Drugo izdanje Eleven Alpha programa: Do €300.000 za najbolje startape

Drugo izdanje Eleven Alpha programa: Do €300.000 za najbolje startape

Nakon uspešnog prvog izdanja, bugarski Eleven Ventures pokreće drugi Eleven Alpha program, podržavajući najistaknutije osnivače, čiji se startapi nalaze u pre-seed fazi.

Odabrani startapi imaju priliku da dobiju investiciju od 300.000 evra za 10% kapitala, mapu puta tržišta proizvoda i pristup svim Eleven-ovim znanjima i resursima za izgradnju kompanije. Proces je brz i jednostavan — manje od dva meseca od prijave do zaključenja posla.

Prijave su otvorene do 7. marta, a odabrane kompanije počinju sa programskim aktivnostima u maju. Program će trajati tri meseca, a svi rokovi biće prilagođeni osnivačima.

Proces prijave je jednostavan, brz i jasan, omogućavajući osnivačima da ostanu fokusirani na svoje poslovanje. Sastoji se od kratkog obrasca za prijavu (potreban je pitch deck), sastanka sa Eleven-ovim investicionim timom, a potom i sastanka sa komisijom za selekciju, ako startap prođe preliminarni skrining.

Kome je namenjen Eleven Alpha?

Eleven Ventures tim želi da bude najraniji partner budućim preduzetnicima. Eleven Alpha je usmeren ka osnivačima u pre-seed fazi poslovanja, koji trenutno rade na svojoj ideji, proizvodu i kompaniji. Dakle, dovoljno je da imate hrabru ideju, grubi nacrt ili svega nekoliko korisnika. Četiri prioritetne vertikale Eleven Alpha programa jesu fintech, zdravstvo, budućnost rada i održiva hrana.

Nakon potpisivanja uslova, osnivači dobijaju pristup svim znanjima i resursima Eleven-a. Tim pruža stalnu podršku i blisko sarađuje sa osnivačima kako bi zajedno razvili “plan igre” koji će im pomoći da se uklope u željeno tržište proizvoda i stignu do sledeće faze. Program se sastoji iz tri faze:

  1. Otkrivanje — gde će osnivači moći bolje da upoznaju svoje klijente, razgovaraju sa njima i razumeju njihove probleme, potrebe i poslove koje treba obaviti. U ovoj fazi, postavljaju temelje izgradnje svoje kompanije.
  2. Dizajn — osnivači definišu vrednost koju donose kupcima, uče da naprave proizvod koji njihovi klijenti žele, dizajniraju poslovni model i uče kako da ga modifikuju, testiraju i najzad dokazuju njegovu vrednost.
  3. Isporuka — osnivači grade strategiju izlaska na tržište, počinju prodaju, uspostavljaju osnove za rast i pripremaju sve što je potrebno za njihovu strategiju prikupljanja sredstava.

Kako je izgledalo prvo izdanje programa?

Tokom prvog izdanja Eleven Alpha programa, Eleven Ventures tim pregledao je preko 450 aplikacija iz 25 zemalja. Izabrana su četiri startap tima — bugarske kompanije Flataway i TrueInsights, grčki MyTeam i slovenački Perfeqt.

Prema zvaničnom saopštenju, timovi su napredovali izuzetno dobro. Jedna od kompanija je ostvarila deset puta veći mesečni rast prihoda, u roku od godinu dana, druga je svoju korisničku bazu povećala za oko sedam puta, dok je treća pivotirala svoj ICP i povećala proizvodnju.

Boris Pavlov, suosnivač i izvršni direktor kompanije  Flataway podelio je svoje iskustvo:

To nije bio šablonski program, gde imate sesiju izlaska na tržište za sve kompanije koje učestvuju. Za nas je bilo izuzetno vredno to što je sve što smo učili i radili tokom radionica bilo odlično prilagođeno našem poslu i poslu kojim se bavimo.

Ivajlo Simov, izvršni partner u Eleven-u, ovim povodom izjavio je sledeće:

Za nas je prvo izdanje Eleven Alpha bilo povratak Eleven-ovim korenima. Tražili smo “graditelje budućnosti“ upoznali mnoge, a u nekoliko uložili. Danas smo spremni sa verzijom 2.0, koja je bolja od bilo čega što smo radili u poslednjih 11 godina.

Ukoliko želite da se prijavite na Eleven Alpha, to možete učiniti na zvaničnom sajtu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Novost

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.