Američko-srpski Connect The Dots sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio $15 miliona u Series A rundi

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Američko-srpski Connect The Dots sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio $15 miliona u Series A rundi

Totalna ulaganja u Connect The Dots do sada iznose 20 miliona dolara. Sredstva će biti iskorišćenja za širenje tima u Srbiji i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Connect The Dots je platforma mrežne inteligencije koja koristi AI za mapiranje i upravljanje svim profesionalnim konekcijama stvorenim tokom nečijeg celokupnog radnog veka. Ova kompanija juče je saopštila da je obezbedila 15 miliona dolara u Series A rundi finansiranja.

Ovu rundu ulaganja predvodio je investicioni fond Norwest Venture Partners, zajedno sa već postojećim investitorima Cloud Apps Capital Partners i Velvet Sea Ventures. Totalna ulaganja u Connect The Dots do sada iznose 20 miliona dolara i biće iskorišćena za skaliranje prikaza odnosa svih ljudi i kompanija, koji su zasnovani na ponašanju korisnika, kao i za širenje kompanije – prvenstveno u Srbiji i Americi.

Connect The Dots platforma analizira celokupnu istoriju email-ova kako bi korisnicima pružila veoma detaljan uvid u to ko se sve nalazi u njihovoj mreži i kakav je njihov odnos sa njima. Korisnici mogu izabrati opciju da podele svoju listu kontakata sa bliskim kontaktima, čime pružaju neprocenljiv uvid u to ko zna koga i koliko se ko dobro poznaje sa kim.

Osnivači kompanije Connect The Dots su Noah Lehman-Haupt (Head of Product), Ian Swinson (Head of Design), Luka Trikić (Head of Engineering) i Drew Sechrist (CEO). Tim je formiran u San Francisku u februaru 2019. godine i do sada je u potpunosti operisao u stealth mode-u. Inicijalna investicija od 5 miliona dolara iskorišćena je za razvoj prototipa aplikacije, validaciju proizvoda sa ranim korisnicima i formiranje core timova.

S leva na desno: Drew Sechrist, Luka Trikić, Ian Swinson i Noah Lehman-Haupt. Connect The Dots nastao je sredinom 2019. godine u San Francisku.

Ekskluzivno za Netokraciju, Drew Sechrist je izjavio:

Za prodajne timove, mrežna inteligencija koju naša platforma nudi je transformativna Prodaja je postala dug i mukotrpan posao. Umesto da prodajni timovi igraju lutriju zvanu “cold outreach”, kroz našu platformu mogu momentalno da pronađu prave prilike za prodaju koje su zasnovane na postojećim poznanstvima. Ova runda finansiranja će omogućiti da 2022. godina bude godina eksponencijalnog rasta i uzbuđeni smo što imamo podršku od investitora koji razumeju našu viziju i koji nam mogu pomoći da je ostvarimo.”

Kako se navodi u saopštenju ove kompanije, tim je prvenstveno formiran u San Francisku, međutim spontano je krenuo da raste i u Beogradu i ubrzo je broj zaposlenih u Beogradu prerastao broj zaposlenih u San Francisku. U julu 2019. godine je otvorena kancelarija u Beogradu. Od tada se brzi rast nastavio u Beogradu u svim sferama poslovanja – od razvoja aplikacije i AI, prodaje, labeliranja i korekcije podataka, korisničkog servisa, onboarding-a korisnika, dizajna i produkt menadžmenta.

Akcije kompanije za sve – od direktora do spremačice

Luka Trikić, Head of Engineering i jedan od suosnivača ovog startapa, izjavio je:

Politika firme je da uvek prvo tražimo talente u Srbiji, a samo u slučaju da ne možemo da pronađemo odgovarajući kadar u Srbiji – tek onda tražimo kadrove u Americi. Srbija ima puno izuzetnih talenata koji uz dobar menadžment može biti vanserijski efektivan.

Koliko smo do sada bili uspešni u pronalaženju talenata u Srbiji pokazuje i činjenica da nam je skoro 90% zaposlenih u Beogradskoj kancelariji, a o tome koliko smo bili efektivni najbolje govori ova runda finansiranja. Ovo je jedno veliko priznanje za veliki trud uložen od strane celog tima u proteklih 30 meseci, a tim povodom ćemo organizovati i veliku proslavu 18. decembra u Beogradu u Promenadi.

Iz kompanije Connect The Dots zaključuju da imaju jedinstvenu politiku vođenja organizacije gde svi zaposleni uz kompetitivne plate i beneficije imaju i opciju za kupovinu akcija kompanije. Trikić je dodao:

Naša filozofija je vrlo jedinstvena na regionalnom tržištu. Tražimo najbolje od najboljih u svim sferama poslovanja i dajemo zaposlenima veliku slobodu da samostalno rešavaju probleme. Kompanija očekuje dosta od zaposlenih, ali za uzvrat daje i veliku nagradu. Uz veoma kompetitivnu zaradu i benefite, zaposlenima nudimo i velikodušne pakete akcija. Smatramo da svi treba da ubiraju plodove od uspeha kompanije i zato svi imaju udeo u firmi – od direktora, do spremačice.

“Kod nas ne postoji fiksno radno vreme, niti bilo kakav vid mikromenadžmenta zaposlenih. Svi zaposleni imaju jasne i unapred određene ciljeve i metrike po kojima će biti ocenjivan njihov rad i uspeh”, dodaje Trikić i zaključuje da su zahtevi jasno postavljeni i definisani:

Naši zaposleni imaju jasnu putanju do unapređenja, povišica i dodatnih paketa akcija, a uz sve to i priliku da u potpunosti prikažu svoje veštine u rešavanju poprilično zahtevnih problema. Uspeh kompanije se meri i nivoom sreće i zadovoljstva svih zaposlenih.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.