Beogradski CityExpert osigurao €700.000 od SC Ventures fonda

Beogradski CityExpert osigurao €700.000 od SC Ventures fonda za proširenje kompanije

Investicioni fond South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund - ENIF) investirao je u beogradski startap 'CityExpert', koji uspešno uvodi tehnološke inovacije na tržištu nekretnina koje su direktno pogodovale krajnjim korisnicima. Tako će prva runda ulaganja iznositi 700.000 evra, koja će ovoj mladoj kompaniji služiti za brži napredak i proširenje.

city-expert

Naime, kako je ubrzano dobijala podršku javnosti, kompanija je nastavila da se razvija, te je privukla pažnju Investicionog fonda u Srbiji “South Central Ventures”, koji investira 40 miliona evra u tehnološke kompanije na Balkanu. S obzirom na to da su prepoznali potencijal kompanije “CityExpert” i njen novi pristup u industriji koja stagnira, South Central Ventures investirao je 700.000 evra u rast i razvoj ove kompanije.

Sa druge strane, sama investicija će obezbediti i uvođenje naprednijih tehnoloških karakteristika koje će dodatno ići u korist klijenata, a povodom ove velike i veoma značajne investicije, oglasio se i Igor Jović, suosnivač CityExperta, koji je tom prilikom rekao nešto više o ovoj mladoj beogradskoj kompaniji kao i planovima za budućnost:

Kompanija je počela kao startap i još uvek jeste u toj kategoriji, bez obzira na veliki poslovni uspeh koji je postigla za manje od dve godine poslovanja. Naš fokus je na razvoju novih tehnologija, koje će olakšati svima proces izdavanja ili kupovine nekretnina kao i na širenju poslovanja na druge svetske metropole.

Prvobitno smo kao osnivači imali viziju da ćemo se sami razvijati i finansirati dalju ekspanziju iz prihoda kompanije. Međutim, kako smo za kratko vreme postigli velike rezultate postali smo zanimljivi investitorima. Brži napredak i proširenje kompanije su deo naše vizije i zahvalni smo na mogućnosti da sarađujemo sa fondom South Central Ventures na putu ka ostvarivanju naše globalne vizije.

Poverenje korisnika kao motiv za pomeranje granica

Kada je reč o kratkoj istoriji ovog startapa, bitno je istaći da je CityExpert osnovan 2015. godine od strane šestorice mladih stručnjaka: Igora Jovića, Milana Todorovića, Stefana Stojanovića, Borisa Prpića, Darka Lukovića i Darka Krsmanovića, koji su uspeli da dostignu brojku od 35.000 lojalnih klijenata i 900.000 korisnika web sajta za manje od godinu dana. Upravo ovo poverenje koje su im vlasnici nekretnina ukazali kao i zadovoljstvo klijenata – motivišu ovaj tim da se još više posveti svom poslu, da opravda ukazano poverenje, kao i da nastavi da pomera granice na tržištu nekretnina.

Ostavi komentar

 1. Mladomir

  Mladomir

  13. 6. 2016. u 12:18 Odgovori

  Svaka čast mladim ljudima koji su uspeli da dobro naplate svoje znanje. Prepoznali su šansu a ko šansu prepozna shvatiće suštinu biznisa: “Znati nešto što drugi ne znaju.”

 2. Jovan Jovetić

  Jovan Jovetić

  13. 6. 2016. u 15:50 Odgovori

  Još jedan od plaćenih tekstova koji obmanjuje javnost. Ko je DO SADA uložio stitine hilada evra u ovu grupu ljudi da bi mogli da zapljusnu internet hiljadama oglasa. Ne rade u skladu sa Zakonom o posredovanju, nemaju licencirane agente, prepuštaju klijente same sebi a direktno ugrožavaju hiljade radnih mesta. Protv njih se redovno podnose prijave tržišnoj inspekciji ali su pod nečijom zaštitom.

  • Marko Mudrinić

   Marko Mudrinić

   13. 6. 2016. u 15:55 Odgovori

   Zdravo Jovane,

   U skladu sa pravilnikom korišćenja i oglašavanja na Netokraciji, kao urednik ovog izganja, mogu ti sa sigurnošću potvrditi da vest nije plaćena i da kao takva ne obmanjuje javnost. Informacije u tekstu odnose se na investiciju koju je ovaj startap podigao.

   Ukoliko imaš bilo kakva druga saznanja vezana za rad, pozivam te da nam se javiš, a mi ćemo detaljno pregledati svaku informaciju.

   Urednik Netokracije u Srbiji,
   Marko Mudrinić.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Karijere

Platforme za zapošljavanje otkrivaju trendove u IT-ju: Ko su najtraženiji kadrovi i tehnologije?

Otkrivamo kako u ovom trenutku u Srbiji izgleda presek stanja na IT tržištu po pitanju zapošljavanja.

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Propustili ste

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Karijere

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Delivery direktor?

Nikola Đorđević iz kompanije Levi9 deli svoja razmišljanja.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.