DressApp: Vaše buduće mesto za šoping kod nezavisnih dizajnera

Srpski DressApp: Vaše buduće mesto za šoping kod nezavisnih dizajnera

Zamislite kada bi šopingovanje u tržnim centrima zamenili mobilnom aplikacijom koja vam pruža mogućnost naručivanja i prodaje odeće? Domaća aplikacija DressApp nastoji da svojim korisnicima omogući jednostavnu kupovinu iz fotelje, ali i da nezavisnim modnim kreatorima pruži mesto na kome mogu da plasiraju svoje najnovije kreacije. U razgovoru sa osnivačem, Srđanom Kanackim, otkrivamo detalje.

d1

Rast kupovine odeće, obuće i modnih aksesoara putem Interneta u konstantnom je porastu – pa čak i u Srbiji. Sve je više onih kupaca koji odlazak u šoping mol zamenjuju pretragom omiljenih modela na tabletu i pametnom telefonu, a srpski DressApp nastoji da kreira modnu mrežu za sve kupce, prodavce i ljubitelje mode.

Kada se i otvori aplikacija, lako ćete uočiti da pretraga na početnoj stranici generiše različite brendove, proizvođače i dizajnere na osnovu pola koji korisnik podešava pri samom pokretanju, ali i adrese na koju će porudžbina biti dostavljena. DressApp pruža detaljne informacije o proizvodu poput cene, opisa, ali i informacija o prodavcu – bili oni velika modna kuća ili nezavisni modni kreator.

Srđan Kanacki, osnivač ove aplikacije, kaže za Netokraciju kako se proces naručivanja obavlja putem direktnog kontaktiranja prodavnice. DressApp ovde se nalazi u ulozi posrednika, a svaki od korisnika u mogućnosti je da kreira sopstveni profil na kome se može naći lista želja, lista obavljenih kupovina, kao i lista prijatelja – unoseći u ovaj servis društveni momenat.

Više od 5.000 kupaca i prodavaca u prvih mesec dana od lansiranja

Odakle je potekla ideja za jednu ovakvu aplikaciju? Kanacki ističe da se inicijalna pomisao za ovaj projekat javila zahvaljujući njegovom ličnom iskustvu u trgovini garderobom putem Interneta, što je na neki način bio i glavni razlog da sam krene u razvoj DressApp servisa. Na aplikaciji trenutno radi petočlani tim od kojih se troje ljudi bavi prodajom, a ostatak je zadužen za tehnički deo, održavanje i praćenje aktivnosti korisnika, dodaje on.

Nastavivši razgovor, Srđan se osvrnuo i na brojke vezane za samu aplikaciju – posebno kada je reč o preuzimanjima, konkurenciji, ali i reakcijama korisnika i prodavaca za relativno kratak period otkako je DressApp pronašao put do App Store i Google Play prodavnice:

Iako je aplikacija trenutno još u beta fazi, odziv korisnika je iznad očekivanja, te smo za nepunih mesec dana registrovali preko 5.000 preuzimanja, uglavnom organskih. Sa druge strane, reakcije prodavaca koji su nam se priključili su sjajne iz razloga što za sada ne postoji sistem kao naš na ovim prostorima, te globano u ovom momentu ne vidimo određenu konkurenciju.

dress-app-
Prodavnice se generišu u pretrazi i na osnovu lokacije korisnika prilikom pokretanja apliakcije.

Brza i sigurna prodaja u fokusu

Upitavši Srđana da li je tim osigurao spoljnu investiciju, on kaže da je tim u ovom momentu u potrazi za investicijom kako bi dodatno skalirali celu priču na prostoru bivše Jugoslavije, zatim formirali centralno mesto za trgovinu garderobom, te dodatno proširili razvojni tim i završili sve predviđene funkcionalnosti koje će im omogućiti da što pre postanu profitabilni. Kanacki ističe koji su planovi DressApp servisa do kraja avgusta:

Naša vizija je da idemo u smeru nečega što trenutno ne postoji, tako da detalje oko toga ne bih otkrivao bar ne u ovom momentu. DressApp ima za cilj da bude sistem za kupovinu i prodaju garderobe gde će veliki akcenat biti na komunikaciji i „kupovini kroz komunikaciju“. U fazi testiranja sama kupovina i prodaja će se obavljati izvan aplikacije ali do kraja avgusta zatvaramo sistem i kroz aplikaciju će se vršiti sva dalja komunikacija i trgovina gde ćemo mi kao sistem posredovati u svemu.

Srđan ističe kako se fokus njegovog tima zasniva pre svega na formiranju što kvalitetnijeg servisa putem koga „svako može da kupi određeni deo gardebore i proda isti bilo gde“. On takođe ističe da je jedan od prioriteta stvaranje sigurne i brze prodaje kao i kupovine kroz samu aplikaciju, dok će model poslovanja prvobitno biti testiran na prostoru bivše Jugoslavije – te je za naredni peroid u planu postepeno širenje i na druga tržišta.

Inače, aplikacija je, kao što smo i pomenuli u beta fazi, ali je već dostupna za korišćenje, te je možete potpuno besplatno preuzeti putem App Store i Google Play prodavnica i na najbolji mogući način testirati. Lansiranje zvanične verzije DressApp servisa zakazano je prvi dan septembra meseca kada korisnici mogu očekivati još dosta funkcionlanosti, ali i još spremniju bazu prodavaca spremnih da putem ove aplikacije prodaju svoje najnovije modele i aksesoare.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Propustili ste

Kultura 2.0

4 poslovne lekcije koje sam naučio iz druge sezone Narcos Mexico

Oni su trgovci narkoticima, nemaju visoko obrazovanje i fensi MBA programe u svojim CV-jevima. Prodaju 'bijelo' za život, odrasli su na ulicama, nemaju stvarni dodir sa poslovnim svijetom i njegovim trendovim. Ili to samo tako izgleda?

Startapi i poslovanje

Nakon 10 godina u advertajzingu odlučili su da pokrenu restoran u Beogradu – zašto?

Tehnologija i hrana danas su nerazdvojni - kao meso i kiseli kupus. U priči koja sledi, otkrivamo kako je jedna beogradska agencija završila u food-tech vodama i upoznajemo vas sa novim konceptom restorana koji preti da u potpunosti promeni ovu industriju.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Tehnologija

Zašto je AI za nas i dalje kao tinejdžerski seks?

U misiji da demistifikujemo AI i konačno isteramo na čistac realne probleme i obesmislimo sav taj AI 'hype' organizujemo prvi internacionalni Brain Summit. Do tada, koje predrasude u vezi veštačke inteligencije vi imate?

Startapi i poslovanje

Beogradski Workpuls analizira efikasnost zaposlenih za preko 1.000 klijenata širom sveta

U trenutku kada se u mnogim kompanijama javlja dodatna potreba za optimizacijom radnih procesa i povećanjem efikasnosti, nameće se i potreba za savremenim alatima koji im u tome mogu pomoći. Jedan od njih je i Workpuls.

Startapi i poslovanje

Oh Monday poslaće vam svakog ponedeljka spisak ‘remote’ poslova u inostranim kompanijama

Usvajanje novih zakonskih odluka o paušalnom oporezivanju podiglo je ogromnu prašinu u IT zajednici. I dok jedni polako počinju da se prilagođavaju, drugi razmišljaju da li postoji način da ostanu u Srbiji a da rade za inostranu kompaniju - u čemu im može pomoći domaći projekat Oh Monday - nedeljni pregled poslova 'na daljinu' direktno u inbox.