I CarGo i taksisti od jutros besplatno prevoze zdravstvene radnike

I CarGo i taksisti od jutros besplatno prevoze zdravstvene radnike

Ovog vikenda ukinut je javni prevoz širom Srbije, ostavljajući mnoge sa pitanjem kako doći do radnog mesta. Uprkos specijalnim 'koridorskim' linijama u pomoć su pristigli beogradski taksisti i CarGo koji je predstavio specijalnu opciju za medicinske radnike.

Predstavljajući novu funkcionalnost po imenu Medical Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo, objavio je danas da su usluge ove aplikacije u potpunosti besplatne za sve medicinske radnike, olakšavajući im na taj način prevoz od njihovih domova do zdravstvenih ustanova u kojima rade. Usluga je besplatna za lekare, medicinske sestre, tehničare i druge zaposlene u zdravstvenim ustanovama.

Kako je saopšteno iz kompanije, besplatnu uslugu biće moguće poručiti putem nove opcije (klase) Medical koja se od danas nalazi u ažuriranoj aplikaciji za Android uređaje, a koja uskoro stiže i na iOS uređaje. Prilikom ulaska u automobil, sve što zdravstveni radnici moraju da urade jeste da pokažu svoju identifikaciju kako bi ostvarili pravo na besplatnu vožnju.

U obraćanju medijima, Guberinić je izjavio:

Zdravstveni radnici vode bitku za život svih nas na prvoj liniji fronta, stoga smo dužni da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo im pomogli i olakšali kretanje.

Najavivši hitno uvođenje zaštitnih pregrada za vozače, kako bi se CarGo vozači dodatno zaštitili, ali i sami putnici, Vuk je naglasio da rešenje koje se ne zasniva na vaučerima već isključivo na tehnologiji, u ovakvim trenutcima predstavlja odlično rešenje za sve kojima se savetuje da se fizički kontakt izbegava u što većoj meri.

Sličnu mogućnost zdravstvenim radnicima ponudili su i taksisti koji od jutros prevoze radnike ustanova Dragiša Mišović, Infektivne klinike i Zemunske bolnice, gde se u ovom trenutku smeštaju zaražene osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo COVID-19 virusa.

Ostavi komentar

 1. Milica Krstić

  Milica Krstić

  24. 3. 2020. u 14:11 Odgovori

  Poštovani,
  ja radim kao medicinska sestra tehničar u privatnoj ordinaciji iz oblasti interne medicine.
  Kakva je procedura da dobijem legitimaciju,može li l.k.,ugovor o radu i APR o našoj ordinaciji, da li je to validno?

 2. iva milic

  iva milic

  25. 3. 2020. u 08:58 Odgovori

  obicna prevara, pokusavala sam oko pola sata da ih angazujem, ne funkcionise nista-traze da se plati, ne javljaju se ni na telefon…prevara i obicna bezuspesna reklama

 3. Vasilije Misic

  Vasilije Misic

  26. 3. 2020. u 08:53 Odgovori

  Za radnike koji rade u zdravstvu voznja jeste besplatna,ali tu voznju ne finansira CarGo,vec sami vozaci kojima se ne refundira cak ni gorivo od strane CarGo-a. Dakle troskove prevoza snose vozaci. To treba da znaju svi zdravstveni radnici koji i treba da se u ovakvom vremenu prevoze besplatno. A taksisti bez vaucera ne prevoze zdravstvene radnike besplatno. Ko nema vaucer ne moze da racuna na besplatnu voznju,a ne dobijaju sve zdravstvene ustanove vaucere. Tim vaucerom taksisti posle pravdaju u taksi udruzenju voznju za koju dobijaju nadoknadu. Tako da niti CarGo niti taksisti ne prevoze besplatno zdravstvene radnike,vec to iskljucivo cine vozaci koji voze u sistemu CarGo-a.

 4. Stefan Drulović

  Stefan Drulović

  29. 3. 2020. u 14:22 Odgovori

  Nije tacno! Prevoze se samo doktori i medicinske sestre, ali ne i tehnicko osoblje, administratori, ili sl., i to samo zaposleni u ustanovama u kojima se primaju pacijenti zarazeni COVID-om. Recimo, VMA je primila “udar” pacijenata iz ovih ustanova, ali se na njih oovlastena voznja ne odnosi, i to po nslogu vlasnika CarGo. Provereno u vise slucajeva, kod vise razlicitih vozaca…

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

5 milijardi evra vredan ekonomski paket upravo je predstavljen

Vlada Srbije upravo je predstavila niz ekonomskih mera u cilju očuvanja privrede zbog pandemije korona virusa.

Tehnologija

Kako naručiti hranu putem Interneta – vodič za vaše roditelje, bake i deke

Naručivanje hrane putem Interneta nikada nije bilo lakše, ali se naši roditelji i stariji ukućani verovatno do sada nisu susreli sa tim procesom. Ne brinite, imamo rešenje.

Mobilno

Da li biste kupili telefon brenda za koji nikad ranije niste čuli?

Ako me pitate koji je telefon trenutno najbolji na tržištu, ne bih mogao da vam dam pravi odgovor. Zapravo, najbolji telefon je onaj koji najviše odgovara zahtevima pojedinačnog korisnika.

Kultura 2.0

Do kraja aprila đaci će programiranje učiti u virtuelnim učionicama

Inicijativa "Digitalna Srbija" i Fondacija Petlja do kraja aprila omogućiće prve funkcionalnosti virtuelne učionice za nastavnike i učenike na časovima informatike i računarstva, dok će tokom naredne školske godine postepeno biti uvođeni i drugi predmeti.

Internet marketing

$340 miliona pomoći u Google reklamama za mala i srednja preduzeća širom sveta

Kompanija Google (Alphabet) u zvaničnom blog postu najavila je niz mera koje će ovaj gigant preduzeti ne bi li doprineo borbi protiv korona virusa i ekonomskih posledica koje će pandemija ostaviti za sobom.

Gaming

Humanitarni CS:GO turnir obezbediće 1.000.000+ dinara za organizacije koje pomažu medicinske radnike

Kompanija Quantox Technology organizuje online CS:GO humanitarni turnir od 4. do 5. aprila za domaće IT kompanije sa ciljem da se pomogne medicinskim radnicima u borbi protiv pandemije korona virusa.