eBay pokreće ekskluzivan program podrške za prodavce auto delova i opreme u Srbiji

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

eBay pokreće ekskluzivan program podrške za prodavce auto delova i opreme u Srbiji

Kompanija eBay najavila je pokretanje ekskluzivnog programa podrške za prodavce auto delova i opreme u Srbiji. Ova inicijativa biće fokusirana na promociju lokalnih prodavaca auto delova i opreme na globalnom tržištu od preko 147 miliona kupaca iz 190 država.

Program, koji će trajati šest meseci, prva je inicijativa kompanije eBay na tržištima koja su namenjena posebnoj kategoriji.

Preduzetnici koji se prvi put prijave na platformu i odluče da prodaju više od 150 različitih artikala, dobiće podršku ličnog eBay menadžera za rast u narednih godinu dana, besplatnu pretplatu na Premium nivo eBay prodavnice u naredna tri meseca i uslugu auto listinga, navodi se u saopštenju za medije.

Vertikala auto delova i opreme jedna je od najuspešnijih kategorija na eBay platformi – u prethodnoj godini u okviru ovog segmenta zabeležen je rast od skoro 30% na tržištima u razvoju. Ovakav rast posledica je činjenice da je automobilska industrija teško pogođena trenutnom nestašicom poluprovodnika, koja utiče na cene vozila.

Srpski prodavci prodali više od 19.000 automobilskih delova u toku 2021. godine

U toku 2022. godine cene novih automobila porasle su za 12%, dok su cene polovnih automobila porasle za više od 40%. Za kupce, danas je povoljnije da prepravljaju svoje automobile i potrebne delove nabavljaju na tržištu. Sa trenutno rastućom potražnjom za auto delovima, sada je pravi momenat da prodavci auto delova i opreme istraže nove prodajne kanale i pridruže se onlajn platformama kako bi izašli u susret novim kupcima, ističe se u saopštenju.

U cilju podrške, MSP eBay će obezbediti besplatne ponude paketa za nove prodavce, koji će im omogućiti da predstave svoje proizvode, privuku nove klijente i unaprede svoj biznis.

Jenny Hui, generalna direktorka za tržišta u razvoju u kompaniji eBay je izjavila:

Naši prodavci širom sveta kupcima nude najširi izbor novih i polovnih vozila, delova i opreme, i sada želimo da investiramo u program podrške novim prodavcima i obogatimo našu postojeću ponudu novim proizvodima sa srpskog tržišta. Ovaj program je deo redizajniranja eBay strategije vođene tehnologijom kojim se fokusiramo ne samo na to da budemo izabrana platforma za prodavce i da gradimo dugovečne odnose sa kupcima, već i da promovišemo ključne vertikale trgovine, kao što su auto delovi i oprema.

Auto delovi i oprema su jedna od vodećih kategorija na srpskom tržištu. Po jedan artikal iz ove kategorije se od srpskih prodavaca kupi na svakih 11 minuta. U 2021. godini srpski prodavci su putem eBay platforme prodali 19.000 komada delova i opreme u okviru potkategorije automobila i kamiona kupcima iz SAD, Nemačke, Velike Britanije, Francuske i drugih država. Verujemo da će ova inicijativa pomoći prodavcima da bolje upravljaju prodajom i privući nove kupce u njihove prodavnice na eBay platformi“.

Kompletna informacija i uputstvo za registraciju dostupni su na zvaničnoj internet prezentaciji i putem eBay mejling liste.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

DocsCube iz Srbije efikasno automatizuje dokumentacije za mala i srednja preduzeća

O tome kako je njihov proizvod postao treći proizvod dana na ProductHunt-u i šta im je taj uspeh doneo, razgovarali smo sa suosnivačem DocsCube startapa.

Kolumna

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Novost

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Novost

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.