Prijavite svoj IoT startap na challengeUP!

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Prijavite svoj IoT startap na challengeUP i osigurajte podršku Intela, Cisca i hub:rauma

Radiš na zanimljivom ‘Internet of Things’ startapu koji svoju tehnologiju želi da primeni u realnom svetu? Kompanije Intel, Cisco i Deutsche Telekom pokrenule su novi program koji ima za cilj da edukuje i osposobi IoT startape, te ih spremi za komercijalizaciju i nastup na velikim tržištima. Požuri, prijave su otvorene do 25. maja!

challengeup

Internet of Things danas predstavlja budućnost Interneta, ali i fokus mnogobrojnih kompanija. Intel i Cisco među prvima su prihvatili IoT kao trend koji oblikuje njihovo buduće poslovanje, a sa ciljem pružanja podrške mladim startapima koji rade na zanimljivim tehnologijama i hardverskim proizvodima, pomenute korporacije udružile su se sa akceleratorom Deutsche Telekom-a, hub:raum, kako bi kreirale jedinstveni program.

Pod imenom challengeUp, takmičenje nastoji da okupi najbolje i najinovativnije IoT startape na području Centralne i Istočne Evrope, te im pruži mogućnost za petodnevnu, intenzivnu obuku u Krakowu sa profesionalcima i mentorima – kako bi dodatno usavršili svoje proizvode.

Dvanaestoro najboljih proći će u sledeći krug gde ih čeka obuka u trajanju od četiri meseca u prostorijama hub:raum-a u Krakowu, dok je finalni događaj pod nazivom challengeUp Summit zakazan za novembar kada će timovi predstaviti svoje proizvode i tehnologiju investitorima, preduzetnicima, direktorima velikih korporacija i predstavnicima medija.

Sa sdas
Intel, Cisco i Deutsche Telekom žele da pomognu razvoj vašeg IoT startapa!

U razgovoru za Netokraciju, Luka Sučić, evanđelista hub:raum akceleratora u Krakowu, izjavio je:

Cilj programa jeste pogurati što bržu adopciju i kreiranje Internet of Things startapa na području Centralne i Istočne evrope čija se rešenja mogu primeniti u realnom svetu. Želja nam je da nakon ovog programa nastene niz timova koji će svojim projektima pokazati kako treba raditi, lansirati i prodavati IoT stvarčicu ili tehnologiju.

Ono što Intel, Cisco i Deutsche Telekom nude jesu udruženi resursi – znanje, tehnologija, istraživanje i mentorisanje, budući da svi skupa iskreno verujemo da će IoT iz korena promeniti način na koji živimo i radimo. U pitanju je trend koji potencijalno ima mogućnost gurnuti čovenastvo jedan veliki korak napred.

Startapi, požurite – prijave otvorene do 25. maja!

Sučić je istakao da se za challengeUp mogu prijaviti early stage i drugi startapi koji u fokusu imaju da poboljšaju i olakšaju ljudske živote na duge staze, a idealno je ukoliko su već pronašli neku staru industriju koja je zrela za distruption, promene i ogromno povećanje produktivnosti zahvaljujući njihovom rešenju – poput stočarstva, poljoprivrede, teške industrije.

Više informacija o challengeUp takmičenju možete pronači na zvaničnom sajtu, ali i prijaviti vaš projekat. Požurite, prijave se zatvaraju 25. maja!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.