Svetski poznati CS:GO timovi iz Beograda se pripremaju za turnir

Svetski poznati CS:GO timovi iz Beograda igraju na turniru vrednom milion dolara

Neki od najboljih svetskih timova u globalno popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive upravo se nalaze u Beogradu gde igraju mečeve Blast Pro Series Finala - turnira od milion dolara.

Već neko vreme na Netokraciji pokrivamo teme vezane za gaming industriju i esport. Uglavnom su to teme u vezi sa domaćom i regionalnom scenom, ali ovog puta pravimo izuzetak. Naime, svetski poznati timovi iz pomenute igre odlučili su da upravo srpska prestonica bude lokacija njihovog bootcamp-a u okviru kojeg će se spremati za važan turnira čija je nagrada ogromnih milion dolara.

Kako piše HLTV, tim Evil Geniuses iz Sjedinjenih Američkih Država je već doputovao u Beograd što je njihov tim menadžer još ranije najavio. Ovaj tim biće u Srbiji deset dana kako bi učestvovali u pomenutom takmičenju online. EG će se nakon toga vratiti u svoj matični region, kako bi se pripremili za IEM Peking turnir.

Međutim, ovaj tim nije jedini koji je došao u Beograd. U pitanju je takođe i tim FURIA iz Brazila čiji je kamp takođe u Srbiji a u koji je nedavano došao i kapiten tima iz Brazila. Sve ovo nam samo ukazuje na to je Beograd u vreme pandemije prepoznat kao idealna lokacija za pripremu esports timova i to za jedan veoma vredan turnir. Ono što je zanimljivo jeste da su se pored njih i drugi timovi, kao što je G2 odlučili da finale CS:GO takmičenja igraju baš iz Beograda.

Može li Srbija da bude u vrhu bootcamp destinacija?

Upravo o važnosti ove vesti za domaći esports i gaming ekosistem smo razgovarali sa Mihajlom Jovanovićem Džarilom iz organizacije Fortuna Esports, koji nam je detalnije približio prednosti jednog bootcamp-a, ali i to koliko bi dolazak pomenutih timova moglo Srbiju da pozicionira na globalnoj esports mapi.

Mihajlo kaže da je jedan bootcamp podrazumeva da igrači i njihov stručni tim budu fizički svi zajedno na istoj lokaciji, van mesta gde inače žive i treniraju. “Fokus je na intenzivnim timskim pripremama pred veliki turnir, kako bi igrači bili što uigraniji, i što boljeg timskog duha i mentalne jačine. U tom smislu najvažnije je da imaju na raspolaganju dobru infrastrukturu koja će im to omogućiti”, dodaje naš sagovornik. Pored toga, Džaril je istakao i zašto su ovi timovi izabrali baš našu zemlju:

Srbija je atraktivna pre svega jer pruža odlične uslove po vrlo niskim cenama, uglavnom strancima nije potrebna viza, a trenutno posebno zbog dosta blažih mera protiv korone u odnosu na EU. Sigurno je da će dobar glas daleko da se čuje, i da će Srbija biti u vrhu bootcamp destinacija.

Ipak, Mihajlo kaže da kada su u pitanju esports turniri, tu je situacija znatno drugačija. Prema njegovim rečima, organizatorima je bitna lokacija koja može da privuče stvarno veliku publiku (pet ili deset hiljada ljudi, čak i više), koja je spremna da dobro plati karte, u gradu i zemlji koji su ključna tržišta za velike sponzore. “Nažalost, Srbija još nije na ovom nivou. Bitno je prepoznati da su naše prednosti u ovoj industriji veoma slične kao u generalnom IT sektoru – stručni ljudi, dobra infrastruktura i mali troškovi”, zaključio je Mihajlo.

Kada je reč o timovima s početka teksta, EG i G2 već danas možete pratiti na turniru. Kada je reč o ostalim bootcampovima u Evropi, zanimljivo je napomenuti i da recimo Team Liquid ima Alienware training facility u Utrehtu, a interesantno je da se u Varšavi nalazi i Kinguin performance center namenjen za esport takmičenja. Ono što bi u narednom periodu mogli da vidimo jeste koliko bi Beograd ili neki drugi grad u Srbiji mogli da se pozicioniraju u ovom svetu, bar kada je reč o bootcampovima.


Ostavi komentar

 1. Relog Media

  Relog Media

  22. 1. 2021. u 13:16 Odgovori

  Poštovani,
  Naš bootcamp facility su posetili najveće svetske CSGO, DOTA i Rainbow 6 ekipe. Pripreme za turnire i oficijalne esports utakmice iste organizacije odrađuju iz Beograda već više od godinu ipo dana, pretežno iz prostorija Relog Media i Arena Esport bootcamp facilityja.

  Bilo bi lepo da se dotaknete i same lokacije odakle svi ti svetski timovi igraju i ko ih je zapravo doveo u Beograd, kad već promovišete samu činjenicu da najveće svetske ekipe dolaze u naš region na pipreme. Možete nas kontaktirati u bilo kom trenutku putem email adrese info@relog.rs ili putem kontakt forme na našem sajtu.

  Pozdrav

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Propustili ste

Tehnologija

Bitcoin gubi vrednost – da li je sada pravo vreme za ulaganje?

U prethodnim nedeljama kriptovaluta Bitcoin beleži veliki pad. Zašto je to tako?

Gaming

Niški Webelinx razvija casual video igre za iOS i Android koje igra 15 miliona igrača širom sveta

Kako razvoj industrije video igara u Srbiji sve više raste, tako na površinu izlaze uspešne poslovne priče kreativnih mladih ljudi i startapa koji oblikuju IT scenu naše zemlje. Ovo je još jedna takva priča koja nam dolazi i Niša, preciznije iz Webelinx Games studija.

Startapi i poslovanje

Ima nešto u dvodecenijskom iskustvu Smarta, ali i u ženskom liderstvu

Ivana Ružičić i Ivanka Rankusović nalaze se na čelu kompanije Smart New Frontier Group. U nastavku teksta sa njima detaljnije govorimo o poslovanju te kompanije, ali i položaju žena u IT industriji.

Mobilno

Ukida se naplata rominga između Srbije i Grčke – potpisivanje sporazuma sledeće nedelje

Od ovog leta svi naši građani imaće dodatni razloga za uživanje na putu za Grčku, s obzirom na to da će od sledeće nedelje biti ukinute naknade za roming između ove dve zemlje.

Startapi i poslovanje

City Expert lansirao ‘Kreditni Savetnik’ za buduće vlasnike nekretnina

Kupovina stana ili kuće ume da bude prava noćna mora ukoliko kroz čitav proces prolazite sami i nemate iskustva. Kompanija City Expert lansirala je novi sajt po imenu 'Kreditni Savetnik' koji bi trebalo da edukuje i informiše kupce o različitim mogućnostima za kreditiranje nekretnine.

Office Talks Podcast

Mudrinić hejtuje streaming servise

U 46. epizodi Office Talks podcasta razgovaramo o tome šta pratimo od sadržaja i zašto moramo biti pretplaćeni na nekoliko video servisa kako bismo mogli da gledamo sve što nam je duši milo.