Disney+ pretplatnici u Srbiji uskraćeni za pojedine usluge

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Nakon duge najave, publika iz Srbije najzad može da se pretplati na Disney+ striming platformu i uživa u sadržaju koji spaja Diznijeva antologijska ostvarenja sa novom i stalno rastućom kolekcijom ovog produkcijskog giganta.

Međutim, regionalna verzija Disney+ platforme umnogome se razlikuje od one dostupne ostatku sveta, jer joj nedostaju pogodnosti i alati koji poboljšavaju korisničko iskustvo. Na Redditu, u okviru r/DisneyPlus sekcije, povedena je diskusija na ovu temu, a mi vam prenosimo glavne zamerke korisnika ove mreže.

Bez prevoda, sinhronizacije i promotivnog perioda

Premda su korisnici iz regiona već na reklamnim materijalima mogli da pročitaju sitna slova na kojima piše da je u pitanju servis isključivo na engleskom jeziku — “Disney+ is a service on English” –  do kraja godine je najavljeno uvođenje titlova na srpskom, hrvatskom, slovenačkom i bugarskom jeziku. Isto važi i za sajt Disney+ platforme, koji je u potpunosti na engleskom jeziku, a tačan datum uvođenja sadržaja na drugim jezicima još uvek nije poznat.

Pretplatnici iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bugarske neće imati priliku da uživaju u promotivnom periodu po kome, prilikom prvog pokretanja usluge, 12 meseci korišćenja plaćaju onoliko koliko bi platili osam, kao što je slučaj u, recimo, Poljskoj i Grčkoj.

Disney+ nije otvorio zvanične naloge na društvenim mrežama u gore navedenim zemljama. Međutim, ovo je na neki način očekivano s obzirom na to da su se nalozi u Turskoj, Grčkoj i Poljskoj koristili za najavu i promociju, nakon čega su ugašeni.

Iako deluje da su korisnici iz Srbije i regiona uskraćeni u odnosu na one iz ostalih evropskih zemalja, dolazak Disney+ platforme je velika stvar koja otvara mogućnost neograničenog uživanja u filmovima i serijama studija Dizni, Piksar, Marvel, kao i produkcije Ratova zvezda i Nacionalne geografije. Zato verujemo da će, uz sitne ispravke i dodatke, korisničko iskustvo s vremenom postati još bolje.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Karijere

Sanja Žugić preuzima vođenje studija Playstudios Europe

Zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima, 'game dev' industrija u Srbiji i dalje raste. Donosimo vam još jednu u nizu inspirativnih priča koja dokazuje ovu tvrdnju.

Novost

Domaća aplikacija ‘Vozzi’ za pomoć na putu zvanično prestaje sa radom

Servis 'Vozzi' za pomoć vozačima na putu o kojem je Netokracija ranije pisala, zvanično prestaje sa radom usled komplikacija sa poslovanjem na domaćem tržištu. Saopštenje ove kompanije, prenosimo u celosti.

Propustili ste

Tehnologija

Galaksija kup: Srednjoškolci iz Srbije prave hardvere koji menjaju živote ljudi!

Pametne naočare za ljude oštećenog sluha, makro programabilna tastatura i daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada. Upoznajte inovativne projekte učenika koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjem Galaksija kupu — takmičenju srednjoškolaca elektrotehničkih škola iz cele Srbije.

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!