Eleven Alpha: €300.000 za izuzetne startape u okviru novog programa bugarskog fonda

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Eleven Alpha: €300.000 za izuzetne startape u okviru novog programa bugarskog fonda

U okviru Alpha Eleven programa, poznati bugarski VC fond ulaže 300.000 evra u perspektivne startape u zamenu za 10% kapitala. Više o novom programu u nastavku teksta.

Eleven Ventures, bugarski fond fokusiran na pre-seed i seed ulaganje u jugoistočnoj Evropi, ovog jutra najavio je pokretanje Eleven Alpha – tromesečnog programa namenjenog preduzetnicima koji su se istakli već u ranoj fazi svojih projekata.

Program je zamišljen kao ulazak osnivača u Eleven svet – a oni će tom prilikom dobiti podršku u organizaciji poslovanja kao i pristup ekspertizi usmerenoj ka proširenju zajednice. Ovo dolazi sa standardnim ugovorom od 300.000 evra za 10% udela u kompaniji.

Proces prijave je jednostavan i ne ometa osnivače u njihovim svakodnevnim obavezama oko vođenja startapa. Prijava se sastoji od kratkog obrasca (potreban je pitch deck), sledi sastanak sa Eleven investicionim timom i na kraju, ukoliko startap prođe preliminarni skrining, sastanak sa komisijom za selekciju.

Kome je namenjen Eleven Alpha program?

Eleven Alpha program namenjen je svim ambicioznim i istaknutim osnivačima u fazi pre realizacije projekta koji trenutno rade na svojoj ideji, proizvodu i kompaniji.

To znači da treba samo da imate hrabru ideju i grubi nacrt ili nekoliko kupaca koji plaćaju. Četiri glavne Eleven vertikale – Fintech, zdravstvo, rad i hrana budućnosti – ostaju u fokusu, ali su vrata otvorena i za sve ostale preduzetnike.

Prikupljanje sredstava mnogim osnivačima može delovati  kao zastrašujuć, mukotrpan i složen proces. Iz tog razloga, u okviru Alpha programa, Eleven ulaže 300.000 evra u kompanije koje učestvuju u zamenu za 10% kapitala. Povodom novog programa, Ivaylo Simov, managing partner u pomenutom fondu izjavio je sledeće:

Tražimo graditelje budućnosti sa smelim idejama. Eleven Alpha objedinjuje sve što smo naučili tokom poslednjih 10 godina i čini ga dostupnim u strukturiranom obliku budućim osnivačima, koji tek osnivaju svoje kompanije. Želimo da im budemo partner u prvim koracima, što smatramo najvažnijim za njihov konačni uspeh.

Spisak uslova učešća transparentan je i javno dostupan svim osnivačima, a kompanija garantuje najviše dva meseca od trenutka prijave do zaključivanja posla. Uslovi su fiksni i kako navode iz kompanije, veoma slični uslovima početnog ulaganja fondacije u kompaniju Payhawk — prvog bugarskog jednoroga.

Nakon potpisivanja uslova, osnivači dobijaju pristup svim znanjima i resursima kompanije Eleven koji će im pomoći u izgradnji sopstvenog biznisa. Tim će pružati stalnu podršku i blisko sarađivati sa osnivačima kako bi razvili prilagođeni game plan koji će im pomoći da dođu do naredne faze.

Program je podeljen u tri faze:

  • Otkrivanje – gde osnivači bolje upoznaju svoje klijente, razgovaraju sa njima i razumeju njihove probleme, potrebe i poslove koje treba obaviti. U ovoj fazi postavljaju temelje svog biznisa;
  • Dizajn – faza u kojoj  osnivači definišu vrednost koju donose klijentima, uče da naprave proizvod po njihovoj meri, dizajniraju poslovni model i uče kako da ga modifikuju, testiraju i potvrde svoju početnu hipotezu;
  • Isporuka – je poslednja faza u kojoj osnivači grade strategiju izlaska na tržište, počinju da prodaju, uspostavljaju osnove za rast i pripremaju sve što je potrebno za prikupljanje sredstava.

Više o Eleven Alpha programu i uslovima učešća možete saznati na zvaničnom sajtu fonda Eleven Ventures.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Web 3.0

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Novost

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.