Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Rundu finansiraja predvodio je SMOK Ventures, zajedno sa Underline Ventures, Credo, Fiedler, Forthech, Startup Wise Guys, V7 Capital i angel investitorkom Ksenijom Muntean. Finansiranje će se iskoristiti za unapređenje Collabwriting for Teams, implementaciju novih AI funkcionalnosti, proširenje tima i rast korisničke baze.

Osnovan u decembru 2021. godine od strane Sandre Iđoški i Ivana Ralića, Collabwriting je startap sa sedištem u Beogradu, čija je glavna misija unapređenje procesa online istraživanja direktno na web-u, kao i kolaboracije koja se odvija oko njega.

Tokom testiranja i marketinga proizvoda, Ivan i Sandra uočili su da Collabwriting ima potencijal koji prevazilazi jednostavno prikupljanje informacija. Zbog toga je počeo da privlači korisnike iz raznolikih profesija, kao što su pravo, konsalting i istraživanje i razvoj.

Collabwriting trenutno ima više od 1.700 aktivnih korisnika nedeljno, a uskoro se očekuje lansiranje nove verzije za timove. Podsećanja radi, prošlu godinu obeležilo je njihovo učešće na konferenciji “How to Web”, gde su osvojili glavnu nagradu u vidu investicije od 880.000 evra. Sandra posebno ističe taj poduhvat komentarišući ga na sledeći način:

Učešće na konferenciji “How to Web” prošle godine bilo je fantastično iskustvo. Otišli smo sa željom da pokrenemo put prikupljanja sredstava, a usput smo se spojili sa zajednicom predanih investitora spremnih da nam pomognu u rastu i skaliranju.

Najzad, Ivan objašnjava da, dok je ekosistem preplavljen rešenjima zasnovanim na generativnoj veštačkoj inteligenciji koja mogu samo da rezimiraju ono što već postoji, Collabwriting se fokusira na to da omogući svojim korisnicima da transformišu informacije do kojih su došli u jedinstvene ideje i da im tako daju prednost.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.