Disney+ pretplatnici u Srbiji uskraćeni za pojedine usluge

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Nakon duge najave, publika iz Srbije najzad može da se pretplati na Disney+ striming platformu i uživa u sadržaju koji spaja Diznijeva antologijska ostvarenja sa novom i stalno rastućom kolekcijom ovog produkcijskog giganta.

Međutim, regionalna verzija Disney+ platforme umnogome se razlikuje od one dostupne ostatku sveta, jer joj nedostaju pogodnosti i alati koji poboljšavaju korisničko iskustvo. Na Redditu, u okviru r/DisneyPlus sekcije, povedena je diskusija na ovu temu, a mi vam prenosimo glavne zamerke korisnika ove mreže.

Bez prevoda, sinhronizacije i promotivnog perioda

Premda su korisnici iz regiona već na reklamnim materijalima mogli da pročitaju sitna slova na kojima piše da je u pitanju servis isključivo na engleskom jeziku — “Disney+ is a service on English” –  do kraja godine je najavljeno uvođenje titlova na srpskom, hrvatskom, slovenačkom i bugarskom jeziku. Isto važi i za sajt Disney+ platforme, koji je u potpunosti na engleskom jeziku, a tačan datum uvođenja sadržaja na drugim jezicima još uvek nije poznat.

Pretplatnici iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bugarske neće imati priliku da uživaju u promotivnom periodu po kome, prilikom prvog pokretanja usluge, 12 meseci korišćenja plaćaju onoliko koliko bi platili osam, kao što je slučaj u, recimo, Poljskoj i Grčkoj.

Disney+ nije otvorio zvanične naloge na društvenim mrežama u gore navedenim zemljama. Međutim, ovo je na neki način očekivano s obzirom na to da su se nalozi u Turskoj, Grčkoj i Poljskoj koristili za najavu i promociju, nakon čega su ugašeni.

Iako deluje da su korisnici iz Srbije i regiona uskraćeni u odnosu na one iz ostalih evropskih zemalja, dolazak Disney+ platforme je velika stvar koja otvara mogućnost neograničenog uživanja u filmovima i serijama studija Dizni, Piksar, Marvel, kao i produkcije Ratova zvezda i Nacionalne geografije. Zato verujemo da će, uz sitne ispravke i dodatke, korisničko iskustvo s vremenom postati još bolje.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći OTA sync obezbedio €1,3 miliona seed investicije

Srpski OTA Sync podigao je dodatna sredstva u svojoj €1,3m seed rundi investicija predvođenih češkim investitorima Presto Ventures.

Novost

Intelisale kroz reorganizaciju timova nastavlja da unapređuje svoje proizvode i usluge

Šta se dešava kada kompanija dobije veći broj klijenata i prepozna nove potrebe tržišta kao priliku za razvoj? O ovim temama razgovaramo sa Novakom Cvjetanom, novim Head of Engineering u kompaniji Intelisale.

Startapi i poslovanje

OTP banka pokreće OTP Connect – program za saradnju, razvoj i podsticaj inovacija kod startapa

Ovaj program pokrenut je sa ciljem da podstakne dalje unapređenje inovacionog ambijenta i formira jednostavan okvir za rast i umrežavanje startap i tehnološke zajednice, i finansijskog sektora.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Startup Shower: Prijavi svoju ideju i osvoji 1.000.000 RSD

U cilju podrške razvoju preduzetničke kulture i inovacija u poslovanju, Business Intelligence Institute raspisuje konkurs za projekat "Start up Shower" pružajući finansijsku podršku od 1.000.000 dinara bespovratnih sredstava.

Gaming

Da li je globalna kriza pogodila i domaću ‘game dev’ industriju ili je to samo prolazni period?

Prethodnih meseci bili smo svedoci velikih otpuštanja u IT industriji usled globalne krize koja i dalje traje. Ovom talasu otkaza nije ostala imuna ni game dev scena, a mi smo analizirali šta su glavni razlozi za smanjenje broja kadrova u industriji razvoja video igara i da li je ovo samo prolazni krizni period.

Kultura 2.0

Ko su najzadovoljniji radnici u Srbiji? Istraživanje pokazuje da su to programeri

Kakvo je opšte stanje zadovoljstva i angažovanja zaposlenih na tržištu rada u Srbiji? Luppa i HR fabrika napravile su veliku analizu koja daje odgovore.

Startapi i poslovanje

Srpske kompanije Factory World Wide i EM Analytic među najbrže rastućim u Centralnoj Evropi

Na ovogodišnjem Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2023 konkursu tehnološke kompanije Factory World Wide i EM Analytic Solutions iz Srbije uvrštene su među 50 najbrže rastućih kompanija u Evropi.

Tehnologija

Izabrali smo top 10 gedžeta koje možete kupiti na popustu za ‘Crni petak’

Black Friday je zvanično stigao, a sa njim i sniženja u mnogim prodavnicama širom sveta. Kao i uvek, odlučili smo da vam predstavimo najzanimljivije gedžete koje možete kupiti u toku ovog 'praznika' sniženja.

Karijere

IT-jevcima je danas teže da promene posao, a kada to čine najbitnija stavka im je – stabilnost

Magdalina Čivović, Tech Lead u kompaniji Doodle, deli svoje utiske o aktuelnim pitanjima na domaćoj tehnološkoj sceni.