Dizajn u službi umetnosti i prodaje

Dizajn u službi umetnosti i prodaje

Gost 70. epizode Netokracijinog Office Talks podkasta bio je Stefan Gajić, art direktor u agenciji Direct Media United Solutions. Sa njim smo razgovarali o dizajnu u službi oglašavanja, ali i gde se danas nalazi i kako izgleda tržište dizajna u Srbiji.

Neko nepisano pravilo glasi da ukoliko želite da prodate neki proizvod ili uslugu, kupcima i klijentima osim funkcionalnosti treba da predstavite dobro i lepo dizajniran brending. Bilo da je reč o pakovanju, bilbordima ili fizičkim proizvodima, dizajn igra više nego ključnu ulogu u sponi između, opširno rečeno, prodavca i kupca. Ono što je vizuelno primamljivo, privućiće pažnju ljudi.

Upravo o službi dizajna u marketingu, a samim tim i prodaji, pričali smo sa Stefanom Gajićem, koji je veoma mlad postao art direktor u agenciji Direct Media United Solutions. Završivši školovanje i studije u Srbiji i delom u SAD-u, Stefan je shvatio da je dizajn industrija u kojoj želi da se pozicionira i iskoristi svoj talenat, a broj i kreativnost kampanja na kojima je radio dovoljno govore o njegovom liku i delu.

On nam je u ovoj epizodi detaljno govorio o svom radu i poziciji koju ima u Direct Media United Solutions-u, osvrnuvši se tom prilikom na rad i realizaciju kampanje “Kada budeš bila spremna” koja je imala osetljivu tematiku sa fokusom na devojke i žene koje su prošle kroz seksualno zlostavljanje. Upravo ova kampanja napravila je odlične rezultate, a naš sagovornik je imao jednu od ključnih uloga u tome.

Između ostalog, sa Stefanom smo pokušali da definišemo da li dizajn, posebno onaj u marketingu, predstavlja umetnost ili ne, kao i može li marketing sam po sebi da bude neka vrsta umetnosti. Štaviše, naš sagovornik je izlagao i na izložbi “Tolerancija”, što je bila prilika da nam govori o tome na koji način dobija inspiraciju i ideje za svoje radove.

Ostanite sa nam do kraja epizode i saznajte na koji način izgleda lokalna dizajnerska scena u Srbiji, ali i koji su naredni Stefanovi planovi za razvoj profesionalne karijere u dizajnu.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije – širi se na Evropu i SAD

Strong Network, srpsko-švajcarski startap dobio je investiciju vrednu 5,1 miliona evra kako bi ubrzao svoje širenje na teritorije Evrope i SAD-a. Rundu investiranja predvodio je OpenOcean zajedno sa Wingman Ventures fondom.

Startapi i poslovanje

Decentralizovane autonomne organizacije (DAO) – izazovi i perspektive

Džon Lenon je u pesmi 'Power to the people' sumirao koncept slobode i omogućavanja građanima da odlučuju o političkim i društvenim prilikama. Ove ideje stare su koliko i prve teorije o uređenju društva.

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.