da, taj Ello) vraća se u život kao iPhone aplikacija

Kratki naziv Ello je verovatno poznat određenom broju ljudi, međutim ne baš u dobrom svetlu obziorm da je postao sinonim za neuspeli projekat ili društvenu mrežu koja će teško zaživeti. Ipak, ‘borba’ se ne sme završiti sa predajom, a u to su nas uverili ljudi iz Ello-a koji su predstavljanjem iPhone aplikacije stvorili novu nadu da ova društvena mreža zaživi u potpunosti.

Ello

Što se tiče aplikacija za Android i Windows Phone, one su planirane za neki od meseca koji su pred nama, što može samo uticati na veću popularnost ove društvene mreže. Povodom ove vesti, oglasio se i CEO Ello-a, Paul Budnitz koji je istakao kako nova aplikacija donosi nove i dodatne mogućnosti, čineći tako ovaj servis znatno kompletnijim i pogodnijim za korisnika nego što je to ranije bio slučaj.

Kako prenosi The Verge, Paul je takođe dodao da korinsici mogu pristupiti mreži bez prethodnih poziva, te da je Ello sada mnogo otvoreniji za primanje novih članova kao i pronalaženja željenih osoba. Iako su ranije na ovoj društvenoj mreži postojale samo dve mogućnosti (pisanje statusa i praćenje ljudi), dolaskom aplikacije za iOS pojavile su se i ostale opcije koje treba da čine jednu društvenu mrežu, a neke od njih su pisanje komentara, stavljanje većih fotografija, zatim video snimaka kao i zvučnih fajlova sa Soundcloud-a.

Monetizacija, kao ključ za opstanak

Svi već znamo koji “Golijati” vladaju na polju društvenih mreža, te da je Ello samo mali “David” na dinamičnom borbenom polju koje oblikuje tržište. Međutim, svoje pravo da se izbore i ostanu pri vrhu imaju i drugi, a jedan od boljih planova za to jeste pokušaj da se određeni sadržaj naplati.

Iako iz Ello-a trenutno nemaju nameru da plasiraju reklamni sadržaj, plan je ipak da se korisniku ili brednu omogući postavljanje sadržaja koji će se pojaviti na feed-u, putem koga se lako može kliknuti i na kraju kupiti određeni proizvod. Ovakvu vrstu sadržaja korisnici mogu videti samo ukoliko pratite određene ljude.

Ello za iPhone je dostupan na AppStore prodavnici i može se već sada besplatno preuzeti. Ipak, ostaje da se vidi hoće li veliki planovi zaposlenih u pomenutoj društvenoj mreži doneti neke rezlultate u budućnosti, i da li će se Ello ucrtati na mapi uspešnih projekata koji su u potpunosit zaživeli.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon $100 miliona Series C investicije, američki Embroker nastavlja da razvija nove proizvode i širi svoj tim u Beogradu

Generalni menadžer kancelarije u Beogradu i globalni VP Engineering-a za Netokraciju govori o proizvodima koje Embroker razvija, o sektoru digitalnog osiguranja malih biznisa, ali i o daljim planovima za proširenje tima u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.