Beogradski CityExpert osigurao €700.000 od SC Ventures fonda

Beogradski CityExpert osigurao €700.000 od SC Ventures fonda za proširenje kompanije

Investicioni fond South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund - ENIF) investirao je u beogradski startap 'CityExpert', koji uspešno uvodi tehnološke inovacije na tržištu nekretnina koje su direktno pogodovale krajnjim korisnicima. Tako će prva runda ulaganja iznositi 700.000 evra, koja će ovoj mladoj kompaniji služiti za brži napredak i proširenje.

city-expert

Naime, kako je ubrzano dobijala podršku javnosti, kompanija je nastavila da se razvija, te je privukla pažnju Investicionog fonda u Srbiji “South Central Ventures”, koji investira 40 miliona evra u tehnološke kompanije na Balkanu. S obzirom na to da su prepoznali potencijal kompanije “CityExpert” i njen novi pristup u industriji koja stagnira, South Central Ventures investirao je 700.000 evra u rast i razvoj ove kompanije.

Sa druge strane, sama investicija će obezbediti i uvođenje naprednijih tehnoloških karakteristika koje će dodatno ići u korist klijenata, a povodom ove velike i veoma značajne investicije, oglasio se i Igor Jović, suosnivač CityExperta, koji je tom prilikom rekao nešto više o ovoj mladoj beogradskoj kompaniji kao i planovima za budućnost:

Kompanija je počela kao startap i još uvek jeste u toj kategoriji, bez obzira na veliki poslovni uspeh koji je postigla za manje od dve godine poslovanja. Naš fokus je na razvoju novih tehnologija, koje će olakšati svima proces izdavanja ili kupovine nekretnina kao i na širenju poslovanja na druge svetske metropole.

Prvobitno smo kao osnivači imali viziju da ćemo se sami razvijati i finansirati dalju ekspanziju iz prihoda kompanije. Međutim, kako smo za kratko vreme postigli velike rezultate postali smo zanimljivi investitorima. Brži napredak i proširenje kompanije su deo naše vizije i zahvalni smo na mogućnosti da sarađujemo sa fondom South Central Ventures na putu ka ostvarivanju naše globalne vizije.

Poverenje korisnika kao motiv za pomeranje granica

Kada je reč o kratkoj istoriji ovog startapa, bitno je istaći da je CityExpert osnovan 2015. godine od strane šestorice mladih stručnjaka: Igora Jovića, Milana Todorovića, Stefana Stojanovića, Borisa Prpića, Darka Lukovića i Darka Krsmanovića, koji su uspeli da dostignu brojku od 35.000 lojalnih klijenata i 900.000 korisnika web sajta za manje od godinu dana. Upravo ovo poverenje koje su im vlasnici nekretnina ukazali kao i zadovoljstvo klijenata – motivišu ovaj tim da se još više posveti svom poslu, da opravda ukazano poverenje, kao i da nastavi da pomera granice na tržištu nekretnina.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.

Tehnologija

YugoGPT dostupan je open-source sa 7 milijardi parametara za srpski, hrvatski i bosanski jezik

Aleksa Gordić, tvorac najvećeg jezičkog modela za južnoslovenske jezike, lansirao je Runa AI platformu koja nudi API pristup ka svim LLM-ovima koje je razvio i open-source-ovao YugoGPT. U intervjuu za Netokraciju, Aleksa govori zašto je to bitno za razvoj domaćeg AI ekosistema.

Društvene mreže

TikTok pod lupom Evropske komisije: Aplikacija dizajnirana da izazove zavisnost!

Evropska unija je pokrenula istragu u TikTok-u kako bi utvrdila da li je platforma prekršila Zakon o digitalnim uslugama (DSA).