Kako postaviti content marketing koji prodaje

Kako postaviti content marketing koji prodaje

Šta je content marketing? Kako se kreira sadržaj koji privlači pažnju publike? Koji sve oblici sadržajnog marketinga postoje? Odgovore na ova, ali i druga pitanja potražili smo u 66. epizodi Office Talks podkasta u kojoj nam je gostovala Mia Čomić, specijalista za ovu oblast oglašavanja.

Naša sagovornica trenutno radi kao Head of Marketing u kompaniji Zengrowth, a nakon niza radionica posvećenih native oglašavanju koje smo organizovali u saradnji sa njom, na red je došla i podkast epizoda. Sa Miom smo razgovarali detaljno o content ili sadržajnom marketingu kao ne toliko zastupljenom terminu na domaćem tržištu, pa smo upravo iz toga razloga imali ideju da detaljno približimo ovaj oblik oglašavanja.

Još kao studentkinja, Mia se zainteresovala za pisanje i čitanje što joj je umnogome pomoglo da se kasnije oblikuje u nekoga ko može da produkuje kvalitetan tekst sa dosta podataka i temeljnih činjenica za potrebe native marketinga, pa sada radi u SaaS industriji.

Ona nam je upravo govorila o tome na koji način bi trebalo da izgleda saradnja sa klijentima i kako se pripremiti kada ja reč o ovoj vrsti marketinga, kao i koliko je u ovom slučaju važno približiti koncept komunikacije klijentima. Čitav niz ovih odluka na kraju dovodi do postavljanja strategije da li treba odabrati određenog klijenta i ući u dugoročnu saradnju sa njim – jer oni moraju da razumeju da je ova vrsta oglašavanja ulaganje na “duže staze”.

Tekstovi, tačnije sadržaj, mogu biti napisani u više različitih formata, bilo putem bloga, e-book-a, različitih sajtova, medija pa čak i podkasta. Kako smo već govorili upravo o tipovima sadržaja, to je bila idealna prilika da na kratko porazgovaramo i o kanalima komunikacije nakon što jedan tekst za marketinške potrebe izađe iz produkcije, pa smo se na kratko osvrnuli na društvene mreže i njihove mane i prednosti deljenja sadržaja.

Do kraja ove epizode imaćete priliku da saznate koliko je zapravo u kreiranju kvalitetnog sadržaja važno obratiti pažnju i na stvaranje dobre optimizacije istog, a Mia je sa nama podelila savete svima koji planiraju da uđu u svet sadržajnog marketinga, uz osvrt na to na koji način se piše kvalitetan content.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

IT otkazi u Srbiji (gost Marko Vučetić)

Ove i prošle nedelje saznali smo da su pojedine IT kompanije u Srbiji krenule da smanjuju svoje timove - tehničke i netehničke pozicije.

Intervju

50 miliona pošiljaka obradio je srpski Mily Technologies – startap koji nastoji da unapredi logistiku širom sveta

Industrija logistike i dostave proizvoda i te kako ima potencijal za veći rast i razvoj zahvaljujući modernim tech rešenjima. Jedno od takvih rešenja razvija i srpski startap Mily Technologies sa čijim smo osnivačima imali priliku da razgovaramo, a koji su se vratili iz Danske i Nemačke u Srbiju da pokrenu svoj biznis.

Karijere

Studenti ETF-a najavljuju protest: Školarina za Softversko inženjerstvo povećana na 280.000 RSD

Nezadovoljni cenama školarine na nekim od najtraženijih i najskupljih smerova, studenti ETF-a pridružuju se kolegama sa arhitekture u blokadi zgrade tehničkih fakulteta.

Propustili ste

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.

Izveštaj

Posetili smo Bugatti Rimac: Zavirite kako nastaje najbrži serijski električni auto na svetu

Redakcija Netokracije imala je ove nedelje posebnu priliku da poseti fabriku kompanije Rimac Automobili u Zagrebu. U tekstu koji sledi prenosimo vam naše utiske i informacije o kompaniji koja postavlja neke nove standarde u svetu automobilizma i tehnologije.