Kako postaviti content marketing koji prodaje

Kako postaviti content marketing koji prodaje

Šta je content marketing? Kako se kreira sadržaj koji privlači pažnju publike? Koji sve oblici sadržajnog marketinga postoje? Odgovore na ova, ali i druga pitanja potražili smo u 66. epizodi Office Talks podkasta u kojoj nam je gostovala Mia Čomić, specijalista za ovu oblast oglašavanja.

Naša sagovornica trenutno radi kao Head of Marketing u kompaniji Zengrowth, a nakon niza radionica posvećenih native oglašavanju koje smo organizovali u saradnji sa njom, na red je došla i podkast epizoda. Sa Miom smo razgovarali detaljno o content ili sadržajnom marketingu kao ne toliko zastupljenom terminu na domaćem tržištu, pa smo upravo iz toga razloga imali ideju da detaljno približimo ovaj oblik oglašavanja.

Još kao studentkinja, Mia se zainteresovala za pisanje i čitanje što joj je umnogome pomoglo da se kasnije oblikuje u nekoga ko može da produkuje kvalitetan tekst sa dosta podataka i temeljnih činjenica za potrebe native marketinga, pa sada radi u SaaS industriji.

Ona nam je upravo govorila o tome na koji način bi trebalo da izgleda saradnja sa klijentima i kako se pripremiti kada ja reč o ovoj vrsti marketinga, kao i koliko je u ovom slučaju važno približiti koncept komunikacije klijentima. Čitav niz ovih odluka na kraju dovodi do postavljanja strategije da li treba odabrati određenog klijenta i ući u dugoročnu saradnju sa njim – jer oni moraju da razumeju da je ova vrsta oglašavanja ulaganje na “duže staze”.

Tekstovi, tačnije sadržaj, mogu biti napisani u više različitih formata, bilo putem bloga, e-book-a, različitih sajtova, medija pa čak i podkasta. Kako smo već govorili upravo o tipovima sadržaja, to je bila idealna prilika da na kratko porazgovaramo i o kanalima komunikacije nakon što jedan tekst za marketinške potrebe izađe iz produkcije, pa smo se na kratko osvrnuli na društvene mreže i njihove mane i prednosti deljenja sadržaja.

Do kraja ove epizode imaćete priliku da saznate koliko je zapravo u kreiranju kvalitetnog sadržaja važno obratiti pažnju i na stvaranje dobre optimizacije istog, a Mia je sa nama podelila savete svima koji planiraju da uđu u svet sadržajnog marketinga, uz osvrt na to na koji način se piše kvalitetan content.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Društvene mreže

Twitter punoletstvo: Da li je Mask stavio X na instituciju uticajnih tviteraša?

Na godišnjicu prvog tvita, razmatramo da li će Maskovi eksperimenti zaista napraviti revoluciju, ili je u pitanju 'mnogo vike ni oko čega'?

Tehnologija

Institut za veštačku inteligenciju Srbije proslavio treći rođendan — šta je sve postignuto do sada?

Institut za veštačku inteligenciju Srbije ostvario je značajan napredak u razvoju i primeni veštačke inteligencije, postavljajući temelje za buduće inovacije koje će imati dalekosežan uticaj na društvo.

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.