Dizajn u službi umetnosti i prodaje

Dizajn u službi umetnosti i prodaje

Gost 70. epizode Netokracijinog Office Talks podkasta bio je Stefan Gajić, art direktor u agenciji Direct Media United Solutions. Sa njim smo razgovarali o dizajnu u službi oglašavanja, ali i gde se danas nalazi i kako izgleda tržište dizajna u Srbiji.

Neko nepisano pravilo glasi da ukoliko želite da prodate neki proizvod ili uslugu, kupcima i klijentima osim funkcionalnosti treba da predstavite dobro i lepo dizajniran brending. Bilo da je reč o pakovanju, bilbordima ili fizičkim proizvodima, dizajn igra više nego ključnu ulogu u sponi između, opširno rečeno, prodavca i kupca. Ono što je vizuelno primamljivo, privućiće pažnju ljudi.

Upravo o službi dizajna u marketingu, a samim tim i prodaji, pričali smo sa Stefanom Gajićem, koji je veoma mlad postao art direktor u agenciji Direct Media United Solutions. Završivši školovanje i studije u Srbiji i delom u SAD-u, Stefan je shvatio da je dizajn industrija u kojoj želi da se pozicionira i iskoristi svoj talenat, a broj i kreativnost kampanja na kojima je radio dovoljno govore o njegovom liku i delu.

On nam je u ovoj epizodi detaljno govorio o svom radu i poziciji koju ima u Direct Media United Solutions-u, osvrnuvši se tom prilikom na rad i realizaciju kampanje “Kada budeš bila spremna” koja je imala osetljivu tematiku sa fokusom na devojke i žene koje su prošle kroz seksualno zlostavljanje. Upravo ova kampanja napravila je odlične rezultate, a naš sagovornik je imao jednu od ključnih uloga u tome.

Između ostalog, sa Stefanom smo pokušali da definišemo da li dizajn, posebno onaj u marketingu, predstavlja umetnost ili ne, kao i može li marketing sam po sebi da bude neka vrsta umetnosti. Štaviše, naš sagovornik je izlagao i na izložbi “Tolerancija”, što je bila prilika da nam govori o tome na koji način dobija inspiraciju i ideje za svoje radove.

Ostanite sa nam do kraja epizode i saznajte na koji način izgleda lokalna dizajnerska scena u Srbiji, ali i koji su naredni Stefanovi planovi za razvoj profesionalne karijere u dizajnu.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Najava

Portal Frilenseri: Od 3. aprila startuje novi model samooporezivanja za paušalce i frilensere

Frilenseri koji to žele, prijavu mogu da podnesu već od aprila na postojećoj PP OPO prijavi ili da sačekaju početak rada portala koji će biti dostupan na adresi frilenseri.purs.gov.rs.

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Sponzorisano

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023.