Distill Games razvija igru 'Race Duels' i potrebna im je pomoć investitora

Distill Games razvija igru ‘Race Duels’ za čije globalno lansiranje im je potrebna pomoć investitora

Studio za razvoj igara iz Srbije Distill games napravio je novu igru 'Race Duels' koja će uskoro biti lansirana globalno za sve korisnike. Međutim, da bi tim ostvario zacrtane ciljeve, započeta je potraga za investicijom.

Tek kada razvijete finalni proizvod zaboravite na sve izazove i trud koji su taj proces razvoja i osmišljavanja pratili, jer se ubrzo okrećete onim najvećim poslovnim poduhvatima, a to je lansiranje onoga što ste napravili. Ovde je reč o mobilnoj F2P video igri tima iz naše zemlje, a koji tek sada treba da zagazi na onu najvažniju stepenicu i igru obezbedi za stotine miliona korisnika mobilnih uređaja širom sveta.

Naime, Race Duels igra je nedavno probno objavljena u Holandiji za Android operativni sistem kako bi se izmerile metrike u trenutnom stanju i fazi igre. Prema rečima rečima Žarka Petrovića, jednog od osnivača Distill games studija, s obzirom na stepen razvijenosti igre, metrike korisnika koji su imali pristup beta fazi Race Duels igre su jako dobre i obećavaju profitabilan proizvod:

Igra je jedno vreme bila na Google Play Store prodavnici, ali s obzirom na to da nije gotova, sklonili smo je. Zapravo, ovo je bilo samo probno puštanje igre kako bismo mogli da vidimo gde smo sa metrikama i kako nepristrasna publika reaguje. Igra nije kompletna, ali osnovni gameplay (trka) i vizuelni stil su gotovi.

Naredni korak je predstavljanje tehnološkoj i game dev sceni

Žarko i njegova ekipa su rad na igri započeli još u proleće 2019. godine u početku part time, da bi početkom 2020. od ličnih sredstava krenuli sa full-time razvojem igre. Štaviše, plan je da se soft launch Race Duels naslova objavi na Androidu u avgustu, tačnije uz lokalizovano izbacivanje u jednoj zemlji kako bi mogli da prate metrike, feedback i kako bi mogli da rade na dodatnim izmenama i stabilizaciji pre potpunog lansiranja igre koja će biti dostupna i za iOS.

Od avgusta 2020, tim radi od sredstava koja su dobili od Inovacionog Fonda, tačnije mini grant, a sada, kada već imaju gotov proizvod, cilj im je da skrenu pažnju potencijalnim investitorima (domaći anđeli, game dev i tech profesionalci), a sekundarno da se predstave tehnološkoj, umetničkoj i game dev zajednici. Žarko tom prilikom ističe za Netokraciji:

Nakon uspešnog pilot lasniranja Race Duels u Holandiji, gde smo dobili sjajan odgovor publike na igru i obećavajuće vrednosti svih relevantnih poslovnih metrika, mi sada prikupljamo fiansijska sredstva za sledeću fazu u kojoj idemo do finalnog lansiranja igre i profita. S obzirom da se radi o, za svet investicija relativno malom iznosu, ja pozivam sve zainteresovane investitore, pogotovo individualce, da nam se jave i da zajedno razvijemo pun potencijal igre – igrački i poslovni.

U vezi investicije ili drugih poslovnih pitanja, Distill games možete kontaktirati putem mejla zarkop@distillgames.com.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Wonder Dynamics Nikole Todorovića otvara studio u Novom Sadu – podrška stigla i od Stivena Spilberga!

U savetodavnom odboru ovog startapa nalaze se poznati američki investitori, vodeći stručnjaci za razvoj veštačke inteligencije i neka od najvećih imena svetske kinematografije među kojima su Stiven Spilberg i Džo Ruso. Sa Nikolom Todorovićem, koji je jedan od osnivača, razgovaramo o njegovom odlasku u SAD, građenju karijere u Holivudu i pokretanju startapa sa glumcem Tajem Šeridanom, zvezdom filma Ready Player One.

Novost

Nebojša Radović je novi direktor za akviziciju korisnika u kompaniji Zynga koja stoji iza igre FarmVille

Američka kompanija Zynga, pored čuvene mobile igre FarmVille, stoji iza velikog broja svetski popularnih igara koje igraju milioni igrača širom sveta. Njen novi direktor za akviziciju korisnika je Nebojša Radović.

Novost

Kompanija Quantox Technology organizuje novi humanitarni CS:GO turnir – početni fond 1.000.000 dinara

Od 3. do 4. aprila kompanija Quantox Technology organizovaće drugi po redu humanitarni turnir u popularnoj video igri CS:GO. Cilj je da se prikupe novčana sredstva za sve one koji se bore sa zdravstvenim poteškoćama.

Propustili ste

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi softverski inženjer?

Jelena Lazić iz kompanije Centili deli svoja razmišljanja.

Office Talks Podcast

Planovi Playrixa za studio u Srbiji

Gost redakcije Netokracije u novog epizodi Office Talks podcasta bio je Mirko Topalski, CEO game dev kompanije PlayrixRS. Sa njim nakon prošlogodišnjeg intervjua po drugi put detaljno razgovaramo o poslovanju u industriji razvoja igara u Srbiji nakon akvizicije Eipixa od strane ruskog giganta Playrixa.

Startapi i poslovanje

Listty kao ‘Instagram za muziku’ otkriva nam šta naši prijatelji slušaju i zašto je muzika bolja kada se deli sa drugima

Ako čujete dobru pesmu verovatno želite da je podelite sa svojim prijateljima. Startap iz Srbije sa servisom Listty omogućava upravo to i nastoji da objedini najbolje od poznatih muzičkih servisa u okviru jedne aplikacije.

Startapi i poslovanje

Otvoren poziv za startape iz Srbije za ViennaUP konferenciju, prijavite se već sada

Grad Beč nekoliko godina unazad organizuje niz događaja za startape koji su se kroz različita izdanja pretvorili u jedan od najvećih inovacijskih festivala u regionu - Vienna UP. Ove godine počinje 27. aprila i trajaće do 12. maja.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Startapi i poslovanje

€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

Ovaj projekat nastoji da razvije privredne veze Srbije i sveta uz pomoć dijaspore i kompanija koje su se udružile da ga podrže, a cilj mu je da promoviše Srbiju u inostranstvu kao zemlju inovatora i izuzetnih IT profesionalaca.