Distill Games razvija igru 'Race Duels' i potrebna im je pomoć investitora

Distill Games razvija igru ‘Race Duels’ za čije globalno lansiranje im je potrebna pomoć investitora

Studio za razvoj igara iz Srbije Distill games napravio je novu igru 'Race Duels' koja će uskoro biti lansirana globalno za sve korisnike. Međutim, da bi tim ostvario zacrtane ciljeve, započeta je potraga za investicijom.

Tek kada razvijete finalni proizvod zaboravite na sve izazove i trud koji su taj proces razvoja i osmišljavanja pratili, jer se ubrzo okrećete onim najvećim poslovnim poduhvatima, a to je lansiranje onoga što ste napravili. Ovde je reč o mobilnoj F2P video igri tima iz naše zemlje, a koji tek sada treba da zagazi na onu najvažniju stepenicu i igru obezbedi za stotine miliona korisnika mobilnih uređaja širom sveta.

Naime, Race Duels igra je nedavno probno objavljena u Holandiji za Android operativni sistem kako bi se izmerile metrike u trenutnom stanju i fazi igre. Prema rečima rečima Žarka Petrovića, jednog od osnivača Distill games studija, s obzirom na stepen razvijenosti igre, metrike korisnika koji su imali pristup beta fazi Race Duels igre su jako dobre i obećavaju profitabilan proizvod:

Igra je jedno vreme bila na Google Play Store prodavnici, ali s obzirom na to da nije gotova, sklonili smo je. Zapravo, ovo je bilo samo probno puštanje igre kako bismo mogli da vidimo gde smo sa metrikama i kako nepristrasna publika reaguje. Igra nije kompletna, ali osnovni gameplay (trka) i vizuelni stil su gotovi.

Naredni korak je predstavljanje tehnološkoj i game dev sceni

Žarko i njegova ekipa su rad na igri započeli još u proleće 2019. godine u početku part time, da bi početkom 2020. od ličnih sredstava krenuli sa full-time razvojem igre. Štaviše, plan je da se soft launch Race Duels naslova objavi na Androidu u avgustu, tačnije uz lokalizovano izbacivanje u jednoj zemlji kako bi mogli da prate metrike, feedback i kako bi mogli da rade na dodatnim izmenama i stabilizaciji pre potpunog lansiranja igre koja će biti dostupna i za iOS.

Od avgusta 2020, tim radi od sredstava koja su dobili od Inovacionog Fonda, tačnije mini grant, a sada, kada već imaju gotov proizvod, cilj im je da skrenu pažnju potencijalnim investitorima (domaći anđeli, game dev i tech profesionalci), a sekundarno da se predstave tehnološkoj, umetničkoj i game dev zajednici. Žarko tom prilikom ističe za Netokraciji:

Nakon uspešnog pilot lasniranja Race Duels u Holandiji, gde smo dobili sjajan odgovor publike na igru i obećavajuće vrednosti svih relevantnih poslovnih metrika, mi sada prikupljamo fiansijska sredstva za sledeću fazu u kojoj idemo do finalnog lansiranja igre i profita. S obzirom da se radi o, za svet investicija relativno malom iznosu, ja pozivam sve zainteresovane investitore, pogotovo individualce, da nam se jave i da zajedno razvijemo pun potencijal igre – igrački i poslovni.

U vezi investicije ili drugih poslovnih pitanja, Distill games možete kontaktirati putem mejla zarkop@distillgames.com.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Ekskluzivno

NCR otvorio novu zgradu : 30.000 m² najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Beogradu vrednog $100 miliona

Donosimo vam ekskluzivne fotografije novog NCR tehnološkog kampusa koji je danas otvoren u prestonici, a u kojem će uskoro raditi više od 5.000 zaposlenih.

Startapi i poslovanje

Continentalovih četiri godine u Srbiji – direktor Saša Ćoringa o IT zajednici, subvencijama i daljem rastu

Prvi put od dolaska nemačkog Continentala u Novi Sad, razgovaramo o zapošljavanju i prilikama za razvoj visokostručnog kadra, proizvodima na kojima rade domaći inženjeri, kao i o daljim planovima kompanije za razvoj poslovanja u Srbiji.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

N26 već prisutan kroz lokalnu kancelariju – od usluga na srpskom tržištu ipak ništa

Iako N26 aktivno širi svoj razvojni tim u Beogradu, proizvodi i usluge ove kompanije za sada ostaju van domašaja korisnika u Srbiji.

E-commerce

Berlinski N26 najavio otvaranje kancelarije u Beogradu – nakon novih $900 miliona investicije

Jedna od najpopularnijih mobilnih banaka najavila je ulazak na srpsko tržište i otvaranje beogradske kancelarije.

Startapi i poslovanje

Domaći Orgnostic osigurao $5M investicije za dalje unapređenje svog alata za HR analitiku

Orgnostic je alat za analitiku i dijagnostiku koji HR-ovima i menadžerima omogućava da na jednostavan način započnu donošenje odluka o zaposlenima koje se temelje na brojkama vezanim uz ljudski kapital.

Tehnologija

Može li pravni sukob između kompanija Apple i Epic Games da promeni AppStore kakav danas poznajemo?

U avgustu prošle godine između kompanija Apple i Epic Games izbio je pravni spor u vezi sa naplatom naknada za kupovinu unutar igara. Ovaj sudski proces koji je ove godine pravično dobio Epic games, mogao bi da promeni budućnost funkcionisanja AppStore prodavnice.

Startapi i poslovanje

Zakazana javna rasprava povodom predloga Strategije razvoja startap ekosistema Republike Srbije za period od 2021. do 2025. godine

Gotovo istovremeno sa javnom raspravom o predlogu Strategije razvoja startap ekosistema Republike Srbije za period od 2021. do 2025. godine održaće se i javna rasprava povodom Nacrta zakona o inovacionoj delatnosti.