Dizajn u službi umetnosti i prodaje

Dizajn u službi umetnosti i prodaje

Gost 70. epizode Netokracijinog Office Talks podkasta bio je Stefan Gajić, art direktor u agenciji Direct Media United Solutions. Sa njim smo razgovarali o dizajnu u službi oglašavanja, ali i gde se danas nalazi i kako izgleda tržište dizajna u Srbiji.

Neko nepisano pravilo glasi da ukoliko želite da prodate neki proizvod ili uslugu, kupcima i klijentima osim funkcionalnosti treba da predstavite dobro i lepo dizajniran brending. Bilo da je reč o pakovanju, bilbordima ili fizičkim proizvodima, dizajn igra više nego ključnu ulogu u sponi između, opširno rečeno, prodavca i kupca. Ono što je vizuelno primamljivo, privućiće pažnju ljudi.

Upravo o službi dizajna u marketingu, a samim tim i prodaji, pričali smo sa Stefanom Gajićem, koji je veoma mlad postao art direktor u agenciji Direct Media United Solutions. Završivši školovanje i studije u Srbiji i delom u SAD-u, Stefan je shvatio da je dizajn industrija u kojoj želi da se pozicionira i iskoristi svoj talenat, a broj i kreativnost kampanja na kojima je radio dovoljno govore o njegovom liku i delu.

On nam je u ovoj epizodi detaljno govorio o svom radu i poziciji koju ima u Direct Media United Solutions-u, osvrnuvši se tom prilikom na rad i realizaciju kampanje “Kada budeš bila spremna” koja je imala osetljivu tematiku sa fokusom na devojke i žene koje su prošle kroz seksualno zlostavljanje. Upravo ova kampanja napravila je odlične rezultate, a naš sagovornik je imao jednu od ključnih uloga u tome.

Između ostalog, sa Stefanom smo pokušali da definišemo da li dizajn, posebno onaj u marketingu, predstavlja umetnost ili ne, kao i može li marketing sam po sebi da bude neka vrsta umetnosti. Štaviše, naš sagovornik je izlagao i na izložbi “Tolerancija”, što je bila prilika da nam govori o tome na koji način dobija inspiraciju i ideje za svoje radove.

Ostanite sa nam do kraja epizode i saznajte na koji način izgleda lokalna dizajnerska scena u Srbiji, ali i koji su naredni Stefanovi planovi za razvoj profesionalne karijere u dizajnu.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Novost

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.