Chrome mobilne notifikacije od danas i za Facebook

Chrome mobilne notifikacije od danas i za Facebook

Nakon što je Google ažurirao desktop i Android verziju Chrome browser-a, pop-up notifikacije podržali su eBay, Pinterest i Vice, a sada se toj listi pridružio i Facebook. Korisnici ovog pretraživača koji ne koriste nativnu Facebook aplikaciju, od sada sve novosti mogu biti direktno iz Chrome-a.

Chrome-notifikacije
Lepa vest za sve koji žive u mestima sa slabim protokom Internet podataka.

Kako prenosi The Verge, na sinoćnoj @Scale konferenciji Google je predstavivši pomenute notifikacije, zapravo pomogao onim korisnicima koji Facebook koriste putem mobilnog web prikaza. Oni će u podešavanjima sada moći da odobre pristizanje obaveštenja kako bi pravovremeno bili informisani o dešavanjima na poznatoj društvenoj mreži.

Sa druge strane, Nate Schloss, inače softverski inženjer u Facebooku, istakao je da nova opcija obezbeđuje korisnicima isto iskustvo prilikom korišćenja društvenih mreža, te je to jedan od napora za koje se i sama kompanija zalaže. Nate je pored toga dodao da je i cilj pružiti ljudima sve funkcionalnosti koje nudi i nativna Facebook aplikacija za pametne telefone.

Opera’ i dalje dominantna

Pomenuta opcija svakako će biti od koristi u onim delovima sveta sa slabijim protokom podataka (koje su na spisku Internet.org udruženja), te je namenjena zemljama u razvoju i njihovm stanovnicima koji uglavnom, umesto aplikacije – koriste Facebook preko mobilnog sajta.

Poređenja radi sa drugm browser-ima, Chrome nije prvi koji podržava web notifikacije, već je pre njega ovu opciju omogućila Opera (još u avgustu), dok bi Firefox mogao da im se priključi već u novembru mesecu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

Dušan i David prave društvene igre, a njihov studio Kerber Games napada tržište vredno skoro 20$ milijardi

Iako kultura igranja društvenih igara u Srbiji nije toliko velika, to bi vremenom moglo da se promeni zahvaljujući talentovanim timovima poput onog koji čini Kerber - 'board games' dizajn studio.

Startapi i poslovanje

Uvođenjem udela u vlasništvu kompanije povećavaju svoju konkurentnost – a motivacija zaposlenih se drastično uvećava

Prema podacima do kojih je došao Joberty, manje od 3% kompanija koje posluju na domaćem tržištu ima opciju da svojim zaposlenima omogući udeo u vlasništvu firme a ta opcija, kako kažu naši sagovornici, može napraviti veliku razliku.

Intervju

Milan Starčević je prvi inženjer iz Srbije koji je postao partner u kompaniji Zühlke

Nakon skoro osam godina provedenih u kompaniji Zühlke, Milan Starčević postao je partner. U nastavku teksta razgovaramo o njegovom karijernom putu koji je doveo do nove pozicije.

Propustili ste

Kultura 2.0

AliExpress paketi u Srbiju stižu sa većim zakašnjenjem – uticaj pandemije i dalje traje

Enigma zvana AliExpress i dalje traje, a mi proveravamo šta se trenutno dešava sa paketima i cenom shipping-a za Srbiju.

Startapi i poslovanje

Kredium.rs klijentima pomaže da lakše dobiju stambeni kredit uz pomoć personalizovanih bankarskih ponuda

Potraga za stanovima i kreditima često ume da bude težak, naporan i dug proces. Ipak, digitalizacijom i novim alatima koji su nam dostupni online, sve ovo može da izgleda znatno jednostavnije. Rešenje ima i startap iz Srbije - Kredium.rs.

Startapi i poslovanje

Srpski Tenderly osigurao investiciju od $15.3M u okviru A runde, sledi izgradnja Ethereum platforme za developere

Glavni cilj Tenderly startapa je da poboljša način rada Ethereum programera i ubrza prihvatanje blockchain tehnologije.

Office Talks Podcast

Internet zajednica za 70.000 ljubitelja fudbala

Tema 57. epizode Office Talks podcasta bila je online klađenje ali i izgradnja internet zajednice ljubitelja fudbala i sporta kroz zanimljiv i kvalitetan sadržaj. O svemu tome smo razgovarali sa našim gostom Vladimirom Kečkešom, osnivačem popularnih Instagram stranica Burazzers.net i Engleski fudbal.

Karijere

HelloWorld ponovo organizuje istraživanje domaće tehnološke scene: IT-jevci, popunite anketu!

Sajt za IT zapošljavanje HelloWorld.rs trenutno sprovodi još jedno veliko istraživanje domaće IT scene.