eBay pokreće ekskluzivan program podrške za prodavce auto delova i opreme u Srbiji

eBay pokreće ekskluzivan program podrške za prodavce auto delova i opreme u Srbiji

Kompanija eBay najavila je pokretanje ekskluzivnog programa podrške za prodavce auto delova i opreme u Srbiji. Ova inicijativa biće fokusirana na promociju lokalnih prodavaca auto delova i opreme na globalnom tržištu od preko 147 miliona kupaca iz 190 država.

Program, koji će trajati šest meseci, prva je inicijativa kompanije eBay na tržištima koja su namenjena posebnoj kategoriji.

Preduzetnici koji se prvi put prijave na platformu i odluče da prodaju više od 150 različitih artikala, dobiće podršku ličnog eBay menadžera za rast u narednih godinu dana, besplatnu pretplatu na Premium nivo eBay prodavnice u naredna tri meseca i uslugu auto listinga, navodi se u saopštenju za medije.

Vertikala auto delova i opreme jedna je od najuspešnijih kategorija na eBay platformi – u prethodnoj godini u okviru ovog segmenta zabeležen je rast od skoro 30% na tržištima u razvoju. Ovakav rast posledica je činjenice da je automobilska industrija teško pogođena trenutnom nestašicom poluprovodnika, koja utiče na cene vozila.

Srpski prodavci prodali više od 19.000 automobilskih delova u toku 2021. godine

U toku 2022. godine cene novih automobila porasle su za 12%, dok su cene polovnih automobila porasle za više od 40%. Za kupce, danas je povoljnije da prepravljaju svoje automobile i potrebne delove nabavljaju na tržištu. Sa trenutno rastućom potražnjom za auto delovima, sada je pravi momenat da prodavci auto delova i opreme istraže nove prodajne kanale i pridruže se onlajn platformama kako bi izašli u susret novim kupcima, ističe se u saopštenju.

U cilju podrške, MSP eBay će obezbediti besplatne ponude paketa za nove prodavce, koji će im omogućiti da predstave svoje proizvode, privuku nove klijente i unaprede svoj biznis.

Jenny Hui, generalna direktorka za tržišta u razvoju u kompaniji eBay je izjavila:

Naši prodavci širom sveta kupcima nude najširi izbor novih i polovnih vozila, delova i opreme, i sada želimo da investiramo u program podrške novim prodavcima i obogatimo našu postojeću ponudu novim proizvodima sa srpskog tržišta. Ovaj program je deo redizajniranja eBay strategije vođene tehnologijom kojim se fokusiramo ne samo na to da budemo izabrana platforma za prodavce i da gradimo dugovečne odnose sa kupcima, već i da promovišemo ključne vertikale trgovine, kao što su auto delovi i oprema.

Auto delovi i oprema su jedna od vodećih kategorija na srpskom tržištu. Po jedan artikal iz ove kategorije se od srpskih prodavaca kupi na svakih 11 minuta. U 2021. godini srpski prodavci su putem eBay platforme prodali 19.000 komada delova i opreme u okviru potkategorije automobila i kamiona kupcima iz SAD, Nemačke, Velike Britanije, Francuske i drugih država. Verujemo da će ova inicijativa pomoći prodavcima da bolje upravljaju prodajom i privući nove kupce u njihove prodavnice na eBay platformi“.

Kompletna informacija i uputstvo za registraciju dostupni su na zvaničnoj internet prezentaciji i putem eBay mejling liste.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Karijere

Sanja Žugić preuzima vođenje studija Playstudios Europe

Zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima, 'game dev' industrija u Srbiji i dalje raste. Donosimo vam još jednu u nizu inspirativnih priča koja dokazuje ovu tvrdnju.

Novost

Domaća aplikacija ‘Vozzi’ za pomoć na putu zvanično prestaje sa radom

Servis 'Vozzi' za pomoć vozačima na putu o kojem je Netokracija ranije pisala, zvanično prestaje sa radom usled komplikacija sa poslovanjem na domaćem tržištu. Saopštenje ove kompanije, prenosimo u celosti.

Propustili ste

Karijere

Galaksija kup: Srednjoškolci iz Srbije prave hardvere koji menjaju živote ljudi!

Pametne naočare za ljude oštećenog sluha, makro programabilna tastatura i daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada. Upoznajte inovativne projekte učenika koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjem Galaksija kupu — takmičenju srednjoškolaca elektrotehničkih škola iz cele Srbije.

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!