Drugo izdanje Eleven Alpha programa: Do €300.000 za najbolje startape

Drugo izdanje Eleven Alpha programa: Do €300.000 za najbolje startape

Nakon uspešnog prvog izdanja, bugarski Eleven Ventures pokreće drugi Eleven Alpha program, podržavajući najistaknutije osnivače, čiji se startapi nalaze u pre-seed fazi.

Odabrani startapi imaju priliku da dobiju investiciju od 300.000 evra za 10% kapitala, mapu puta tržišta proizvoda i pristup svim Eleven-ovim znanjima i resursima za izgradnju kompanije. Proces je brz i jednostavan — manje od dva meseca od prijave do zaključenja posla.

Prijave su otvorene do 7. marta, a odabrane kompanije počinju sa programskim aktivnostima u maju. Program će trajati tri meseca, a svi rokovi biće prilagođeni osnivačima.

Proces prijave je jednostavan, brz i jasan, omogućavajući osnivačima da ostanu fokusirani na svoje poslovanje. Sastoji se od kratkog obrasca za prijavu (potreban je pitch deck), sastanka sa Eleven-ovim investicionim timom, a potom i sastanka sa komisijom za selekciju, ako startap prođe preliminarni skrining.

Kome je namenjen Eleven Alpha?

Eleven Ventures tim želi da bude najraniji partner budućim preduzetnicima. Eleven Alpha je usmeren ka osnivačima u pre-seed fazi poslovanja, koji trenutno rade na svojoj ideji, proizvodu i kompaniji. Dakle, dovoljno je da imate hrabru ideju, grubi nacrt ili svega nekoliko korisnika. Četiri prioritetne vertikale Eleven Alpha programa jesu fintech, zdravstvo, budućnost rada i održiva hrana.

Nakon potpisivanja uslova, osnivači dobijaju pristup svim znanjima i resursima Eleven-a. Tim pruža stalnu podršku i blisko sarađuje sa osnivačima kako bi zajedno razvili “plan igre” koji će im pomoći da se uklope u željeno tržište proizvoda i stignu do sledeće faze. Program se sastoji iz tri faze:

  1. Otkrivanje — gde će osnivači moći bolje da upoznaju svoje klijente, razgovaraju sa njima i razumeju njihove probleme, potrebe i poslove koje treba obaviti. U ovoj fazi, postavljaju temelje izgradnje svoje kompanije.
  2. Dizajn — osnivači definišu vrednost koju donose kupcima, uče da naprave proizvod koji njihovi klijenti žele, dizajniraju poslovni model i uče kako da ga modifikuju, testiraju i najzad dokazuju njegovu vrednost.
  3. Isporuka — osnivači grade strategiju izlaska na tržište, počinju prodaju, uspostavljaju osnove za rast i pripremaju sve što je potrebno za njihovu strategiju prikupljanja sredstava.

Kako je izgledalo prvo izdanje programa?

Tokom prvog izdanja Eleven Alpha programa, Eleven Ventures tim pregledao je preko 450 aplikacija iz 25 zemalja. Izabrana su četiri startap tima — bugarske kompanije Flataway i TrueInsights, grčki MyTeam i slovenački Perfeqt.

Prema zvaničnom saopštenju, timovi su napredovali izuzetno dobro. Jedna od kompanija je ostvarila deset puta veći mesečni rast prihoda, u roku od godinu dana, druga je svoju korisničku bazu povećala za oko sedam puta, dok je treća pivotirala svoj ICP i povećala proizvodnju.

Boris Pavlov, suosnivač i izvršni direktor kompanije  Flataway podelio je svoje iskustvo:

To nije bio šablonski program, gde imate sesiju izlaska na tržište za sve kompanije koje učestvuju. Za nas je bilo izuzetno vredno to što je sve što smo učili i radili tokom radionica bilo odlično prilagođeno našem poslu i poslu kojim se bavimo.

Ivajlo Simov, izvršni partner u Eleven-u, ovim povodom izjavio je sledeće:

Za nas je prvo izdanje Eleven Alpha bilo povratak Eleven-ovim korenima. Tražili smo “graditelje budućnosti“ upoznali mnoge, a u nekoliko uložili. Danas smo spremni sa verzijom 2.0, koja je bolja od bilo čega što smo radili u poslednjih 11 godina.

Ukoliko želite da se prijavite na Eleven Alpha, to možete učiniti na zvaničnom sajtu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Native Teams: Kako doći do i na šta potrošiti €6,3 miliona investicije?

Kompanija Native Teams, koja je zakonski poslodavac za frilensere, podigla je višemilionsku investiciju od grupe fondova. Evo u šta će uložiti dobijen novac.

Office Talks Podcast

Besplatna pravna dokumenta za sve startape

U 194. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o 'Open Source Documentation' projektu koji je proizašao iz Tenderly Garaže a koji je namenjen da pomogne startapima kada je reč o pravnim dokumentima.

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Propustili ste

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.