Demagog: 10.000 preuzimanja igre The CUB, sprema se animirana serija!

Demagog: 10.000 preuzimanja igre The CUB, sprema se polu-animirana serija!

Krajem januara preneli smo vest da je video igra The CUB domaćeg studija Demagog dostupna za igrače na platformama Steam, Sony PlayStation i Nintendo Switch. U nastavku teksta, upravo o ovoj temi razgovarali smo sa Igorom Simićem, idejnim tvorcem Demagog studija.

U video igri The CUB, koja je zapravo naučno-fantastični prikaz budućnosti, bogataši su potražili utočište na Marsu, ostavljajući ostatak čovečanstva da se suoči sa svetom koji je uronjen u ekološki i društveni kolaps. Vraćajući se neonsko osvetljenoj, satiričnoj distopiji Zemlje, vremenski smeštenoj neposredno nakon događaja iz igre “Golf club: Nostalgia“, novo poglavlje razvija priču koja podseća na Knjigu o džungli i Armagedon.

Na ovaj način, igrači preuzimaju ulogu “preživelih”, istražujući ostatke civilizacije, dok ih progone oni koji su pobegli na Mars pre nekoliko decenija… Autentičnost je postignuta umirujućim glasom voditelja “Radio nostalgije” koji postapokaliptičnu atmosferu dočarava vestima sa Marsa, prigodnim muzičkim numerama, te najavama događaja na novonaseljenoj planeti.

Za one koji žele da iskuse pravu akciju, Demagog Studio je objavio potpuno novi Steam demo, omogućavajući igračima da sami probaju igru.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Pozitivne reakcije gaming zajednice

Govoreći nam o tome kako je izgledalo lansiranje igre na Steam platformi i kada je nastala ideja, Igor Simić dodaje da je pomenuti naslov dostupan za igrače putem servisa kao što su Sony PlayStation i Nintendo Switch. Kako dalje ističe, studio je neposredno pred objavu imao neka doterivanja bagova, ubacivanje glasa za kinesko tržište, kao i slanje likova i animacija za promociju uoči objave igre.

Igor nam je otkrio i to da je poljska kompanija Untold Tales bila zadužena za samo postavljanje igre na platformu Steam, kao i za marketing. Na pitanje Netokracije sa kojim su se izazovima u studiju suočavali i na koji način su ih prevazilazili kada je reč o razvoju ovog naslova, naš sagovornik dodaje sledeće:

Najveći izazov je sam gameplay i mehanika platformisanja. Iako imamo razrađen sistem za vizuelni, animacijski i muzički deo produkcije, tu je bilo puno iteracija kako bi igraču bilo jasno kuda, na koje ivice može da se uhvati, grane i bandere da se okači. Takođe, štelovanje skokova i osećaja animacije u odnosu na pokret glavnog lika su zahtevali puno proba. Ono što je učinilo proces dodatno napornim je da smo istovremeno radili još jednu igru, Highwater za Netflix.

Na sve navedeno, Igor dodaje da Demagog studio iz kojeg potiču naslovi Golf Club Wasteland, The CUB i Highwater, danas čini oko 25 ljudi koji su takođe u paraleli radili na dva poslednja naslova ovog studija. Štaviše, Igor nam je otkrio i nešto više detalja o statistici vezanoj za preuzimanje igre The CUB, kao i o tome kakve su reakcije igrača:

The Cub ima oko 10.000 kupovina trenutno. Najviše se kupuje na Steam-u, gde trenutno ima ocenu 9/10 i na Nintendo Switch. Publika koja je zainteresovana za naš svet, art i žanr mahom ostavlja vrlo pozitivne kometare. Kritike se uglavnom odnose na mehaniku i relativno kratku igru (solidan igrač je može preći za manje od 3 sata). Čini mi se da je Svet Kompjutera dao dosta objektivnu ocenu.

Inače, u Demagog studiju trenutno rade na prototipovima za tri video igre, dok se između ostalog nalaze i u vrlo ranoj fazi rada na polu-animiranoj seriji. Podsetimo još jednom, “The CUB” je sada dostupan na PC, PlayStation 4 i 5 i Nintendo Switch platformama. Iako je prvobitno bilo predviđeno objavljivanje na Xbox-u, tim je morao da preraspodeli resurse, zbog čega je lansiranje verzije za ovu platformu odloženo do daljnjeg.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Intervju

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Sponzorisano

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.