Električni bicikli iz Srbije koji osvajaju Evropu (Eprime)

Električni bicikli iz Srbije koji osvajaju Evropu (Eprime)

U 33. epizodi podcasta donosimo vam jednu uspešnu preduzetničku priču iz Srbije. Reč je o kompaniji Eprime koja se bavi proizvodnjom električnih bicikala.

Priču o ovoj firmi iz Beograda na Netokraciji pratimo još od samog početka, kada je Eprime bio lociran u maloj prodavnici i radionici na Novom Beogradu. Skoro tri godine nakon našeg prvog teksta dosta toga se promenilo po pitanju njihovog poslovanja, a upravo o tome razgovarali smo sa Milanom Manojlovićem, koji je zajedno sa Srđanom Stoponjom pokrenuo proizvodnju električnih bicikala.

Imali smo priliku da razgovaramo i o ulasku u ovaj kompleksan proces proizvodnje i tome kako je naš sagovornik sa svojim kolegom odlučio da iskoristi znanje iz elektronike i mašinstva za kreiranje prvih prototipa. Vremenom, ispostavilo se da njihova ideja ima odličan biznis model, pa je Eprime kroz par godina došao u situaciju da proda sve veći broj bicikli na tržištu Srbije, ali i da poveća broj novih modela.

Osim toga, razgovarali smo i o tome koje je sve benefite ova kompanija imala za vreme izlaganja na najvećem svetskom sajmu bicikala u Nemačkoj, ali i kako je domaća javnost reagovala na njihovo prisustvo na Beogradskom sajmu automobila. Na kratko smo se dotakli i velikog problema sa kojim se kompanija susrela u vezi lažnih profila na Facebooku koji su poklanjali njihove bicikle.

Štaviše, Milan nam je govorio i o tome kako se vremenom Eprime kao firma širio, povećavajući samu proizvodnju i započinjući izvoz na tržište Evropske Unije. Sve to dovelo je i do otvaranja novog proizvodnog pogona (na 1.500 kvadratnih metara) i zasebnog prodajnog centra, a uz to se širio i tim koji danas broj 20 zaposlenih.

Na samom kraju, govorili smo detaljnije o modelima koje ova kompanija u ovom trenutku nudi potencijalnim kupcima, dok nam je Milan otkrio i buduće planove kompanije i izazove koji predstoje i pored aktuelne pandemije korona virusa.

Naš Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

Netokracija

Predstavljamo vam ‘Employer Branding Belgrade’ – online konferenciju koja otkriva nova pravila u IT industriji

Pravila za regrutovanje top talenta u IT-ju su se promenila… I zato organizujemo Employer Branding Belgrade - besplatni online događaj koji će pokušati da odgovori na pitanje šta zaposleni u tehnološkoj industriji danas traže kod svog poslodavca!

E-commerce

Pošta Srbije i eCommerce Asocijacija potpisale Memorandum o razumevanju

Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji - pre svega kroz razmenu iskustva radi edukacije mikro i malih preduzeća.

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.