Hoće li nas ikada zameniti ChatGPT?

Hoće li nas ikada zameniti ChatGPT?

Nema sumnje da je prethodnih par meseci tehnološki svet u potpunosti obeležen u znaku ChatGPT alata. Ovaj napredni AI sistem i njegova upotreba u realnom svetu digitalnih profesija, bili su tema 129. epizode Office Talks podkasta.

vGotovo smo sigurni da ste, ako iole volite tehnologiju, do sada isprobali bar deo benefita koje donosi napredni AI alat kompanije OpenAI, ChatGPT. Čini se da sofisticirana veštačka inteligencija sigurno ulazi u našu svakodnevicu, što je nekada bilo gotovo i nezamislivo. Jednostavno, od chatbotova smo samo očekivali osnovne informacije, međutim, pomenuti alat je svet za sebe.

Zato smo ovu epizodu iskoristili da analiziramo koje su to mogućnosti ChatGPT alata, da li on zapravo ima moć mišljenja i da li uopšte može da zameni čoveka – ili je to samo neopravdani strah mnogih zaposlenih iz digitalne, kreativne i IT industrije. Kako se i sami bavimo kreiranjem sadržaja, pričali smo o tome kako i da li pomenuti alat može da iz korena promeni način na koji danas kreiramo content ili će na početku biti samo desna ruka mnogih zaposlenih.

S obzirom na to da je ovde reč o upotrebi jezika, potrudili smo se da vam približimo važnost NLU/NLP modela za srpski jezik koji su i te kako važni kako bi i na maternjem jeziku što preciznije mogli da koristimo digitalne alate. Štaviše, nezaobilazno je bilo govoriti kako tačno ChatGPT funkcioniše za određene zadatke i koja je uloga Microsofta koji je u OpenAI uložio ogroman novac a koji planira da pomenuti alat iskoristi za svoje servise i aplikacije.

Ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte šta bi mogla da donese nova verzija svetski popularnog asistenta i koji su naši zaključci u vezi upotrebe istog u narednom periodu. Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.