Beogradski CityExpert osigurao €700.000 od SC Ventures fonda

Beogradski CityExpert osigurao €700.000 od SC Ventures fonda za proširenje kompanije

Investicioni fond South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund - ENIF) investirao je u beogradski startap 'CityExpert', koji uspešno uvodi tehnološke inovacije na tržištu nekretnina koje su direktno pogodovale krajnjim korisnicima. Tako će prva runda ulaganja iznositi 700.000 evra, koja će ovoj mladoj kompaniji služiti za brži napredak i proširenje.

city-expert

Naime, kako je ubrzano dobijala podršku javnosti, kompanija je nastavila da se razvija, te je privukla pažnju Investicionog fonda u Srbiji “South Central Ventures”, koji investira 40 miliona evra u tehnološke kompanije na Balkanu. S obzirom na to da su prepoznali potencijal kompanije “CityExpert” i njen novi pristup u industriji koja stagnira, South Central Ventures investirao je 700.000 evra u rast i razvoj ove kompanije.

Sa druge strane, sama investicija će obezbediti i uvođenje naprednijih tehnoloških karakteristika koje će dodatno ići u korist klijenata, a povodom ove velike i veoma značajne investicije, oglasio se i Igor Jović, suosnivač CityExperta, koji je tom prilikom rekao nešto više o ovoj mladoj beogradskoj kompaniji kao i planovima za budućnost:

Kompanija je počela kao startap i još uvek jeste u toj kategoriji, bez obzira na veliki poslovni uspeh koji je postigla za manje od dve godine poslovanja. Naš fokus je na razvoju novih tehnologija, koje će olakšati svima proces izdavanja ili kupovine nekretnina kao i na širenju poslovanja na druge svetske metropole.

Prvobitno smo kao osnivači imali viziju da ćemo se sami razvijati i finansirati dalju ekspanziju iz prihoda kompanije. Međutim, kako smo za kratko vreme postigli velike rezultate postali smo zanimljivi investitorima. Brži napredak i proširenje kompanije su deo naše vizije i zahvalni smo na mogućnosti da sarađujemo sa fondom South Central Ventures na putu ka ostvarivanju naše globalne vizije.

Poverenje korisnika kao motiv za pomeranje granica

Kada je reč o kratkoj istoriji ovog startapa, bitno je istaći da je CityExpert osnovan 2015. godine od strane šestorice mladih stručnjaka: Igora Jovića, Milana Todorovića, Stefana Stojanovića, Borisa Prpića, Darka Lukovića i Darka Krsmanovića, koji su uspeli da dostignu brojku od 35.000 lojalnih klijenata i 900.000 korisnika web sajta za manje od godinu dana. Upravo ovo poverenje koje su im vlasnici nekretnina ukazali kao i zadovoljstvo klijenata – motivišu ovaj tim da se još više posveti svom poslu, da opravda ukazano poverenje, kao i da nastavi da pomera granice na tržištu nekretnina.

Ostavi komentar

 1. Mladomir

  Mladomir

  13. 6. 2016. u 12:18 Odgovori

  Svaka čast mladim ljudima koji su uspeli da dobro naplate svoje znanje. Prepoznali su šansu a ko šansu prepozna shvatiće suštinu biznisa: “Znati nešto što drugi ne znaju.”

 2. Jovan Jovetić

  Jovan Jovetić

  13. 6. 2016. u 15:50 Odgovori

  Još jedan od plaćenih tekstova koji obmanjuje javnost. Ko je DO SADA uložio stitine hilada evra u ovu grupu ljudi da bi mogli da zapljusnu internet hiljadama oglasa. Ne rade u skladu sa Zakonom o posredovanju, nemaju licencirane agente, prepuštaju klijente same sebi a direktno ugrožavaju hiljade radnih mesta. Protv njih se redovno podnose prijave tržišnoj inspekciji ali su pod nečijom zaštitom.

  • Marko Mudrinić

   Marko Mudrinić

   13. 6. 2016. u 15:55 Odgovori

   Zdravo Jovane,

   U skladu sa pravilnikom korišćenja i oglašavanja na Netokraciji, kao urednik ovog izganja, mogu ti sa sigurnošću potvrditi da vest nije plaćena i da kao takva ne obmanjuje javnost. Informacije u tekstu odnose se na investiciju koju je ovaj startap podigao.

   Ukoliko imaš bilo kakva druga saznanja vezana za rad, pozivam te da nam se javiš, a mi ćemo detaljno pregledati svaku informaciju.

   Urednik Netokracije u Srbiji,
   Marko Mudrinić.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Propustili ste

E-commerce

Lansiran ecommerce4all – nova platforma za podršku razvoja e-trgovine

Mnogi poslovni podaci i informacije vezane za poslovanja e-trgovine od danas su zvanično dostupni na prvoj regionalnoj platformi za e-trgovinu pod nazivom 'E-commerce for all – ecommerce4all.eu' koja je već sada dostupna u Srbiji.

Intervju

Kako su srednja škola i prvi iPhone usmerili Vladimira ka karijeri ‘mobile software’ arhitekte

Dolazak u IT industriju može da krene iz više životnih pravaca. Međutim, kada se još u školskom periodu interesujete za računare i rad na njima, velika je verovatnoća da će buduća karijera biti vezana za tehnologiju. Svoju priču u dolazak u svet IT-ja i kompaniju Levi9, otkriva nam Vladimir Pavlović koji je Mobile Software arhitekta.

Startapi i poslovanje

Britanski Paysend najavio otvaranje kancelarije u Beogradu nakon $125 miliona investicije

Još jedna inostrana kompanija koja je prepoznala domaći tehnološki talenat.

Office Talks Podcast

Šta traže ruske IT firme u Beogradu?

Tri meseca od početka sukoba u Ukrajini vidimo veliki broj IT firmi i programera koji su odabrali upravo Beograd za svoju novu bazu. Kako ove promene na tržištu utiču na lokalni kadar i da li dolazi do skoka cene programera? O ovim temama razgovaramo u 96. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije – širi se na Evropu i SAD

Strong Network, srpsko-švajcarski startap dobio je investiciju vrednu 5,1 miliona evra kako bi ubrzao svoje širenje na teritorije Evrope i SAD-a. Rundu investiranja predvodio je OpenOcean zajedno sa Wingman Ventures fondom.

Startapi i poslovanje

Decentralizovane autonomne organizacije (DAO) – izazovi i perspektive

Džon Lenon je u pesmi 'Power to the people' sumirao koncept slobode i omogućavanja građanima da odlučuju o političkim i društvenim prilikama. Ove ideje stare su koliko i prve teorije o uređenju društva.