Dizajn u službi umetnosti i prodaje

Dizajn u službi umetnosti i prodaje

Gost 70. epizode Netokracijinog Office Talks podkasta bio je Stefan Gajić, art direktor u agenciji Direct Media United Solutions. Sa njim smo razgovarali o dizajnu u službi oglašavanja, ali i gde se danas nalazi i kako izgleda tržište dizajna u Srbiji.

Neko nepisano pravilo glasi da ukoliko želite da prodate neki proizvod ili uslugu, kupcima i klijentima osim funkcionalnosti treba da predstavite dobro i lepo dizajniran brending. Bilo da je reč o pakovanju, bilbordima ili fizičkim proizvodima, dizajn igra više nego ključnu ulogu u sponi između, opširno rečeno, prodavca i kupca. Ono što je vizuelno primamljivo, privućiće pažnju ljudi.

Upravo o službi dizajna u marketingu, a samim tim i prodaji, pričali smo sa Stefanom Gajićem, koji je veoma mlad postao art direktor u agenciji Direct Media United Solutions. Završivši školovanje i studije u Srbiji i delom u SAD-u, Stefan je shvatio da je dizajn industrija u kojoj želi da se pozicionira i iskoristi svoj talenat, a broj i kreativnost kampanja na kojima je radio dovoljno govore o njegovom liku i delu.

On nam je u ovoj epizodi detaljno govorio o svom radu i poziciji koju ima u Direct Media United Solutions-u, osvrnuvši se tom prilikom na rad i realizaciju kampanje “Kada budeš bila spremna” koja je imala osetljivu tematiku sa fokusom na devojke i žene koje su prošle kroz seksualno zlostavljanje. Upravo ova kampanja napravila je odlične rezultate, a naš sagovornik je imao jednu od ključnih uloga u tome.

Između ostalog, sa Stefanom smo pokušali da definišemo da li dizajn, posebno onaj u marketingu, predstavlja umetnost ili ne, kao i može li marketing sam po sebi da bude neka vrsta umetnosti. Štaviše, naš sagovornik je izlagao i na izložbi “Tolerancija”, što je bila prilika da nam govori o tome na koji način dobija inspiraciju i ideje za svoje radove.

Ostanite sa nam do kraja epizode i saznajte na koji način izgleda lokalna dizajnerska scena u Srbiji, ali i koji su naredni Stefanovi planovi za razvoj profesionalne karijere u dizajnu.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Sponzorisano

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.