Netokracija priprema vodič kroz coworking u Srbiji - javite se s predlozima

Netokracija priprema vodič kroz coworking prostore u Srbiji – javite se s predlozima

Redakcija Netokracije započinje pripremu zasebnog vodiča coworking prostora na teritoriji Srbije. Ideja je da na jednom mestu napravimo pregled dostupnih coworkinga u našoj zemlji, namenjenih startapima, kreativcima i preduzetnicima.

Za svako uspešno poslovanje ali i kreiranje projekata ili proizvoda, jedan od najbitnijih uslova jeste radni prostor. I dok neki iznajmljuju stanove (ili pak imaju neke druge poslovne ili kancelarijske prostore), drugi se odlučuju da svoj posao obavljaju iz coworking prostora.

U Srbiji je i dalje u povoju razvoj ovakve kulture rada, koja je uglavnom zastupljena u velikim gradovima kao što su Novi Sad, Beograd, Niš i Kragujevac, sa posebnim osvrtom na prestonicu gde se nalazi najveći broj coworking prostora koji su se vremenom širili i unapređivali.

Osim Beograda, drugi gradovi u Srbiji se slabije kotiraju kada je reč o coworking prostorima. Činjenica jeste da je i potreba za njima manja, ali kako se digitalna ekonomija ali i IT industrija u našoj zemlji budu dalje razvijale, logično je da bude i veća potražnja za ovakvim vidom kancelarija – tačnije prostora za rad.

Ono što takođe treba napomenuti jeste činjenica da su coworking prostori izašli u prvi plan za vreme pandemije, kada su se mnogi zapitali o budućnosti ovakvog koncepta rada. Međutim, u tekstu koji smo pisali još 2020. godine, govorili smo o tome da coworking prostori dobijaju sve više upita za boravak kao i da ih čeka svetla budućnost.

Sada, kada je pandemija gotova, rad iz kancelarija ponovo postaje standard, ali popularnost rada coworking prostora, uprkos tome, ne jenjava. Upravo zato redakcija Netokracije  odlučila je da sastavi veliki vodič, koji će na jednom mestu okupiti sve coworking prostore u Srbiji.

Ideja nam je da na ovaj način transparentno i pregledno, kroz zasebnu stranicu na sajtu, predstavimo spisak pomenutih prostora za rad i tako olakšamo navigaciju i potragu svima koji nastoje da svoj posao obavljaju kroz pomenuti vid radnog okruženja.


Ukoliko znate za coworking prostore na teritoriji Srbije koje bismo mogli da uvrstimo u naš vodič, javite se na crnjanski@netokracija.com.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Analiza

Rast po svaku cenu više nije ono što startape vodi do investicije – i tu je prilika za srpske timove

Po pitanju investiranja u startape na globalnom nivou, prošla decenija lako bi mogla dobiti titulu zlatne decenije. Problem je bio samo jedan: ti startapi u velikoj većini nisu stavljali naglasak na profitablinost i zdrav rast i, uprkos gubicima koji su se brojali u stotinama miliona, ipak su dostizali valuacije od nekoliko milijardi. Sada su se pravila igre promenila - što može ići u prilog domaćim startapima.

Sponzorisano

Degordian pokreće novi podbrend: Builtt! Fokusiraće se na ecommerce, web i product projekte

Degordian dobija novi specijalizovani spin-off brand koji deluje u 3 vertikale. Upoznajte 'Builtt' koji se bavi izradom web stranica, digitalnih proizvoda i ecommerce rešenja.

Propustili ste

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.

Društvene mreže

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.

Internet marketing

Weekend Media Festival po 16. put u Rovinju, ovog puta sa fokusom na HR i veštačku inteligenciju

Weekend Media Festival, jedna od najvećih regionalnih konferencija posvećenih digitalnom marketingu, po 16. put će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra, sa potpuno novim i aktuelnim temama iz digitalnog sveta.

Karijere

Olja Vučićević Gaković: Srpski IT bio je prenaduvani balon koji je morao da pukne – i to je izdvojilo kvalitetne kompanije

Olja Vučićević Gaković ima impresivno poslovno iskustvo: od života i rada u Silicijumskoj dolini i saradnje sa kompanijama kao što su Google, Yahoo i IBM, do povratka u Srbiju i vođenja uspešnih IT kompanija. U intervjuu koji sledi, ona je sa nama podelila svoje mišljenje o srpskoj IT industriji - i zašto smatra da je kriza imala pozitivan uticaj na nju.