Constellation lansira AimFox i automatizuje komunikacij na LinkedInu

Srpski Constellation lansira AimFox – sveobuhvatno rešenje za automatizaciju komunikacije na LinkedInu

AimFox je cloud-based aplikacija namenjena svima koji žele da se bave networkingom, prodajom, regrutingom ili bilo kojim procesima koji podrazumevaju 'jedan na jedan' komunikaciju sa odabranom ciljnom grupom.

Iza startapa Constellation stoje Nikola Cicmil (CTO) i Aleksandar Besarović (CEO), koji se poznaju još od srednje škole ali, kako dodaje Nikola, suštinski imaju veoma različita poslovna iskustva. “Aleksandar je više bio okrenut radu u korporacijama i oblastima razvoja biznisa, dok sam ja oduvek težio istraživanju i implementaciji novih IT tehnologija”, priseća se on.

Ipak, ovaj dvojac je 2018. godine odlučio da napravi nešto svoje i primeni najbolje iz oba sveta. “Spoj naših razlika i sličnosti je imao ključnu ulogu u nastanku startapa Constellation, kao i pozicioniranju istog na globalnom SaaS tržištu”, dodaje Cicmil.

Ta kombinacija poslovnih iskustava omogućila im je da kreiraju svoj prvi veoma uspešan proizvod – Flock Social, cloud- based aplikaciju za automatizaciju interakcija i organskog rasta korisničkih Instagram naloga. Pre nekoliko dana predstavili su i beta verziju svog novog proizvoda koji je fokusiran na LinkedIn automatizaciju, o čemu ćemo detaljnije govoriti u intervjuu koji sledi.

LinkedIn automatizacija je sledeći korak za ovaj tim

“U periodu pre osnivanja Constellation-a, Instagram je važio za jednu od vodećih društvenih mreža za marketing (što se od tada i nije toliko promenilo), ali uprkos tome nisu postojala efikasna rešenja za marketing, barem ne za pojedince i male biznise. Tako je, imajući u vidu našu poslovnu prošlost, do same ideje za kreiranje ovog startapa došlo veoma spontano”, priseća se Nikola:

Umesto da najpre istraže tržište i pronađu resurse za stvaranje proizvoda, Nikola i Aleksandar odlučili su da svoju ideju potvrde na malo efikasniji način. “Počeli smo od distribucije same usluge, što nam je mnogo brže omogućilo da opipamo puls tržišta i stupimo u poslovne saradnje. Paralelno sa tim smo razvijali proizvod, što nam je dugoročno omogućilo da ga savršeno prilagodimo postojećoj potražnji”, otkriva Nikola i dodaje:

Ovakav pristup nas je, primarno, odveo u B2B model poslovanja. U momentu kada smo shvatili da smo zadovoljni trenutnom verzijom proizvoda, odlučili smo se da je vreme za promenu pravca. Rezultat ove odluke je stvaranje brenda poznatog kao Flock, naš B2C brend na koji smo veoma ponosni. Ovo je, naravno, zahtevalo da naš inhouse tim, koji je do tada bio dev-first, upotpunimo sa marketing timom. Smatram da smo tako napravili “pun krug” i evoluirali u product-oriented firmu.

Prvi proizvod ovog tima Flock Social predstavlja cloud-based aplikaciju za automatizaciju interakcija i organskog rasta korisničkih Instagram naloga, i kako podseća Nikola, ovaj tip rasta profila se generalno smatra veoma zdravim za Instagram nalog:

Naš sistem omogućava korisnicima i da sami izaberu kakvu publiku žele da privuku. Pored ovog ključnog dela sistema, naša aplikacija ima dosta pratećih funkcionalnosti i automatizacija koje služe kao način da se optimizuju i poboljšaju očekivani rezultati. Najveću vrednost u našem rešenju pronalaze mala i srednja preduzeća, odnosno SMB-evi.

Razlog iza toga je očigledan – preduzeća njihovih kapaciteta često nemaju ili dovoljno resursa, ili vremena (najčešće oba), da se posvete kvalitetnom marketingu. Svima koji se danas bave digitalnim marketingom je jasno da je izjava “content is king” prilično tačna. Naše rešenje omogućuje SMB-evima da se fokusiraju na proizvodnju i distribuciju tog sadržaja, dok je pronalaženje i interakcija sa publikom pod autopilotom.

U prethodne dve godine ovaj tim fokusirao se i na razvoj novog proizvodaAimFox i uskoro ih očekuje i zvanično predstavljanje. Govoreći o tome kako su odlučili da kreiraju novi proizvod, Nikola kaže da su kao SaaS firma jednostavno odlučili da je vreme da dosadašnje stečeno iskustvo prošire i na industriju LinkedIn automatizacije, u kojoj su prepoznali potrebu za ovim tipom rešenja. On dodaje:

Već neko vreme razvijamo sistem, predstavljen tržištu pod brendom AimFox, koji je osmišljen kao sveobuhvatno rešenje za automatizaciju komunikacije na LinkedIn-u. AimFox je cloud-based aplikacija namenjena svima koji žele da se bave networkingom, prodajom, rekrutingom ili bilo kojim procesima koji podrazumevaju “jedan na jedan” komunikaciju sa odabranom ciljnom grupom.

Sva dalja komunikacija sa novostečenim lidovima je moguća u inbox-u, koji se ponaša u stvarnom vremenu. Pored fokusa na komunikaciju, AimFox ima dosta funkcionalnosti za dodatnu optimizaciju rezultata i organizaciju lidova, čija je glavna svrha da podrže primarnu namenu sistema. AimFox smo nedavno lansirali i od 22. avgusta je zvanično u “open beta” fazi.

Constellation trenutno broji preko 30 zaposlenih, od čega je 11 programera koji rade na razvoju proizvoda.

Nikola dodaje i da, iako na tržištu postoje rešenja koja nude isti ili sličan rezultat, ona iza kojih stoji Constellation smatra unikatnim. “Nije suština samo u krajnjem rezultatu, već i čitavom iskustvu koje ide pre i posle”, objašnjava on i dodaje:

Prema našem gledištu, na trenutnom tržištu postoje dva tipa proizvoda. Prvi su izuzetno složena i neintuitivna rešenja koja su namenjena naprednim korisnicima, a drugi su zastareli alati koji se više ne razvijaju. Mi možemo da pružimo nešto aktuelno i potrebno našoj ciljnoj grupi.

Pristup tržištu kakav imamo nam je omogućio da se uspešno pozicioniramo u industriji automatizacije. Svaka odluka koju donesemo, bila razvojne ili marketinške prirode, se donosi radi dobrobiti samog proizvoda koji nudimo, što utiče pozitivno na celokupno iskustvo naših korisnika.

Constellation u septembru organizuje online cyber security takmičenje ‘Constel CTF’

Constellation trenutno broji preko 30 zaposlenih, od čega je 11 programera koji rade na razvoju proizvoda. Pored njih, Nikola nam otkriva i da imaju i in-house marketing tim i tim za korisničku podršku:

Od samog početka smo veoma konzervativni kada je u pitanju širenje timova i smatramo da to nije nešto što treba da se radi na silu. Do sada se pokazalo da je “sporije – brže” i da je dobar onboarding novih zaposlenih izuzetno bitan.

Ove godine planiramo da proširimo naš razvojni tim sa kvalitetnim ljudima koji imaju ekspertizu u oblasti backenda i frontenda, a marketing tim traži pojačanje na polju društvenih mreža. Iako su kvalifikacije bitne, one nisu presudne. Možda zvuči čudno, ali nama je najbitniji filter kakav je neko kao čovek, a sve ostalo može da se nauči. Tako će biti i sada.

Pored širenja, ovaj tim u septembru očekuje i organizacija online događaja Constel CTF. “Iako smo proveli dosta vremena u razvoju naših softvera, to ne znači da smo zaboravili na regionalnu IT scenu. Originalnost i kvalitet naših tehničkih rešenja se u velikoj meri oslanjaju na konceptima “out of the box” razmišljanja i implementacije – zato smo osetili potrebu da podelimo naš entuzijazam sa ostatkom IT tržišta”, otkriva Cicmil i dodaje:

Prvog septembra ćemo ozvaničiti online događaj pod nazivom “Constel CTF” (CTF kao akronim za Capture The Flag). Glavni koncept ovog regionalnog događaja jeste takmičenje u oblasti cyber security-a. Učesnici će imati priliku da testiraju svoje znanje kroz raznovrsne zagonetke koje su originalnim narativom povezane u jedinstvenu celinu. Rezultati takmičenja će moći da se prate uživo, preko live scoreboard-a, a pobednici (prva tri mesta) će zahvaljujući svojim veštinama biti nagrađeni. Prvo mesto će dobiti vaučer za kompjuter u vrednosti do 250.000 rsd, drugo mesto bladeRF 2.0, a treće mesto Flipper Zero.

Za kraj, Nikola je dodao i da je takmičenje otvorenog tipa, te je prijava besplatna, a ujedno je pozvao i sve zainteresovane da se prijave. Takmičenje će biti zvanično objavljeno 1. septembra, a više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Kako je AI revolucija promenila IT tržište rada: Osam novih zanimanja u fokusu Fenix HR istraživanja

S ciljem da kompanijama pruži sveobuhvatniji uvid u tržište rada, kompanija Fenix HR i ove godine sprovodi istraživanje koje će im pomoći u donošenju strateških odluka o zapošljavanju i zadržavanju talenata.

Startapi i poslovanje

ICT Hub: Osmislite najbolje rešenje za inovacije u pravosuđu i osvojite vredne nagrade

ICT Hub je lansirao novi projekat 'Inovacije u Pravosuđu' koji ima za cilj da unapredi pristup pravdi za osetljive i marginalizovane grupe u Srbiji kroz razvoj inovativnih digitalnih alata.

Intervju

Trusted Advisor uz pomoć inovativnog softvera unapređuje procese regrutacije

Trusted Advisor je prva agencija u Srbiji koja nudi relokaciju inženjera iz IT-ja u Evropu i SAD i prva agencija koja se bavi ljudskim resursima na strateški način, koristeći pravu metodologiju projektnog menadžmenta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

ICT Hub: Osmislite najbolje rešenje za inovacije u pravosuđu i osvojite vredne nagrade

ICT Hub je lansirao novi projekat 'Inovacije u Pravosuđu' koji ima za cilj da unapredi pristup pravdi za osetljive i marginalizovane grupe u Srbiji kroz razvoj inovativnih digitalnih alata.

Intervju

Trusted Advisor uz pomoć inovativnog softvera unapređuje procese regrutacije

Trusted Advisor je prva agencija u Srbiji koja nudi relokaciju inženjera iz IT-ja u Evropu i SAD i prva agencija koja se bavi ljudskim resursima na strateški način, koristeći pravu metodologiju projektnog menadžmenta.

Startapi i poslovanje

Hipokratija: Izaberi lekara uz preko 6.000 recenzija pacijenata iz Srbije

Na platformi Hipokratija, pacijenti ostavljaju iskrene recenzije o medicinskim uslugama širom Srbije kako bi pomogli drugim ljudima u odabiru pravog lekara.

Office Talks Podcast

Više rada a manje povišica za programere

U novoj epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o stanju na IT tržištu koje je i dalje uzdrmano otkazima i smanjenom broju zapošljavanja stručnih kadrova.

Digitalni mediji

Social Serbia 2024: Ljudi u Srbiji se plaše AI alata i manje veruju influenserima!

Kakvo je stanje u digitalu, koje platforme koristimo, kome verujemo i šta se u navikama korisnika promenilo u poslednjih godinu dana – pitanja su na koja odgovara upravo objavljeno istraživanje Social Serbia 2024.

Karijere

Na koji ćeš faks? Poseti Metaverse sajam obrazovanja koji je okupio 128.000 studenata

Predstavljamo vam virtuelni 3D sajam obrazovanja zasnovan na Metaverse tehnologiji, koji mladima u Srbiji i regionu značajno olakšava potragu za idealnim izborom fakulteta i budućim zaposlenjem!