Dve srpske kompanije među najbrže rastućim u Centralnoj Evropi

Srpske kompanije Factory World Wide i EM Analytic među najbrže rastućim u Centralnoj Evropi

Na ovogodišnjem Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2023 konkursu tehnološke kompanije Factory World Wide i EM Analytic Solutions iz Srbije uvrštene su među 50 najbrže rastućih kompanija u Evropi.

Ove godine na konkursu učestvovalo je skoro 400 kompanija iz Centralne Evrope, prosečna stopa rasta iznosi 1502 odsto, a kompanije iz sedam država ostvarile su plasman među Top 50 brzorastućih tehnoloških kompanija.

Srpska kompanija Factory World Wide, koja se bavi izradom softverskih rešenja za domaće i inostrane klijente, po drugi put se plasirala na listu najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Centralnoj Evropi (CE Technology Fast 50) i ove godine je zauzela 17. mesto, zabeleživši četvorogodišnji rast prihoda od 1496 odsto (2019-2022), objavila je konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte.

Takođe, kompanija je i oce godine prepoznata u kategoriji “Zvezde pozitivnog uticaja” (Impact Stars) koja prepoznaje kompanije koje svojim proizvodom ili uslugom imaju pozitivan uticaj na jedan od sledećih segmenata: društvo, poslovnu zajednicu, inovativnost, okolinu i različitost. Ovim povodom, Nikola Vučinić, vlasnik kompanije Factory World Wide istakao je sledeće:

Sa ponosom delim da smo se drugu godinu zaredom našli na listi Deloitte Central Europe, postavši deo prestižne liste 50 brzorastućih kompanija u Centralnoj Evropi. Ovaj uspeh potvrđuje našu posvećenost izuzetnosti i kvalitetu naših usluga. Drago nam je što naš trud i predan rad priznaju stručnjaci iz Deloitte-a, ali ono što nas najviše ispunjava jeste poverenje koje smo izgradili sa našim klijentima i partnerima.

U kategoriji “Kompanije u usponu”, kompanija EM Analytic Solutions, koja se bavi razvojem inovativnih softverskih rešenja za poslovnu inteligenciju, zauzela je visoko 10. mesto ostvarivši trogodišnji rast prihoda od 469 odsto (2020-2022.). Prof. dr Milan Nedeljković, direktor kompanije EM Analytic Solutions, ističe:

Radujemo se i čast nam je što je naša kompanija rangirana na prestižnoj listi ‘Kompanije u usponu’. Ova nominacija potvrđuje naše ulaganje u razvoj inovativnih alata baziranih na objašnjivoj veštačkoj inteligenciji i naprednoj analitici, koji stvaraju novu poslovnu vrednost za naše klijente i poboljšavaju njihovu produktivnost i donošenje odluka.

Radujemo se širenju prodaje naših softverskih rešenja na druga tržišta i različite industrije, uz konstantno prilagođavanje potrebama klijenata. Zahvaljujemo Deloitte-u na podršci, a mi ćemo dati sve od sebe da ovo priznanje ponosno predstavljamo.

Softverske kompanije dominiraju rang listom, fintech je na drugom mestu

Slobodan Ćirić, lider CE Technology Fast 50 programa u Srbiji impresioniran je kvalitetom ovogodišnjih učesnika:

U svim segmentima rangiranja nalaze se mlade kompanije koje teže tome da doprinesu stvaranju boljeg sveta za sve nas. Uz sve izazove s kojima se trenutno suočavamo, izuzetno je ohrabrujuće videti ovakav stepen posvećenosti.

Posebno sam ponosan što imamo priliku da prepoznamo i podržimo domaće brzorastuće kompanije koje igraju ključnu ulogu u inovacijama i disruptivnim promenama na tržištu. Uveren sam da će naredne godine biti još više kompanija iz Srbije na ovoj prestižnoj rang-listi.

Softverske kompanije i ove godine dominiraju rang listom, sa 31 učesnikom, a slede fintech kompanije, hardverske kompanije, kompanije iz oblasti medija i zabave, sa po četiri predstavnika, kompanije iz oblasti zdravstva i nauke o životu sa tri predstavnika.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Intervju

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Sponzorisano

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.