Deloitte: Izbor za 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Deloitte: Otvoren konkurs za izbor 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija Centralne Evrope

Na ovogodišnji 'Technology Fast 50 Central Europe 2022' konkurs, svoju kompaniju možete prijaviti do 31. avgusta.

Kompanija Deloitte ponovo je pokrenula proces registracije za Technology Fast 50 Central Europe 2022, izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u Centralnoj Evropi. Reč je o prestižnom regionalnom konkursu koji se održava već 23 godine i tehnološkim kompanijama pruža šansu da pokažu svoj vodeći položaj u tehnološkom sektoru.

Cilj programa je rangiranje tehnoloških kompanija u državnom ili privatnom vlasništvu, sa najbržom stopom rasta prihoda u Centralnoj Evropi u poslednje četiri godine (2018-2021). Povodom ovogodišnjeg takmičenja, Pavle Kutlešić, viši rukovodilac u Sektoru za poreski konsalting i lider Technology Fast 50 programa u Srbiji izjavio je:

I ove godine me raduje što možemo da predstavimo i nagradimo kompanije koje su pokazale preduzetnički duh, talenat za inovativnost i prodaju i veliku želju za uspehom. Kompanije na Deloitte-ovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Centralnoj Evropi nam pružaju značajan uvid u rastući značaj i kontinuirani razvoj tehnologije u našem regionu.

Pravo na učešće imaju sve kompanije iz tehnološkog i srodnih sektora – komunikacije, tehnologija zaštite životne sredine, finansijske tehnologije (fintech), IT (hardver i softver), zdravstvena zaštita, mediji i zabava.

Dve glavne kategorije takmičenja

1. 50 najbrže rastućih

Kompanije koje žele da se takmiče u kategoriji „50 najbrže rastućih” (Fast 50) moraju da ispune sledeće kriterijume:

  • Godišnji prihod od najmanje 50.000 evra u 2018, 2019. i 2020. godini i 100.000 evra u 2021. godini;
  • Sedište kompanije je u jednoj od zemalja Centralne Evrope;
  • Razvija ili proizvodi sopstvenu tehnologiju ili ulaže značajan deo prihoda u istraživanje i razvoj tehnologije;
  • Kompanija nije u većinskom vlasništvu neke druge kompanije.

2. Kompanije u usponu

Kategorija „Kompanije u usponu” (Companies to Watch) obuhvata i rangira novije kompanije koje ne ispunjavaju uslove za učešće u konkursu za 50 najbrže rastućih, ali koje predstavljaju mlade kompanije sa brzim rastom koje posluju manje od četiri godine, a najbolji se rangiraju na osnovu prosečnog rasta prihoda ostvarenih tokom poslednje tri godine.

Kompanije koje žele da se takmiče u ovoj kategoriji moraju da ispune sledeće kriterijume:

  • Godišnji prihod od najmanje 10.000 evra u 2019. godini i minimum 30.000 evra u 2021. godini;
  • Sedište kompanije je u jednoj od zemalja Centralne Evrope
  • Razvija ili proizvodi sopstvenu tehnologiju ili ulaže značajan deo prihoda u istraživanje i razvoj tehnologije;
  • Kompanija nije u većinskom vlasništvu neke druge kompanije.

Zvezde pozitivnog uticaja

Ove godine kompanije će ponovo imati priliku da se takmiče u posebnoj kategoriji pod nazivom „Zvezde pozitivnog uticaja” (Impact Stars).

Zainteresovani za prijavu u toj kategoriju treba da popune dodatni upitnik.

„Zvezda pozitivnog uticaja” je kompanija koja svojim proizvodom ili uslugom ima pozitivan uticaj na društvo, poslovnu zajednicu, inovativnost, okolinu ili različitost.

Kompanije koje bi bile izabrane u jednu od navedenih  kategorija dobijaju značajnu medijsku vidljivost kako u Srbiji i regionu, tako i u Centralnoj Evropi, što pruža dodatnu šansu onim mladima, koje se tek bore za svoje mesto na tržištu.

Ovogodišnji konkurs traje do 31. avgusta, a sve zainteresovane kompanije mogu se prijaviti na zvaničnom sajtu kompanije Deloitte. Rezultati će biti objavljeni 24. novembra 2022.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.