Kako postaviti content marketing koji prodaje

Kako postaviti content marketing koji prodaje

Šta je content marketing? Kako se kreira sadržaj koji privlači pažnju publike? Koji sve oblici sadržajnog marketinga postoje? Odgovore na ova, ali i druga pitanja potražili smo u 66. epizodi Office Talks podkasta u kojoj nam je gostovala Mia Čomić, specijalista za ovu oblast oglašavanja.

Naša sagovornica trenutno radi kao Head of Marketing u kompaniji Zengrowth, a nakon niza radionica posvećenih native oglašavanju koje smo organizovali u saradnji sa njom, na red je došla i podkast epizoda. Sa Miom smo razgovarali detaljno o content ili sadržajnom marketingu kao ne toliko zastupljenom terminu na domaćem tržištu, pa smo upravo iz toga razloga imali ideju da detaljno približimo ovaj oblik oglašavanja.

Još kao studentkinja, Mia se zainteresovala za pisanje i čitanje što joj je umnogome pomoglo da se kasnije oblikuje u nekoga ko može da produkuje kvalitetan tekst sa dosta podataka i temeljnih činjenica za potrebe native marketinga, pa sada radi u SaaS industriji.

Ona nam je upravo govorila o tome na koji način bi trebalo da izgleda saradnja sa klijentima i kako se pripremiti kada ja reč o ovoj vrsti marketinga, kao i koliko je u ovom slučaju važno približiti koncept komunikacije klijentima. Čitav niz ovih odluka na kraju dovodi do postavljanja strategije da li treba odabrati određenog klijenta i ući u dugoročnu saradnju sa njim – jer oni moraju da razumeju da je ova vrsta oglašavanja ulaganje na “duže staze”.

Tekstovi, tačnije sadržaj, mogu biti napisani u više različitih formata, bilo putem bloga, e-book-a, različitih sajtova, medija pa čak i podkasta. Kako smo već govorili upravo o tipovima sadržaja, to je bila idealna prilika da na kratko porazgovaramo i o kanalima komunikacije nakon što jedan tekst za marketinške potrebe izađe iz produkcije, pa smo se na kratko osvrnuli na društvene mreže i njihove mane i prednosti deljenja sadržaja.

Do kraja ove epizode imaćete priliku da saznate koliko je zapravo u kreiranju kvalitetnog sadržaja važno obratiti pažnju i na stvaranje dobre optimizacije istog, a Mia je sa nama podelila savete svima koji planiraju da uđu u svet sadržajnog marketinga, uz osvrt na to na koji način se piše kvalitetan content.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Ekskluzivno

NCR otvorio novu zgradu : 30.000 m² najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Beogradu vrednog $100 miliona

Donosimo vam ekskluzivne fotografije novog NCR tehnološkog kampusa koji je danas otvoren u prestonici, a u kojem će uskoro raditi više od 5.000 zaposlenih.

Startapi i poslovanje

Continentalovih četiri godine u Srbiji – direktor Saša Ćoringa o IT zajednici, subvencijama i daljem rastu

Prvi put od dolaska nemačkog Continentala u Novi Sad, razgovaramo o zapošljavanju i prilikama za razvoj visokostručnog kadra, proizvodima na kojima rade domaći inženjeri, kao i o daljim planovima kompanije za razvoj poslovanja u Srbiji.

Propustili ste

Karijere

Loš ‘offboarding’ može imati veoma loše posledice po kompaniju – i zato ne otpisujte bivše zaposlene

Zašto je važno imati dobro ustanovljen 'offboarding' proces kada zaposleni odlaze iz kompanije? Zato što nikada ne znate da li će u nekom trenutku odlučiti da se vrate i kakva će iskustva preneti prijateljima iz industrije.

Gaming

Život i rad Nikole Tesle i Mihajla Pupina oživljeni kroz video igre domaćih studija

Najbolji polaznici besplatnog obrazovnog programa Nordeus fondacije i letnje prakse Crater Training Centra napravili su dve igre o našim slavnim naučnicima i premijerno ih prikazali na izložbi u Muzeju nauke i tehnike.

Gaming

ITC Studio iz Niša je među pionirima razvoja VR igara u Srbiji – a do sada su izdali pet naslova na Steamu

O industriji razvoja igara često pišemo na Netokraciji, ali retko smo imali priliku da predstavimo timove koji se bave razvojem VR igara. ITC Studio iz Niša je upravo takav tim.

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Gaming

Fortuna Esports postaje regionalni predstavnik Trova za Balkan – sledi jačanje zajednice i brojni događaji

Streaming platforma za gejmere Trovo i domaći Fortuna Esports napravili su partnerstvo u sklopu kog ova domaća organizacija postaje predstavnik pomenute platforme za ceo Balkan.

Novost

Studio Kerber pokrenuo Kickstarter kampanju za razvoj svoje društvene igre – cilj je $6.000

Domaći tim koji razvija društvene igre Kerber Games pokrenuo je Kickstarter kampanju za svoju novu igru 'Final Challenge'.