Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Kompanija Continental nastavlja da širi svoje poslovanje u Novom Sadu i Srbiji. Samo u martu ove godine kompanija je otvorila novu fabriku koja je deo Human Machine Interface poslovne jedinice, koja radi na rešenjima i proizvodima iz domena unutrašnjosti vozila, te korisničkog iskustva vozača i putnika. Era digitalizacije automobilske industrije je već uveliko u toku, a upravo u Srbiji proizvodiće se head-up display rešenja, ekrani, kamere i digitalne table koji se sve češće mogu pronaći u četvorotočkašima.

Kako za Netokraciju otkrivaju iz Continentala, kompanija će na samom početku zaposliti dodatnih 30 inženjera mašinstva, elektrotehnike i sistem inženjera, s tim što se očekuje da će ovu R&D jedinicu do 2024. godine činiti čak 200 inženjera koji će raditi u okviru razvojnog centra u Novom Sadu i koji će se pridružiti brojci od čak 600 inženjera koji u ovom trenutku razvijaju rešenja za automobilsku industriju, pored već postojećih Commercial Vehicles and Services, Connected Car Networking i Central Engineering jedinica.

Saša Ćoringa, generalni direktor kompanije Continental Automotive Serbia, tom prilikom je izjavio:

Izuzetno mi je drago što naš Istraživačko razvojni centar raste i što smo dobili još jednu, novu priliku da razvijamo nove i napredne tehnologije u Srbiji. Uveren sam da će Novi Sad za vrlo kratko vreme postati veoma važan stručni centar za poslovnu jedinicu HMI, kao što je bilo i sa već prisutnim poslovnim jedinicama.

Planovi za proširivanje broja zaposlenih obuhvataju i širenje kancelarijskog prostora na ukupno 10.000 kvadratnih metara u centru Novog Sada, navodi se u saopštenju.


Ostavi komentar

 1. Žarko

  Žarko

  16. 6. 2021. u 12:29 Odgovori

  Pored deljenja ove vesti, mislim da je važno osvrnuti se i na dotacije koje Continental dobija od države. Da li se zna koliko novca u državnim podsticajima će Continental dodatno uzeti za svako otvoreno radno mesto u vrlo konkurentnoj industriji?

 2. Veljko

  Veljko

  16. 6. 2021. u 16:42 Odgovori

  Ovi nisu bili u stanju ni da smisle originalnu kampanju. Pre par nedelja je jedna firma u Novom Sadu pokrenula kampanju zapošljavanja 200 inženjera sa otprilike istom porukomhttps://www.rt-rk.com/AutomotiveHires2021/. Mogli su barem broj da promene.

 3. Stevan

  Stevan

  16. 6. 2021. u 17:43 Odgovori

  U pitanju je 50 hiljada eura po zaposlenom, kako navode izvori. Zvuci suludo, ali sta se sve radi u Srbiji to je nista. Nek je i 5 hiljada, mnogo je. Imaju oni para a i kod nas im je sve vec jeftinije od Nemacke. Nema vece stetocine od ove vlasti i njihovih sluga.

 4. Nikola

  Nikola

  17. 6. 2021. u 11:10 Odgovori

  Prosto je neverovatno da država subvencioniše zapošljavanje na radnim mestima koja zahtevaju deficitarna znanja. Broj nezaposlenih inženjera iz IT sektora, mehatronike i elektronike, koji će ovde biti potrebni je u Srbiji blizak nuli. Na svakog IT inženjera atakuju barem tri poslodavca, a država daje 50 hiljada evra Kontinentalu da ga zaposli? Potpuni apsurd. Dajte vi gospodo pare da se zaposle struke koje sede na birou, a ne oni koji sa zapošljavanjem nikakav problem nemaju. Ovako, jedino što mogu da pomislim je da SNS kroz rumunski Kontinental pere državne pare i preliva ih u svoju kasu.

 5. Bob

  Bob

  18. 8. 2021. u 16:47 Odgovori

  Interesantno koliko ljubomore i informacija u domenu pretpostavke, na vest da jedna globalna korporacija širi poslovanje na teritoriji Srbije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Od Silicijumske doline do Skadarlije: Kako je američki Harness otvorio svoj R&D centar u srpskoj prestonici?

Kao kompanija koja razvija CI/CD alate za programere i dev timove, američki Harness otvorio je početkom godine svoj R&D centar u srpskoj prestonici. Otkrivamo koji su njihovi dalji planovi.

Gaming

Kroz program ‘Game Dev Bootcamp’ Nordeus nastavlja da edukuje mlade o razvoju igara – prijave do 12. novembra

Nordeus fondacija pokreće novi online besplatni obrazovni program 'Game Dev Bootcamp' za mlade širom Srbije koji su zainteresovani za tehnički razvoj video igara.

Internet marketing

Digitalni marketing u regulisanim industrijama: Kako se oglašavati kada je sve zabranjeno?

Za sve regulisane industrije uvek važe dve stvari, budžet uglavnom nikada nije problem i skoro ništa nije dozvoljeno kada je marketing u pitanju.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Sat vremena o TikTok oglašavanju (gošća Gorana Risteski)

TikTok, društvena mreža koja je osvojila svet u prethodne dve godine, raste još više i otvara nove mogućnosti za brendove, biznise, oglašivače i nezavisne kreatore. Upravo na tu temu u 73. epizodi Office Talks podcasta pričamo sa Goranom Risteski koja radi kao Media Researcher u agenciji Direct Media United Solutions.

Karijere

Tamara Prodanović postaje specijalista za brendiranje poslodavca u kompaniji Syrmia

Odakle je potekla odluka da se Tamara nakon sedam godina provedenih u HelloWorld-u priključi 'kompanijskoj strani priče' i pređe u kompaniju Syrmia?

Karijere

Studenti informatike i Synechron organizovali prvi hakaton na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu

BarKod hakaton, prvi hakaton na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, održan je prethodnog vikenda pod sloganom 'Ako ništa…bar kod!'.

Kultura 2.0

UNICEF u Srbiji pokrenuo humanitarnu akciju – kupovinom NFT tokena pomažete deci sa smetnjama u razvoju

Povodom obeležavanja 75 godina rada UNICEF-a predstavljena je i dalje aktuelna specijalna kolekcija jedinstvenih digitalnih tokena - NFT, koja će biti izložena do 11. decembra. Izložba ima humanitarni cilj nabavke asistivne tehnologije koja pomaže deci sa smetnjama u razvoju da povećaju svoje sposobnosti i veštine.

Startapi i poslovanje

Programeri, Bosch ne proizvodi samo aparate za kafu – ima i odeljenja koja kreiraju softvere

Mesec dana sam u Bosch-u. Iako za sebe mislim da detaljno poznajem IT industriju, do pre dva meseca nisam znala da ova kompanija proizvodi nešto što nisu aparati za kafu, veš mašine i klime, kao i da u okviru Bosch-a postoje neka odeljenja koja prave softvere.

Karijere

Kompanija ZF Serbia najavila nova zapošljavanja u novosadskom razvojnom centru

Traže se inženjeri za rad na razvoju energetske elektronike za primenu u pogonskim sistemima.