Eleven Alpha: €300.000 za izuzetne startape u okviru novog programa bugarskog fonda

Eleven Alpha: €300.000 za izuzetne startape u okviru novog programa bugarskog fonda

U okviru Alpha Eleven programa, poznati bugarski VC fond ulaže 300.000 evra u perspektivne startape u zamenu za 10% kapitala. Više o novom programu u nastavku teksta.

Eleven Ventures, bugarski fond fokusiran na pre-seed i seed ulaganje u jugoistočnoj Evropi, ovog jutra najavio je pokretanje Eleven Alpha – tromesečnog programa namenjenog preduzetnicima koji su se istakli već u ranoj fazi svojih projekata.

Program je zamišljen kao ulazak osnivača u Eleven svet – a oni će tom prilikom dobiti podršku u organizaciji poslovanja kao i pristup ekspertizi usmerenoj ka proširenju zajednice. Ovo dolazi sa standardnim ugovorom od 300.000 evra za 10% udela u kompaniji.

Proces prijave je jednostavan i ne ometa osnivače u njihovim svakodnevnim obavezama oko vođenja startapa. Prijava se sastoji od kratkog obrasca (potreban je pitch deck), sledi sastanak sa Eleven investicionim timom i na kraju, ukoliko startap prođe preliminarni skrining, sastanak sa komisijom za selekciju.

Kome je namenjen Eleven Alpha program?

Eleven Alpha program namenjen je svim ambicioznim i istaknutim osnivačima u fazi pre realizacije projekta koji trenutno rade na svojoj ideji, proizvodu i kompaniji.

To znači da treba samo da imate hrabru ideju i grubi nacrt ili nekoliko kupaca koji plaćaju. Četiri glavne Eleven vertikale – Fintech, zdravstvo, rad i hrana budućnosti – ostaju u fokusu, ali su vrata otvorena i za sve ostale preduzetnike.

Prikupljanje sredstava mnogim osnivačima može delovati  kao zastrašujuć, mukotrpan i složen proces. Iz tog razloga, u okviru Alpha programa, Eleven ulaže 300.000 evra u kompanije koje učestvuju u zamenu za 10% kapitala. Povodom novog programa, Ivaylo Simov, managing partner u pomenutom fondu izjavio je sledeće:

Tražimo graditelje budućnosti sa smelim idejama. Eleven Alpha objedinjuje sve što smo naučili tokom poslednjih 10 godina i čini ga dostupnim u strukturiranom obliku budućim osnivačima, koji tek osnivaju svoje kompanije. Želimo da im budemo partner u prvim koracima, što smatramo najvažnijim za njihov konačni uspeh.

Spisak uslova učešća transparentan je i javno dostupan svim osnivačima, a kompanija garantuje najviše dva meseca od trenutka prijave do zaključivanja posla. Uslovi su fiksni i kako navode iz kompanije, veoma slični uslovima početnog ulaganja fondacije u kompaniju Payhawk — prvog bugarskog jednoroga.

Nakon potpisivanja uslova, osnivači dobijaju pristup svim znanjima i resursima kompanije Eleven koji će im pomoći u izgradnji sopstvenog biznisa. Tim će pružati stalnu podršku i blisko sarađivati sa osnivačima kako bi razvili prilagođeni game plan koji će im pomoći da dođu do naredne faze.

Program je podeljen u tri faze:

  • Otkrivanje – gde osnivači bolje upoznaju svoje klijente, razgovaraju sa njima i razumeju njihove probleme, potrebe i poslove koje treba obaviti. U ovoj fazi postavljaju temelje svog biznisa;
  • Dizajn – faza u kojoj  osnivači definišu vrednost koju donose klijentima, uče da naprave proizvod po njihovoj meri, dizajniraju poslovni model i uče kako da ga modifikuju, testiraju i potvrde svoju početnu hipotezu;
  • Isporuka – je poslednja faza u kojoj osnivači grade strategiju izlaska na tržište, počinju da prodaju, uspostavljaju osnove za rast i pripremaju sve što je potrebno za prikupljanje sredstava.

Više o Eleven Alpha programu i uslovima učešća možete saznati na zvaničnom sajtu fonda Eleven Ventures.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Novost

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.