Američko-srpski Connect The Dots sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio $15 miliona u Series A rundi

Američko-srpski Connect The Dots sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio $15 miliona u Series A rundi

Totalna ulaganja u Connect The Dots do sada iznose 20 miliona dolara. Sredstva će biti iskorišćenja za širenje tima u Srbiji i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Connect The Dots je platforma mrežne inteligencije koja koristi AI za mapiranje i upravljanje svim profesionalnim konekcijama stvorenim tokom nečijeg celokupnog radnog veka. Ova kompanija juče je saopštila da je obezbedila 15 miliona dolara u Series A rundi finansiranja.

Ovu rundu ulaganja predvodio je investicioni fond Norwest Venture Partners, zajedno sa već postojećim investitorima Cloud Apps Capital Partners i Velvet Sea Ventures. Totalna ulaganja u Connect The Dots do sada iznose 20 miliona dolara i biće iskorišćena za skaliranje prikaza odnosa svih ljudi i kompanija, koji su zasnovani na ponašanju korisnika, kao i za širenje kompanije – prvenstveno u Srbiji i Americi.

Connect The Dots platforma analizira celokupnu istoriju email-ova kako bi korisnicima pružila veoma detaljan uvid u to ko se sve nalazi u njihovoj mreži i kakav je njihov odnos sa njima. Korisnici mogu izabrati opciju da podele svoju listu kontakata sa bliskim kontaktima, čime pružaju neprocenljiv uvid u to ko zna koga i koliko se ko dobro poznaje sa kim.

Osnivači kompanije Connect The Dots su Noah Lehman-Haupt (Head of Product), Ian Swinson (Head of Design), Luka Trikić (Head of Engineering) i Drew Sechrist (CEO). Tim je formiran u San Francisku u februaru 2019. godine i do sada je u potpunosti operisao u stealth mode-u. Inicijalna investicija od 5 miliona dolara iskorišćena je za razvoj prototipa aplikacije, validaciju proizvoda sa ranim korisnicima i formiranje core timova.

S leva na desno: Drew Sechrist, Luka Trikić, Ian Swinson i Noah Lehman-Haupt. Connect The Dots nastao je sredinom 2019. godine u San Francisku.

Ekskluzivno za Netokraciju, Drew Sechrist je izjavio:

Za prodajne timove, mrežna inteligencija koju naša platforma nudi je transformativna Prodaja je postala dug i mukotrpan posao. Umesto da prodajni timovi igraju lutriju zvanu “cold outreach”, kroz našu platformu mogu momentalno da pronađu prave prilike za prodaju koje su zasnovane na postojećim poznanstvima. Ova runda finansiranja će omogućiti da 2022. godina bude godina eksponencijalnog rasta i uzbuđeni smo što imamo podršku od investitora koji razumeju našu viziju i koji nam mogu pomoći da je ostvarimo.”

Kako se navodi u saopštenju ove kompanije, tim je prvenstveno formiran u San Francisku, međutim spontano je krenuo da raste i u Beogradu i ubrzo je broj zaposlenih u Beogradu prerastao broj zaposlenih u San Francisku. U julu 2019. godine je otvorena kancelarija u Beogradu. Od tada se brzi rast nastavio u Beogradu u svim sferama poslovanja – od razvoja aplikacije i AI, prodaje, labeliranja i korekcije podataka, korisničkog servisa, onboarding-a korisnika, dizajna i produkt menadžmenta.

Akcije kompanije za sve – od direktora do spremačice

Luka Trikić, Head of Engineering i jedan od suosnivača ovog startapa, izjavio je:

Politika firme je da uvek prvo tražimo talente u Srbiji, a samo u slučaju da ne možemo da pronađemo odgovarajući kadar u Srbiji – tek onda tražimo kadrove u Americi. Srbija ima puno izuzetnih talenata koji uz dobar menadžment može biti vanserijski efektivan.

Koliko smo do sada bili uspešni u pronalaženju talenata u Srbiji pokazuje i činjenica da nam je skoro 90% zaposlenih u Beogradskoj kancelariji, a o tome koliko smo bili efektivni najbolje govori ova runda finansiranja. Ovo je jedno veliko priznanje za veliki trud uložen od strane celog tima u proteklih 30 meseci, a tim povodom ćemo organizovati i veliku proslavu 18. decembra u Beogradu u Promenadi.

Iz kompanije Connect The Dots zaključuju da imaju jedinstvenu politiku vođenja organizacije gde svi zaposleni uz kompetitivne plate i beneficije imaju i opciju za kupovinu akcija kompanije. Trikić je dodao:

Naša filozofija je vrlo jedinstvena na regionalnom tržištu. Tražimo najbolje od najboljih u svim sferama poslovanja i dajemo zaposlenima veliku slobodu da samostalno rešavaju probleme. Kompanija očekuje dosta od zaposlenih, ali za uzvrat daje i veliku nagradu. Uz veoma kompetitivnu zaradu i benefite, zaposlenima nudimo i velikodušne pakete akcija. Smatramo da svi treba da ubiraju plodove od uspeha kompanije i zato svi imaju udeo u firmi – od direktora, do spremačice.

“Kod nas ne postoji fiksno radno vreme, niti bilo kakav vid mikromenadžmenta zaposlenih. Svi zaposleni imaju jasne i unapred određene ciljeve i metrike po kojima će biti ocenjivan njihov rad i uspeh”, dodaje Trikić i zaključuje da su zahtevi jasno postavljeni i definisani:

Naši zaposleni imaju jasnu putanju do unapređenja, povišica i dodatnih paketa akcija, a uz sve to i priliku da u potpunosti prikažu svoje veštine u rešavanju poprilično zahtevnih problema. Uspeh kompanije se meri i nivoom sreće i zadovoljstva svih zaposlenih.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Sponzorisano

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.